Наближається довгоочікуваний Новий рік, і кожна господиня вже складає список страв для святкового столу. Пропонуємо рецепти смачних і легких салатів, які відмінно підійдуть для новорічного меню.
Легкий новорічний салат з селерою і рибою
Інгредієнти: тушки скумбрії – 2 шт.; корінь селери – 130 г; перепелині яйця – 10-12 шт.; ріпчаста цибуля – 125 г; цибуля порей – 45 г; консервований зелений горошок – 65 г; маринований огірок – 65 г; плавлений сирок – 120 г; маслини без кісточок – 65 г; майонез – 120 г або по смаку; маринований болгарський перець для прикраси; рослинна олія; сіль; мелений перець; свіжа зелень петрушки. Приготування Тушки скумбрії позбавляємо від нутрощів і голови, промиваємо під проточною холодною водою і відварюємо до готовності в підсоленій воді з додаванням бажаних спецій. При бажанні можна запекти рибу у фользі в духовці, попередньо приправивши її сіллю і спеціями. Потім з остиглої скумбрії видаляємо кістки, а філе розбираємо на шматочки і змішуємо зі пасеровану до прозорості на олії на сковороді попередньо очищеним і нарізаною ріпчастою цибулею.
Очищаємо селера, пропускаємо його через крупну тертку і обсмажуємо на антипригарній сковороді без олії або на звичайній з невеликою його кількістю протягом п'яти-семи хвилин, помішуючи.
Перепелині яйця відварюємо до готовності і очищаємо, мариновані огірочки і цибулю порей дрібненько шаткуємо гострим ножем, а оливки нарізаємо кільцями.
У глибокій мисці з'єднуємо рибу з цибулею, селера, огірки, горошок, цибуля, оливки, додаємо чотири подрібнених перепелиних яйця, плавлений сир, пропустивши його через тертку або розламавши на шматочки (якщо він м'який), заправляємо все майонезом, сіллю і перцем і перемішуємо.
Викладаємо салат на блюдо півсферою, зверху розподіляємо натерті на тертці білки залишилися перепелиних яєць, навколо викладаємо «кайомочкою» з розім'ятих жовтків, прикрашаємо блюдо листочками свіжої петрушки, кружечками оливок і скибочками маринованого солодкого перцю.
Легкий і смачний салат на Новий рік без майонезу з лососем
Інгредієнти: лосось малосольный – 160 г; яйця курячі – 3 шт.; одна маленька банка маслин без кісточок; червоний салатний цибуля – 100 г; рукола; салатні листя; гірчиця діжонська – 20 г; сік лимона – 5 мл; олія оливкова – 60 мл; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Плоске блюдо вистилаємо салатними листям і викладаємо зверху рукколу.
Відварюємо круто яйця, занурюємо на хвилинку в крижану воду, а потім очищаємо, нарізаємо кружечками за допомогою фігурного ножа і розкладаємо поверх салату. Слабосоленого філе лосося поділяємо на невеликі пластини, нарізаємо їх невеликими скибочками і також укладаємо довільно на блюдо. Кладемо в салат маслини без кісточок і кільця червоного салатного лука. Для заправки змішуємо оливкова олія, діжонську гірчицю, лимонний сік, перець, сіль, трохи збиваємо за допомогою вилки і поливаємо отриманою сумішшю наш салатик. Неймовірно смачне і легке блюдо готове, можна подавати до новорічного столу.
Кращий легкий салат на Новий рік з креветками
Інгредієнти: креветки очищені – 320 г; пекінська капуста – 200 г; крабові палички – 200 г; консервовані ананаси – 200 г; зерна граната – 100 г; майонез – за смаком; сіль – за смаком; салатні листя. Приготування Очищені креветки розморожуємо, занурюємо на хвилинку в підсолений окріп, потім зливаємо на друшляк і даємо стекти. Крабові палички чистимо і дуже дрібно нарізаємо. Консервовані ананаси подрібнюємо кубиками, а пекінську капусту дрібно шаткуємо (без білої частини).
Змішуємо в мисці всі підготовлені компоненти і половину гранатових зерен, заправляємо майонезом, додаємо за смаком сіль, перемішуємо, викладаємо на блюдо, застелене салатними листям, і прикрашаємо залишилися зернами граната.