Домашня яєчна локшина – рецепт
Локшина – один з найдавніших видів макаронних виробів, або, як кажуть у Європі, пасти. По суті, цей продукт являє собою довгі тонкі висушені смужки тіста. Звичайно локшину виготовляють з високосортного борошна (пшеничного, рисового, гречаного, ячмінного) або сумішей борошна різних злаків. Деякі рецепти передбачають утримання в складі тесту для локшини яєць.
Домашні варіанти
Смачну яєчну локшину можна приготувати в домашніх умовах, розповімо, як зробити це.
Нам потрібно приготувати досить круте тісто, розкачати його в тонкі пласти і нарізати локшину ножем вручну або за допомогою домашньої лапшерізки . У продажу можна знайти і спеціальні насадки для м'ясорубок. Пшеничне борошно для локшини повинна бути з твердих сортів, тоді вийде добре. Рисову, ячмінну і гречану борошно можна отримати в домашніх умовах з круп використовуючи побутові млинки або навіть кавомолки.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 250 г;
борошно вівсяна, рисова, гречана або ячмінна – 250 г;
вода або молоко – близько 120 мл;
яйце куряче – 2 шт.;
суха суміш спецій каррі – 1 ст. ложка;
сіль – 1-2 щіпки.
Приготування
Просіяне борошно змішуємо з яйцем, додаємо сіль і каррі, а також воду або молоко. Вимішувати тісто можна руками або міксером зі спіралеподібними насадками.
Якщо використовуєте м'ясорубку з насадкою, далі просто: тісто в м'ясорубку і, не тісно розклавши, сушити локшину на чистому, присипаному борошном, піддоні.
Якщо локшинорізка або вручну ножем
З тіста розкачуємо тонкі пласти. Нарізаємо лапшерезкой.
Якщо вручну: пласт-корж складаємо в 3-4 складання і нарізаємо ножем.
Сушимо локшину при природній кімнатній температурі. Якщо треба швидше можна підсушити її на деку в духовці з відчиненими дверцятами, нагрівання повинен бути мінімальний.
Щоб було корисніше і естетично цікавіше, можна додати у воду або молоко, що використовується при замішуванні, свіжі соки яскравих овочів або фруктів, наприклад буряковий, морквяний, гарбузовий, томатний, сік з їстівної зелені і ін Таким чином, ми отримаємо кольорову домашню яєчну локшину.
Готову локшину варимо в киплячій воді al dente, тобто, протягом 5-15 хвилин (а краще 7-10), потім відкидаємо на друшляк, промивання не потрібно.
Готову локшину можна подавати з яким-небудь соусом (грибних, овочевих, м'ясних, томатним), а також з тертими сирами або морепродуктами.
Чи можна використовувати готову зварену домашню яєчну локшину для приготування супу, наприклад: локшина + відварне куряче філе + рубана зелень з тертим сиром і залити все гарячим курячим бульйоном .
Домашні варіанти
Смачну яєчну локшину можна приготувати в домашніх умовах, розповімо, як зробити це.
Нам потрібно приготувати досить круте тісто, розкачати його в тонкі пласти і нарізати локшину ножем вручну або за допомогою домашньої лапшерізки . У продажу можна знайти і спеціальні насадки для м'ясорубок. Пшеничне борошно для локшини повинна бути з твердих сортів, тоді вийде добре. Рисову, ячмінну і гречану борошно можна отримати в домашніх умовах з круп використовуючи побутові млинки або навіть кавомолки.
Локшина яєчна домашня – рецепт тіста
Інгредієнти:
Приготування
Просіяне борошно змішуємо з яйцем, додаємо сіль і каррі, а також воду або молоко. Вимішувати тісто можна руками або міксером зі спіралеподібними насадками.
Якщо використовуєте м'ясорубку з насадкою, далі просто: тісто в м'ясорубку і, не тісно розклавши, сушити локшину на чистому, присипаному борошном, піддоні.
Якщо локшинорізка або вручну ножем
З тіста розкачуємо тонкі пласти. Нарізаємо лапшерезкой.
Якщо вручну: пласт-корж складаємо в 3-4 складання і нарізаємо ножем.
Сушимо локшину при природній кімнатній температурі. Якщо треба швидше можна підсушити її на деку в духовці з відчиненими дверцятами, нагрівання повинен бути мінімальний.
Щоб було корисніше і естетично цікавіше, можна додати у воду або молоко, що використовується при замішуванні, свіжі соки яскравих овочів або фруктів, наприклад буряковий, морквяний, гарбузовий, томатний, сік з їстівної зелені і ін Таким чином, ми отримаємо кольорову домашню яєчну локшину.
Готову локшину варимо в киплячій воді al dente, тобто, протягом 5-15 хвилин (а краще 7-10), потім відкидаємо на друшляк, промивання не потрібно.
Готову локшину можна подавати з яким-небудь соусом (грибних, овочевих, м'ясних, томатним), а також з тертими сирами або морепродуктами.
Чи можна використовувати готову зварену домашню яєчну локшину для приготування супу, наприклад: локшина + відварне куряче філе + рубана зелень з тертим сиром і залити все гарячим курячим бульйоном .
Рекомендуємо добрі рецепти
Яєчна локшина
Чудовим доповненням до багатьох страв стане домашня яєчна локшина. Зробити її зовсім не клопітно, а результат завжди ідеальний. Далі опишемо два
Молочна локшина
Улюблене багатьма блюдо, знайоме ще з дитинства - це молочна локшина. Далі запропонуємо кілька простих способів її приготування. Розповімо, як
Рецепт домашньої локшини для курячого супу
Курячий бульйон чудово поєднується з локшиною, однак магазинний продукт не завжди буває якісним. Вихід – яєчна локшина домашня, адже рецепт її
Тісто для локшини по-домашньому
Локшина використовується для приготування багатьох страв в якості гарніру або заправку в суп. І, звичайно ж, сама смачна локшина - приготована в
Домашня локшина для супу - рецепт
Альтернатива покупної вермішелі - ситна домашня локшина, підійде для приготування перших страв, або як гарнір до основного. Приготувавши локшину за
Локшина з морепродуктами
Існує кілька різновидів локшини. Це не тільки макаронні вироби, вона також буває рисова, гречана, яєчна. І сьогодні ми розберемося, як її смачно