Салат з рисом і рибними консервами
Існує кілька базових рецептів рибного салату з консервів з рисом і ми хочемо поділитися, на наш погляд, найбільш популярними з них.
Основними компонентами цього всіма улюбленого салату є сир, рис, яйце і рибна консерва.
Інгредієнти:
риба консервована (скумбрія, сардина) – 1 банка;
яйця, зварені круто – 4 шт.;
рис відварний – 1 склянка;
майонез – 180 г;
цибуля соковитий білий – 1 головка;
сир плавлений – 2 шт.;
морква – 2 шт.;
зелень петрушки і кропу.
Приготування
Моркву добре вимиваємо і ставимо варити в мундирі. Хоча морква можна не варити, але тоді її потрібно дрібно-дрібно потерти. Цибулю дрібно рубаємо і заливаємо маринадом (вода, оцет, цукор, сіль) на 20 хвилин.
Дістаємо рибу з банки разом з соком, викладаємо на тарілку, розминаємо в кашку виделкою і змащуємо майонезом. Якщо трапляються великі кісточки - їх потрібно витягти. Далі посипаємо цибулею, рівномірно розподіляючи його по рибі. Розкладаємо рис, не утрамбовувавши його, а як би посипаючи. Тоді салат вийде повітряним. Зверху поливаємо майонезом. Викладаємо натерту моркву. Яйця поділяємо на жовток і білок. Білок, натертий на крупній тертці викладаємо зверху моркви і присмачую майонезом. На цьому етапі майонез можна замінити на натерте тверде вершкове масло, а плавлений сирок, в принципі, можна замінити на будь-який інший м'який сир, його також трьом і посипаємо їм наш салат і знову майонез.
У зелені беремо тільки частина з листочками (т. к. салат ніжний і тверді гілочки будуть псувати), рубаємо її дрібненько. Жовтки дрібненько кришимо або натираємо і посипаємо центр нашого салату, а по краях насипаємо зелень. Жовтки імітують квітки, а зелень – гілочки мімози.
Інгредієнти:
яйця зварені в круту – 3 шт.;
рис відварний розсипчастий – 4 ст. ложки;
салат айсберг (латук) – 1 пучок;
кукурудза, заморожена або консервована – 200 г;
помідори – 2 шт.;
сік лимона – 2 ст. ложки;
васабі – 1 ч. ложка;
масло горіхове (мигдальне, арахісова тощо) і оливкове – 2 ст. ложки;
волоські горіхи – 1 жменя;
соєвий соус – 2 ст. ложки.
Приготування
Помиті мокре листя салату обсушуємо і «художньо» рвемо, яйця і помідори нарізаємо крупно, додаємо тунець, рис і кукурудзу. Якщо кукурудза заморожена – обдаємо її окропом.
Для соусу волоські горіхи трохи підсмажуємо і подрібнюємо в пасту в блендері разом з соком лимона і горіховим маслом. Потім туди ж насипаємо васабі, оливкова олія і соус. Гарненько перемішуємо і виливаємо на наш салат перед подачею, вже безпосередньо в тарілці.
Інгредієнти:
пшеничний лаваш тонкий – 3 шт.;
будь-яка рибна консерва – 1 банка;
зелень петрушки, кропу, зеленої цибулі – по одному невеликому пучку;
яйця варені – 3 шт.;
сир (будь-який ви любите) – 300 г;
рис відварний розсипчастий – 4 ст. ложки;
Приготування
Яйця подрібнюємо, сир натираємо, зелень дрібно рубаємо.
Перший лаваш змащуємо майонезом, не рясно, але щоб не залишилося сухих ділянок. Яєчну крихту рівномірно розподіляємо по всьому лавашу, посипаємо зеленню і дуже акуратно скручуємо в трубочку. Рибну консерву виймаємо з банки, розминаємо, якщо є великі кістки – дістаємо їх. Беремо наступний лаваш, знову мажемо майонезом і розкладаємо по ньому рибу, розподіляємо відварений рис і посипаємо зеленню. Тепер перший рол з яйцем укладаємо на край лаваша з рибою і разом з ним всі скручуємо. З третім лавашем проробляємо те ж саме, тільки начинкою буде сир. І вже в нього закручуємо попередні рулети. Готову страву замотуємо в плівку або пакет і кладемо в холодильник на кілька годин, а краще на ніч.
Така подача салату дуже зручна, особливо якщо ви хочете приготувати його для закуски на пікнік або фуршет.
Салат «Мімоза» з рибними консервами і рисом шарами
Основними компонентами цього всіма улюбленого салату є сир, рис, яйце і рибна консерва.
Інгредієнти:
Приготування
Моркву добре вимиваємо і ставимо варити в мундирі. Хоча морква можна не варити, але тоді її потрібно дрібно-дрібно потерти. Цибулю дрібно рубаємо і заливаємо маринадом (вода, оцет, цукор, сіль) на 20 хвилин.
Дістаємо рибу з банки разом з соком, викладаємо на тарілку, розминаємо в кашку виделкою і змащуємо майонезом. Якщо трапляються великі кісточки - їх потрібно витягти. Далі посипаємо цибулею, рівномірно розподіляючи його по рибі. Розкладаємо рис, не утрамбовувавши його, а як би посипаючи. Тоді салат вийде повітряним. Зверху поливаємо майонезом. Викладаємо натерту моркву. Яйця поділяємо на жовток і білок. Білок, натертий на крупній тертці викладаємо зверху моркви і присмачую майонезом. На цьому етапі майонез можна замінити на натерте тверде вершкове масло, а плавлений сирок, в принципі, можна замінити на будь-який інший м'який сир, його також трьом і посипаємо їм наш салат і знову майонез.
У зелені беремо тільки частина з листочками (т. к. салат ніжний і тверді гілочки будуть псувати), рубаємо її дрібненько. Жовтки дрібненько кришимо або натираємо і посипаємо центр нашого салату, а по краях насипаємо зелень. Жовтки імітують квітки, а зелень – гілочки мімози.
Салат з рибною консервою і рисом
Інгредієнти:
Приготування
Помиті мокре листя салату обсушуємо і «художньо» рвемо, яйця і помідори нарізаємо крупно, додаємо тунець, рис і кукурудзу. Якщо кукурудза заморожена – обдаємо її окропом.
Для соусу волоські горіхи трохи підсмажуємо і подрібнюємо в пасту в блендері разом з соком лимона і горіховим маслом. Потім туди ж насипаємо васабі, оливкова олія і соус. Гарненько перемішуємо і виливаємо на наш салат перед подачею, вже безпосередньо в тарілці.
Салат з риби з рисом і яйцем в лаваші
Інгредієнти:
Приготування
Яйця подрібнюємо, сир натираємо, зелень дрібно рубаємо.
Перший лаваш змащуємо майонезом, не рясно, але щоб не залишилося сухих ділянок. Яєчну крихту рівномірно розподіляємо по всьому лавашу, посипаємо зеленню і дуже акуратно скручуємо в трубочку. Рибну консерву виймаємо з банки, розминаємо, якщо є великі кістки – дістаємо їх. Беремо наступний лаваш, знову мажемо майонезом і розкладаємо по ньому рибу, розподіляємо відварений рис і посипаємо зеленню. Тепер перший рол з яйцем укладаємо на край лаваша з рибою і разом з ним всі скручуємо. З третім лавашем проробляємо те ж саме, тільки начинкою буде сир. І вже в нього закручуємо попередні рулети. Готову страву замотуємо в плівку або пакет і кладемо в холодильник на кілька годин, а краще на ніч.
Така подача салату дуже зручна, особливо якщо ви хочете приготувати його для закуски на пікнік або фуршет.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з консервованої скумбрії
У даній статті ми пропонуємо декілька оригінальних і досить цікавих рецептів салатів з консервованої скумбрії. При чому консерви можна вибрати
Рулет з лаваша з консервованою рибою
Якщо потрібно швидко приготувати ситну закуску на свято, взяти зручний перекус в дорогу, або приготувати на швидку руку сніданок – рулет з тонкого
Салат «Мімоза» - рецепт з рисом
Салат «Мімоза» з рисом - ще один оригінальний варіант приготування усіма відомого страви, який чудово прикрасить будь-який святковий стіл. Пропонуємо
Салат з рисом і яйцем
Страви з рисом і яйцями виходять дуже ситними і поживними. І сьогодні ми пропонуємо кілька дивовижних рецептів салатів з цими інгредієнтами. Така
Салат «Мімоза» з горбушею
Мімоза - популярний салат, який часто можна зустріти на святкових столах. Варіантів його створення досить багато. І сьогодні ми поділимося цікавими
Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.