Вернуться назад Распечатать

Домашня яєчна локшина – рецепт

Домашня яєчна локшина – рецепт
Локшина – один з найдавніших видів макаронних виробів, або, як кажуть у Європі, пасти. По суті, цей продукт являє собою довгі тонкі висушені смужки тіста. Звичайно локшину виготовляють з високосортного борошна (пшеничного, рисового, гречаного, ячмінного) або сумішей борошна різних злаків. Деякі рецепти передбачають утримання в складі тесту для локшини яєць.
Домашні варіанти
Смачну яєчну локшину можна приготувати в домашніх умовах, розповімо, як зробити це.
Нам потрібно приготувати досить круте тісто, розкачати його в тонкі пласти і нарізати локшину ножем вручну або за допомогою домашньої лапшерізки . У продажу можна знайти і спеціальні насадки для м'ясорубок. Пшеничне борошно для локшини повинна бути з твердих сортів, тоді вийде добре. Рисову, ячмінну і гречану борошно можна отримати в домашніх умовах з круп використовуючи побутові млинки або навіть кавомолки.

Локшина яєчна домашня – рецепт тіста


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 250 г;

  • борошно вівсяна, рисова, гречана або ячмінна – 250 г;

  • вода або молоко – близько 120 мл;

  • яйце куряче – 2 шт.;

  • суха суміш спецій каррі – 1 ст. ложка;

  • сіль – 1-2 щіпки.


  • Приготування
    Просіяне борошно змішуємо з яйцем, додаємо сіль і каррі, а також воду або молоко. Вимішувати тісто можна руками або міксером зі спіралеподібними насадками.
    Якщо використовуєте м'ясорубку з насадкою, далі просто: тісто в м'ясорубку і, не тісно розклавши, сушити локшину на чистому, присипаному борошном, піддоні.
    Якщо локшинорізка або вручну ножем
    З тіста розкачуємо тонкі пласти. Нарізаємо лапшерезкой.
    Якщо вручну: пласт-корж складаємо в 3-4 складання і нарізаємо ножем.
    Сушимо локшину при природній кімнатній температурі. Якщо треба швидше можна підсушити її на деку в духовці з відчиненими дверцятами, нагрівання повинен бути мінімальний.
    Щоб було корисніше і естетично цікавіше, можна додати у воду або молоко, що використовується при замішуванні, свіжі соки яскравих овочів або фруктів, наприклад буряковий, морквяний, гарбузовий, томатний, сік з їстівної
    Домашня яєчна локшина – рецепт
    зелені і ін Таким чином, ми отримаємо кольорову домашню яєчну локшину.
    Готову локшину варимо в киплячій воді al dente, тобто, протягом 5-15 хвилин (а краще 7-10), потім відкидаємо на друшляк, промивання не потрібно.
    Готову локшину можна подавати з яким-небудь соусом (грибних, овочевих, м'ясних, томатним), а також з тертими сирами або морепродуктами.
    Чи можна використовувати готову зварену домашню яєчну локшину для приготування супу, наприклад: локшина + відварне куряче філе + рубана зелень з тертим сиром і залити все гарячим курячим бульйоном .