Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Домашня яєчна локшина – рецепт

Домашня яєчна локшина – рецепт

9-05-2016, 22:04
944
Домашня яєчна локшина – рецепт
Локшина – один з найдавніших видів макаронних виробів, або, як кажуть у Європі, пасти. По суті, цей продукт являє собою довгі тонкі висушені смужки тіста. Звичайно локшину виготовляють з високосортного борошна (пшеничного, рисового, гречаного, ячмінного) або сумішей борошна різних злаків. Деякі рецепти передбачають утримання в складі тесту для локшини яєць.
Домашні варіанти
Смачну яєчну локшину можна приготувати в домашніх умовах, розповімо, як зробити це.
Нам потрібно приготувати досить круте тісто, розкачати його в тонкі пласти і нарізати локшину ножем вручну або за допомогою домашньої лапшерізки . У продажу можна знайти і спеціальні насадки для м'ясорубок. Пшеничне борошно для локшини повинна бути з твердих сортів, тоді вийде добре. Рисову, ячмінну і гречану борошно можна отримати в домашніх умовах з круп використовуючи побутові млинки або навіть кавомолки.

Локшина яєчна домашня – рецепт тіста


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 250 г;

  • борошно вівсяна, рисова, гречана або ячмінна – 250 г;

  • вода або молоко – близько 120 мл;

  • яйце куряче – 2 шт.;

  • суха суміш спецій каррі – 1 ст. ложка;

  • сіль – 1-2 щіпки.


  • Приготування
    Просіяне борошно змішуємо з яйцем, додаємо сіль і каррі, а також воду або молоко. Вимішувати тісто можна руками або міксером зі спіралеподібними насадками.
    Якщо використовуєте м'ясорубку з насадкою, далі просто: тісто в м'ясорубку і, не тісно розклавши, сушити локшину на чистому, присипаному борошном, піддоні.
    Якщо локшинорізка або вручну ножем
    З тіста розкачуємо тонкі пласти. Нарізаємо лапшерезкой.
    Якщо вручну: пласт-корж складаємо в 3-4 складання і нарізаємо ножем.
    Сушимо локшину при природній кімнатній температурі. Якщо треба швидше можна підсушити її на деку в духовці з відчиненими дверцятами, нагрівання повинен бути мінімальний.
    Щоб було корисніше і естетично цікавіше, можна додати у воду або молоко, що використовується при замішуванні, свіжі соки яскравих овочів або фруктів, наприклад буряковий, морквяний, гарбузовий, томатний, сік з їстівної
    Домашня яєчна локшина – рецепт
    зелені і ін Таким чином, ми отримаємо кольорову домашню яєчну локшину.
    Готову локшину варимо в киплячій воді al dente, тобто, протягом 5-15 хвилин (а краще 7-10), потім відкидаємо на друшляк, промивання не потрібно.
    Готову локшину можна подавати з яким-небудь соусом (грибних, овочевих, м'ясних, томатним), а також з тертими сирами або морепродуктами.
    Чи можна використовувати готову зварену домашню яєчну локшину для приготування супу, наприклад: локшина + відварне куряче філе + рубана зелень з тертим сиром і залити все гарячим курячим бульйоном .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Яєчна локшина
    Яєчна локшина
    Чудовим доповненням до багатьох страв стане домашня яєчна локшина. Зробити її зовсім не клопітно, а результат завжди ідеальний. Далі опишемо два
    Молочна локшина
    Молочна локшина
    Улюблене багатьма блюдо, знайоме ще з дитинства - це молочна локшина. Далі запропонуємо кілька простих способів її приготування. Розповімо, як
    Рецепт домашньої локшини для курячого супу
    Рецепт домашньої локшини для курячого супу
    Курячий бульйон чудово поєднується з локшиною, однак магазинний продукт не завжди буває якісним. Вихід – яєчна локшина домашня, адже рецепт її
    Тісто для локшини по-домашньому
    Тісто для локшини по-домашньому
    Локшина використовується для приготування багатьох страв в якості гарніру або заправку в суп. І, звичайно ж, сама смачна локшина - приготована в
    Домашня локшина для супу - рецепт
    Домашня локшина для супу - рецепт
    Альтернатива покупної вермішелі - ситна домашня локшина, підійде для приготування перших страв, або як гарнір до основного. Приготувавши локшину за
    Локшина з морепродуктами
    Локшина з морепродуктами
    Існує кілька різновидів локшини. Це не тільки макаронні вироби, вона також буває рисова, гречана, яєчна. І сьогодні ми розберемося, як її смачно