Салат «Овечка»
До теперішнього часу склалася традиція готувати до Нового року тематичний салат, складаючи його у формі одного із знаків східного гороскопу 12-річного циклу.
2015 рік – рік Вівці (або Кози), тому готуємо на Новий рік салат у вигляді овечки. Правда, починається Новий рік за східним календарем не 1 січня, а 19 лютого (в 03 години 45 хвилин), так що можете приготувати такий салат до будь-якої з цих дат або до кожної.
Коза або Вівця цього року символізує певну стихію, яка несе з собою зелені і сині тони, тому викладаючи мозаїчне зображення у формі овечки, ви можете використовувати продукти кольорів і відтінків зеленої гами (горошок, огірки, молоді оливки, ківі та ін). Також підійдуть і продукти білого кольору (яйце, рис, сир, майонез та ін). Синіх нешкідливих натуральних барвників практично немає. А взагалі, в природі шкірки у овечок бувають ще чорно-білі і коричневих відтінків.
Інгредієнти:
гриби свіжі (печериці, білі, гливи) – 300-400 г;
цибуля ріпчаста – 2 шт.;
олія для обсмажування;
відварене куряче м'ясо;
огірки солоні – 3-4 шт.
зварений рис – 2-3 склянки;
оливки темні без кісточок;
сир твердий тертий;
майонез ;
зелень різна.
Приготування
Для першого шару. Очищений і поросяти, ягняти цибулю злегка обсмажуємо в сковороді на малому вогні, потім додаємо нарізані гриби дрібно і обсмажуємо все разом, перемішуючи лопаткою, протягом 5 хвилин, після чого дотушиваем під кришкою ще приблизно 15 хвилин (гливи можна не дотушивать, вони їстівні і навіть корисніше в сирому вигляді).
Для другого шару. Куряче м'ясо нарізаємо максимально дрібними шматочками, також і солоні огірки (добре, якщо у вас є чоппер або кухонний процесор, комбайн, який рубає продукти на калібровані дрібні шматочки).
Для верхнього шару використовуємо відварений розсипчастий рис, ще натремо сир на тертці і будемо використовувати маслини (їх можна розрізати навпіл або нарізати дрібніше, щоб було зручніше працювати з викладанням фігури).
Будуємо салат шарами. Викладаємо продукти у формі овечки в профіль. Спочатку цибульно-грибну суміш, зверху робимо «сітку з майонезу і розрівнюємо лопаткою. Наступним шаром – м'ясо з солоними огірками, зверху знову майонезна «сітка» і розрівнюємо. Верхній шар, тобто, мордочку, ніжки і вушка викладаємо з оливок, тільце – з рису з майонезом і тертим сиром (можна додати трохи цибульно-грибної суміші або рубаної зелені). З боку ніжок викладаємо зелень, ніби овечка пасеться на траві. Можна квіточки якісь нафантазувати. Залучайте дітей від 5-6-ти років до прикраси новорічного салату, вони безумовно зацікавляться участю в приготуванні такого цікавого страви.
За православною традицією Різдвяний піст, який починається 28 листопада 2014 р., закінчується 6 січня 2015 р.
Враховуючи смакові вподобання віруючих і вегетаріанців, можна приготувати до Нового року салат «Овечка» без м'яса. У варіанті для православних замінюємо м'ясо подрібненої малосольною рибою (лососеві, скумбрія) або консервованої в олії (шпроти, салака, скумбрія і подібні). Консервовану рибу треба розім'яти виделкою і змішати з невеликою кількістю вареного рису і огірками. Огірки в цьому випадку краще використовувати свіжі.
Для зовсім суворих веганів і шанувальників Аюрведичній кухні можна використовувати не тільки варений рис і оливки, але також топлене вершкове масло або олію, приправлене спеціями (масло дхі), домашні сири, сир, а також варені бобові, квасоля різних кольорів, сочевицю, нут (у тому числі, у вигляді хумуса), спаржеву молоду квасолю, молодий горошок. Також можна використовувати різні сухофрукти : чорнослив, курагу, родзинки, інжир, фініки та ін. (запарюємо їх попередньо в окропі і видаляємо кісточки, якщо треба). Ще потрібні горіхи різних видів або арахіс. Замість майонезу (у якому теоретично є яйця) можна використовувати густі вершки (сметану) або грецький йогурт, або суміш цих продуктів з сиром.
З приводу викладання шарів і прикраси новорічного вегетаріанського салату: включайте фантазію, і все вийде щонайкраще.
2015 рік – рік Вівці (або Кози), тому готуємо на Новий рік салат у вигляді овечки. Правда, починається Новий рік за східним календарем не 1 січня, а 19 лютого (в 03 години 45 хвилин), так що можете приготувати такий салат до будь-якої з цих дат або до кожної.
Коза або Вівця цього року символізує певну стихію, яка несе з собою зелені і сині тони, тому викладаючи мозаїчне зображення у формі овечки, ви можете використовувати продукти кольорів і відтінків зеленої гами (горошок, огірки, молоді оливки, ківі та ін). Також підійдуть і продукти білого кольору (яйце, рис, сир, майонез та ін). Синіх нешкідливих натуральних барвників практично немає. А взагалі, в природі шкірки у овечок бувають ще чорно-білі і коричневих відтінків.
Новорічний салат «Овечка»
Інгредієнти:
Приготування
Для першого шару. Очищений і поросяти, ягняти цибулю злегка обсмажуємо в сковороді на малому вогні, потім додаємо нарізані гриби дрібно і обсмажуємо все разом, перемішуючи лопаткою, протягом 5 хвилин, після чого дотушиваем під кришкою ще приблизно 15 хвилин (гливи можна не дотушивать, вони їстівні і навіть корисніше в сирому вигляді).
Для другого шару. Куряче м'ясо нарізаємо максимально дрібними шматочками, також і солоні огірки (добре, якщо у вас є чоппер або кухонний процесор, комбайн, який рубає продукти на калібровані дрібні шматочки).
Для верхнього шару використовуємо відварений розсипчастий рис, ще натремо сир на тертці і будемо використовувати маслини (їх можна розрізати навпіл або нарізати дрібніше, щоб було зручніше працювати з викладанням фігури).
Будуємо салат шарами. Викладаємо продукти у формі овечки в профіль. Спочатку цибульно-грибну суміш, зверху робимо «сітку з майонезу і розрівнюємо лопаткою. Наступним шаром – м'ясо з солоними огірками, зверху знову майонезна «сітка» і розрівнюємо. Верхній шар, тобто, мордочку, ніжки і вушка викладаємо з оливок, тільце – з рису з майонезом і тертим сиром (можна додати трохи цибульно-грибної суміші або рубаної зелені). З боку ніжок викладаємо зелень, ніби овечка пасеться на траві. Можна квіточки якісь нафантазувати. Залучайте дітей від 5-6-ти років до прикраси новорічного салату, вони безумовно зацікавляться участю в приготуванні такого цікавого страви.
За православною традицією Різдвяний піст, який починається 28 листопада 2014 р., закінчується 6 січня 2015 р.
Враховуючи смакові вподобання віруючих і вегетаріанців, можна приготувати до Нового року салат «Овечка» без м'яса. У варіанті для православних замінюємо м'ясо подрібненої малосольною рибою (лососеві, скумбрія) або консервованої в олії (шпроти, салака, скумбрія і подібні). Консервовану рибу треба розім'яти виделкою і змішати з невеликою кількістю вареного рису і огірками. Огірки в цьому випадку краще використовувати свіжі.
Для зовсім суворих веганів і шанувальників Аюрведичній кухні можна використовувати не тільки варений рис і оливки, але також топлене вершкове масло або олію, приправлене спеціями (масло дхі), домашні сири, сир, а також варені бобові, квасоля різних кольорів, сочевицю, нут (у тому числі, у вигляді хумуса), спаржеву молоду квасолю, молодий горошок. Також можна використовувати різні сухофрукти : чорнослив, курагу, родзинки, інжир, фініки та ін. (запарюємо їх попередньо в окропі і видаляємо кісточки, якщо треба). Ще потрібні горіхи різних видів або арахіс. Замість майонезу (у якому теоретично є яйця) можна використовувати густі вершки (сметану) або грецький йогурт, або суміш цих продуктів з сиром.
З приводу викладання шарів і прикраси новорічного вегетаріанського салату: включайте фантазію, і все вийде щонайкраще.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат «Ялинка»
Салат «Ялинка» стане головною прикрасою вашого новорічного столу! Крім того, він ще й смачний. Щоб приготувати такий салат доведеться проявити трохи
Салат «Соняшник» з огірками - рецепт
Салат «Соняшник» - це популярне святкову страву, варіантів створення якого дуже багато. І сьогодні ми розповімо, як його зробити з огірками. Читаємо