Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат з буряка і гарбуза

Салат з буряка і гарбуза

21-06-2015, 14:25
1 878
Салат з буряка і гарбуза
Безсумнівно, корисні продукти – буряк і гарбуз – чудово поєднуються за смаком, тому можна готувати з них різні салати.
І буряки, і гарбуз найбільш корисні в сирому вигляді, краще не піддавати їх теплової обробки, якщо у вас немає проблем із зубами і ШКТ.

Пісний дієтичний салат зі свіжих буряків та гарбузів – рецепт


Інгредієнти:

  • буряк (молоді коренеплоди) – 1-2 шт. вагою близько 250 г;

  • гарбуз (краще мускатна) – близько 300 м;

  • зелень петрушки, базилика, кинзи, кропу та ін;

  • часник – 2 зубчики;

  • будь-яке рослинне масло першого холодного віджиму – 3-5 ст. ложок;

  • сік лимона або натуральний оцет (яблучний, винний) – 1-2 ст. ложки.


  • Приготування
    Нам знадобиться спеціальна терка для приготування овочів по-корейськи. Або чоппер, комбайн, кухонний процесор, що працюють в режимі чоппера – ці девайси добре і красиво рубають овочі на дрібні шматочки – дуже зручно.
    Подрібнюємо буряк і гарбуз чоппером або натираємо на «корейської» тертці. З'єднуємо овочі в салатниці і додаємо подрібнену зелень і часник. Поливаємо заправкою з суміші олії і соку лимона або оцту і перемішуємо. Даємо салату постояти хвилин 15 і ще раз перемішуємо. Подаємо з м'ясними або рибними стравами.
    До складу цього салату корисно буде включити мангольд (це теж підвид буряків, рослина, що дають їстівні листя). Не завадить і солодкий перець.
    Замість олійно-оцтової заправки можна використовувати натуральний живий йогурт несолодкий. У цьому варіанті буде корисно включити до складу салату рубані горіхи – таку страву можна подавати як самостійне, що дуже цінно для вегетаріанців і тих, хто поститься. Для ще більшої ситності до складу салату ще можна включити сичужні сири типу розсолу (бринзи, фета та ін). Сири можна натерти на звичайній крупній тертці або нарізати дрібними кубиками-брусочками.
    Якщо у вас проблеми з пережовуванням і переварюванням їжі, то в цьому випадку перед приготуванням салату буряк і гарбуз краще відварити (окремо). Буряк відварюємо в шкірці неочищеної протягом 20-40 хвилин, потім очищаємо і нарізаємо дрібно рубаємо ножем або чоппером, або трьом на крупній тертці. Також окремо відварюємо гарбуз, нарізану великими шматками, варимо протягом 15-20 хвилин (або запікаємо в духовці), потім подрібнюємо.

    Салат по-корейськи з буряка і гарбуза

    Салат з буряка і гарбуза

    Корейські салати відрізняються особливою пряністю і гостротою, оскільки в них, як правило, присутні в чималих кількостях зелень кінзи, гострий червоний перець і часник. Овочі, ясна річ, натирають на корейській тертці, в іншому корейський салат готуватися також (див. вище). Ще для корейської кухні характерне використання кунжутного масла. Виходячи з цього, і готуйте салат по-корейськи. Не завадить додавати в цей салат капусти пекінської чи пак чхой, а також кунжутного насіння. Сири в корейські салати звичайно не кладуть – використання молочних продуктів нетипово для паназіатських харчових традицій. А ось варені яйця перепелині (цілком) або курячі рубані – будуть дуже доречні.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з кореневої селери
    Салат з кореневої селери
    Кореневий селера - джерело вітамінів і корисних речовин. Але, погодьтеся, ми рідко бачимо на нашому столі. Насправді, з селери можна готувати чудові
    Салат з буряка і капусти
    Салат з буряка і капусти
    Овочеві салати дуже корисні для нашого організму. Вони збуджують апетит і постачають наш організм необхідними вітамінами. І сьогодні ми розповімо, як
    Салат з вареного буряка
    Салат з вареного буряка
    Буряк корисний солодкуватий овоч, який використовують для створення борщів, бурячників, різних закусок з великою кількістю майонезу і часнику. І
    Салат зі свіжої буряків
    Салат зі свіжої буряків
    Буряк - смачний солодкий овоч, в якому містяться антиоксиданти, фолієва кислота, сполуки калію. Найбільш корисна вона, звичайно ж, у свіжому вигляді.
    Салат з куркою і квасолею
    Салат з куркою і квасолею
    Для любителів легких і в той же час ситних салатів ми пропонуємо приготувати салат з курки з квасолею. Таке поєднання потрібно обов'язково розбавити
    Маринований буряк - рецепт
    Маринований буряк - рецепт
    Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб