Легкі салати на Новий рік
Наближається довгоочікуваний Новий рік, і кожна господиня вже складає список страв для святкового столу. Пропонуємо рецепти смачних і легких салатів, які відмінно підійдуть для новорічного меню.
Інгредієнти:
тушки скумбрії – 2 шт.;
корінь селери – 130 г;
перепелині яйця – 10-12 шт.;
ріпчаста цибуля – 125 г;
цибуля порей – 45 г;
консервований зелений горошок – 65 г;
маринований огірок – 65 г;
плавлений сирок – 120 г;
маслини без кісточок – 65 г;
майонез – 120 г або по смаку;
маринований болгарський перець для прикраси;
рослинна олія;
сіль;
мелений перець;
свіжа зелень петрушки.
Приготування
Тушки скумбрії позбавляємо від нутрощів і голови, промиваємо під проточною холодною водою і відварюємо до готовності в підсоленій воді з додаванням бажаних спецій. При бажанні можна запекти рибу у фользі в духовці, попередньо приправивши її сіллю і спеціями. Потім з остиглої скумбрії видаляємо кістки, а філе розбираємо на шматочки і змішуємо зі пасеровану до прозорості на олії на сковороді попередньо очищеним і нарізаною ріпчастою цибулею.
Очищаємо селера, пропускаємо його через крупну тертку і обсмажуємо на антипригарній сковороді без олії або на звичайній з невеликою його кількістю протягом п'яти-семи хвилин, помішуючи.
Перепелині яйця відварюємо до готовності і очищаємо, мариновані огірочки і цибулю порей дрібненько шаткуємо гострим ножем, а оливки нарізаємо кільцями.
У глибокій мисці з'єднуємо рибу з цибулею, селера, огірки, горошок, цибуля, оливки, додаємо чотири подрібнених перепелиних яйця, плавлений сир, пропустивши його через тертку або розламавши на шматочки (якщо він м'який), заправляємо все майонезом, сіллю і перцем і перемішуємо.
Викладаємо салат на блюдо півсферою, зверху розподіляємо натерті на тертці білки залишилися перепелиних яєць, навколо викладаємо «кайомочкою» з розім'ятих жовтків, прикрашаємо блюдо листочками свіжої петрушки, кружечками оливок і скибочками маринованого солодкого перцю.
Інгредієнти:
лосось малосольный – 160 г;
яйця курячі – 3 шт.;
одна маленька банка маслин без кісточок;
червоний салатний цибуля – 100 г;
рукола;
салатні листя;
гірчиця діжонська – 20 г;
сік лимона – 5 мл;
олія оливкова – 60 мл;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Плоске блюдо вистилаємо салатними листям і викладаємо зверху рукколу.
Відварюємо круто яйця, занурюємо на хвилинку в крижану воду, а потім очищаємо, нарізаємо кружечками за допомогою фігурного ножа і розкладаємо поверх салату. Слабосоленого філе лосося поділяємо на невеликі пластини, нарізаємо їх невеликими скибочками і також укладаємо довільно на блюдо. Кладемо в салат маслини без кісточок і кільця червоного салатного лука. Для заправки змішуємо оливкова олія, діжонську гірчицю, лимонний сік, перець, сіль, трохи збиваємо за допомогою вилки і поливаємо отриманою сумішшю наш салатик. Неймовірно смачне і легке блюдо готове, можна подавати до новорічного столу.
Інгредієнти:
креветки очищені – 320 г;
пекінська капуста – 200 г;
крабові палички – 200 г;
консервовані ананаси – 200 г;
зерна граната – 100 г;
майонез – за смаком;
сіль – за смаком;
салатні листя.
Приготування
Очищені креветки розморожуємо, занурюємо на хвилинку в підсолений окріп, потім зливаємо на друшляк і даємо стекти. Крабові палички чистимо і дуже дрібно нарізаємо. Консервовані ананаси подрібнюємо кубиками, а пекінську капусту дрібно шаткуємо (без білої частини).
Змішуємо в мисці всі підготовлені компоненти і половину гранатових зерен, заправляємо майонезом, додаємо за смаком сіль, перемішуємо, викладаємо на блюдо, застелене салатними листям, і прикрашаємо залишилися зернами граната.
Легкий новорічний салат з селерою і рибою
Інгредієнти:
Приготування
Тушки скумбрії позбавляємо від нутрощів і голови, промиваємо під проточною холодною водою і відварюємо до готовності в підсоленій воді з додаванням бажаних спецій. При бажанні можна запекти рибу у фользі в духовці, попередньо приправивши її сіллю і спеціями. Потім з остиглої скумбрії видаляємо кістки, а філе розбираємо на шматочки і змішуємо зі пасеровану до прозорості на олії на сковороді попередньо очищеним і нарізаною ріпчастою цибулею.
Очищаємо селера, пропускаємо його через крупну тертку і обсмажуємо на антипригарній сковороді без олії або на звичайній з невеликою його кількістю протягом п'яти-семи хвилин, помішуючи.
Перепелині яйця відварюємо до готовності і очищаємо, мариновані огірочки і цибулю порей дрібненько шаткуємо гострим ножем, а оливки нарізаємо кільцями.
У глибокій мисці з'єднуємо рибу з цибулею, селера, огірки, горошок, цибуля, оливки, додаємо чотири подрібнених перепелиних яйця, плавлений сир, пропустивши його через тертку або розламавши на шматочки (якщо він м'який), заправляємо все майонезом, сіллю і перцем і перемішуємо.
Викладаємо салат на блюдо півсферою, зверху розподіляємо натерті на тертці білки залишилися перепелиних яєць, навколо викладаємо «кайомочкою» з розім'ятих жовтків, прикрашаємо блюдо листочками свіжої петрушки, кружечками оливок і скибочками маринованого солодкого перцю.
Легкий і смачний салат на Новий рік без майонезу з лососем
Інгредієнти:
Приготування
Плоске блюдо вистилаємо салатними листям і викладаємо зверху рукколу.
Відварюємо круто яйця, занурюємо на хвилинку в крижану воду, а потім очищаємо, нарізаємо кружечками за допомогою фігурного ножа і розкладаємо поверх салату. Слабосоленого філе лосося поділяємо на невеликі пластини, нарізаємо їх невеликими скибочками і також укладаємо довільно на блюдо. Кладемо в салат маслини без кісточок і кільця червоного салатного лука. Для заправки змішуємо оливкова олія, діжонську гірчицю, лимонний сік, перець, сіль, трохи збиваємо за допомогою вилки і поливаємо отриманою сумішшю наш салатик. Неймовірно смачне і легке блюдо готове, можна подавати до новорічного столу.
Кращий легкий салат на Новий рік з креветками
Інгредієнти:
Приготування
Очищені креветки розморожуємо, занурюємо на хвилинку в підсолений окріп, потім зливаємо на друшляк і даємо стекти. Крабові палички чистимо і дуже дрібно нарізаємо. Консервовані ананаси подрібнюємо кубиками, а пекінську капусту дрібно шаткуємо (без білої частини).
Змішуємо в мисці всі підготовлені компоненти і половину гранатових зерен, заправляємо майонезом, додаємо за смаком сіль, перемішуємо, викладаємо на блюдо, застелене салатними листям, і прикрашаємо залишилися зернами граната.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салати без майонезу на святковий стіл
Невід'ємною частиною звичного святкового столу є достаток всіляких закусок. Проте всім відомо, що це загрожує переїданням і поганим самопочуттям у
Салат з креветками і крабовими паличками
Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати кілька варіантів салату з креветок і крабових паличок, які підійдуть як для звичайного легкого перекусу на
Морський салат з креветками
Ще один рецепт в скарбничку салатів з морепродуктів салат з креветками. Креветки поєднуються з широким різноманіттям продуктів, а від того рецептів
Салат з кальмарами і капустою
Салати - це чудова закуска на наших столах, способів приготування якої дуже багато, все залежить від ваших уподобань. І сьогодні ми поділимося з вами
Салат з консервованих кальмарів
Салат з консервованих кальмарів - це смачне і пікантне блюдо, яке можна віднести до розряду делікатесних страв. У нашій статті ми розберемося кілька
Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.