Класичний грецький салат - простий рецепт
Як і у будь-якого класичного блюда, у грецького салату є безліч варіацій, серед яких важко відшукати оригінал. Традиційною версією закуски вважається поєднання сезонних овочів з сиром фета і оливками, в компанії заправку з оливкової олії і орегано. Такий простий рецепт класичного грецького салату з часом зазнав деякі модифікації, які пізніше стали сучасною класикою. І про тих, і про інших, ми поговоримо в наступних рецептах.
Цей рецепт – класика в чистому вигляді. Класичний склад грецького салату дуже мінімалістичний, але це не заважає йому стати одним з головних символів літа та свіжості.
Інгредієнти:
Для салату:
томати - 430 г;
свіжий огірок - 320 г;
фіолетовий цибулю - 55 г;
сир фета - 65 г;
оливки - 3/4 ст.
Для заправки:
оливкова олія - 55 мл;
червоний винний оцет - 35 мл;
лимонний сік - 10 мл;
сушений орегано - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Інгредієнти для грецького салату прийнято нарізати кубиками, але ви можете розділити овочі на шматочки довільної форми, головне, дотримуватися приблизно однаковий розмір. Нарізавши всі інгредієнти змішайте їх разом в салатнику. Окремо змішайте компоненти салатної заправки і збийте їх разом, до формування емульсії. Заправте салат отриманим соусом і покришіть зверху сир фета.
Інгредієнти:
Для курки:
оливкова олія - 35 мл;
лимонний сік - 45 мл;
червоний винний оцет - 15 мл;
сушений цибуля - 1/2 ч. ложки;
часник - 3 зубки;
орегано - 1 /2 ч. ложки;
курятина - 12 кг.
Для салату:
мікс салату;
фіолетовий цибулю - 45 г;
томати черрі - 310 г;
сир фета - 155 г;
оливки - 35 г;
грецький йогурт - 115 мл;
свіжий огірок - 65 г;
жменя зелені кропу.
Приготування
Змішайте всі інгредієнти для маринування курки разом, не забувши попередньо розтерти часникові зубки в пюре. Залийте філе маринадом, оберніть фольгою і відправте в духовку на півгодини при 190.
На блюдо викладіть листя салату. Зверху розкладіть шматочки томатів черрі, тонкі півкільця цибулі, оливки і курятину. Посипте все сиром фета. Натріть свіжий огірок, посоліть його і відіжміть надлишки вологи. Змішайте огірок з йогуртом і подрібненим кропом – соус для класичного грецького салату готовий, залишається лише полити їм страву зверху.
Інгредієнти:
томати - 470 г;
фіолетовий цибулю - 35 г;
оливки - 55 г;
огірок - 115 г;
фета - 65 г;
оливкова олія - 55 мл;
лимонний сік - 55 мл;
мед - 10 мл;
майонез - 30 мл;
винний оцет - 5 мл
Приготування
Розділіть овочі на кубики однакового розміру, цибулю наріжте тонкими кільцями, сир розкришіть. Викладіть інгредієнти в салатник і полийте заправкою, приготовленою з масла, збитого з цитрусовим соком, медом, майонезом і оцтом. Сервірувати страву бажано відразу ж, поки овочі не випустили весь сік.
Склад цього рецепта виключає огірки, які є у класичній варіації закуски, але замість них на блюдо викладається рукола і асорті з різнокольорових томатів.
Інгредієнти:
рукола - 20 г;
червоні томати - 2 шт.;
жовтий томат - 1 шт.;
солодкий перець - 1 шт.;
сир фета - 100 г;
оливкова олія - 35 мл;
сік лимона - за смаком;
щіпка сушеного орегано.
Приготування
Розділіть томати на тонкі кружечки, а перець і фіолетовий цибулю – на кільця. Довільно розкладіть нарізані овочі на плоскому блюді, а зверху покладіть гірку сиру фета. Збризніть салат олією і цитрусовим соком, а потім посипте орегано і сіллю.
Класичний грецький салат
Цей рецепт – класика в чистому вигляді. Класичний склад грецького салату дуже мінімалістичний, але це не заважає йому стати одним з головних символів літа та свіжості.
Інгредієнти:
Для салату:
Для заправки:
Приготування
Інгредієнти для грецького салату прийнято нарізати кубиками, але ви можете розділити овочі на шматочки довільної форми, головне, дотримуватися приблизно однаковий розмір. Нарізавши всі інгредієнти змішайте їх разом в салатнику. Окремо змішайте компоненти салатної заправки і збийте їх разом, до формування емульсії. Заправте салат отриманим соусом і покришіть зверху сир фета.
Грецький салат з куркою - простий класичний рецепт
Інгредієнти:
Для курки:
Для салату:
Приготування
Змішайте всі інгредієнти для маринування курки разом, не забувши попередньо розтерти часникові зубки в пюре. Залийте філе маринадом, оберніть фольгою і відправте в духовку на півгодини при 190.
На блюдо викладіть листя салату. Зверху розкладіть шматочки томатів черрі, тонкі півкільця цибулі, оливки і курятину. Посипте все сиром фета. Натріть свіжий огірок, посоліть його і відіжміть надлишки вологи. Змішайте огірок з йогуртом і подрібненим кропом – соус для класичного грецького салату готовий, залишається лише полити їм страву зверху.
Рецепт приготування класичного грецького салату
Інгредієнти:
Приготування
Розділіть овочі на кубики однакового розміру, цибулю наріжте тонкими кільцями, сир розкришіть. Викладіть інгредієнти в салатник і полийте заправкою, приготовленою з масла, збитого з цитрусовим соком, медом, майонезом і оцтом. Сервірувати страву бажано відразу ж, поки овочі не випустили весь сік.
Простий класичний грецький салат
Склад цього рецепта виключає огірки, які є у класичній варіації закуски, але замість них на блюдо викладається рукола і асорті з різнокольорових томатів.
Інгредієнти:
Приготування
Розділіть томати на тонкі кружечки, а перець і фіолетовий цибулю – на кільця. Довільно розкладіть нарізані овочі на плоскому блюді, а зверху покладіть гірку сиру фета. Збризніть салат олією і цитрусовим соком, а потім посипте орегано і сіллю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Заправка для грецького салату
Грецький салат - просте і корисне овочеве страву. Склад салату варіюється в широких межах, також як і заправка для цієї страви. Пропонуємо кілька
Грецький салат - класичний рецепт
Грецький салат відомий на весь світ, а в самій Греції він називається «Сільський». Багатьом грецький салат полюбився незвичайно свіжий смак та
Грецький салат з бринзою
Традиційно грецький салат готується з сиром «Фета» - дуже солоним молочним продуктом. Але на просторах нашої країни господині готують це відомо
Грецький салат - рецепт з сухариками
Зазвичай, до складу традиційного грецького салату не входять грінки, однак, якщо ви вирішили урізноманітнити текстуру страви подібним чином, ми