Локшина – один з найдавніших видів макаронних виробів, або, як кажуть у Європі, пасти. По суті, цей продукт являє собою довгі тонкі висушені смужки тіста. Звичайно локшину виготовляють з високосортного борошна (пшеничного, рисового, гречаного, ячмінного) або сумішей борошна різних злаків. Деякі рецепти передбачають утримання в складі тесту для локшини яєць.
Домашні варіанти Смачну яєчну локшину можна приготувати в домашніх умовах, розповімо, як зробити це.
Нам потрібно приготувати досить круте тісто, розкачати його в тонкі пласти і нарізати локшину ножем вручну або за допомогою домашньої лапшерізки . У продажу можна знайти і спеціальні насадки для м'ясорубок. Пшеничне борошно для локшини повинна бути з твердих сортів, тоді вийде добре. Рисову, ячмінну і гречану борошно можна отримати в домашніх умовах з круп використовуючи побутові млинки або навіть кавомолки.
Локшина яєчна домашня – рецепт тіста
Інгредієнти: борошно пшеничне – 250 г; борошно вівсяна, рисова, гречана або ячмінна – 250 г; вода або молоко – близько 120 мл; яйце куряче – 2 шт.; суха суміш спецій каррі – 1 ст. ложка; сіль – 1-2 щіпки. Приготування Просіяне борошно змішуємо з яйцем, додаємо сіль і каррі, а також воду або молоко. Вимішувати тісто можна руками або міксером зі спіралеподібними насадками.
Якщо використовуєте м'ясорубку з насадкою, далі просто: тісто в м'ясорубку і, не тісно розклавши, сушити локшину на чистому, присипаному борошном, піддоні.
Якщо локшинорізка або вручну ножем З тіста розкачуємо тонкі пласти. Нарізаємо лапшерезкой.
Якщо вручну: пласт-корж складаємо в 3-4 складання і нарізаємо ножем.
Сушимо локшину при природній кімнатній температурі. Якщо треба швидше можна підсушити її на деку в духовці з відчиненими дверцятами, нагрівання повинен бути мінімальний.
Щоб було корисніше і естетично цікавіше, можна додати у воду або молоко, що використовується при замішуванні, свіжі соки яскравих овочів або фруктів, наприклад буряковий, морквяний, гарбузовий, томатний, сік з їстівної
зелені і ін Таким чином, ми отримаємо кольорову домашню яєчну локшину.
Готову локшину варимо в киплячій воді al dente, тобто, протягом 5-15 хвилин (а краще 7-10), потім відкидаємо на друшляк, промивання не потрібно.
Готову локшину можна подавати з яким-небудь соусом (грибних, овочевих, м'ясних, томатним), а також з тертими сирами або морепродуктами.
Чи можна використовувати готову зварену домашню яєчну локшину для приготування супу, наприклад: локшина + відварне куряче філе + рубана зелень з тертим сиром і залити все гарячим курячим бульйоном .