Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Літній салат з овочів - рецепт

Літній салат з овочів - рецепт

22-03-2015, 14:24
2 020
Літній салат з овочів - рецепт
В теплу пору року, коли прилавки заповнюються яскравими фарбами свіжих овочів, стає питання про те, що з них готувати. Само собою, простий салат з огірків і помідорів з зеленню безсмертний, але як на рахунок чогось більш оригінального?

Літній салат зі свіжих овочів


Інгредієнти:

  • лимони - 2 шт.;

  • шалот - 1 шт.;

  • оливкова олія - 1/4 ст.;

  • стручкова квасоля - 350 г;

  • молода кукурудза - 2 качана;

  • стручковий перець - 1 шт.;

  • огірки - 2 шт.;

  • томати черрі - 350 г;

  • зелена цибуля;

  • перець чилі - за смаком;

  • листя коріандру - 1 жменя;

  • авокадо - 1 шт.


  • Приготування
    Для приготування заправки необхідно змішати столову ложку лимонної цедри з 1/4 склянки лимонного соку і аналогічною кількістю оливкової олії. У готову заправку додаємо подрібнений шалот і добру пучку солі.
    Стручкову квасолю пропарюють на водяній бані протягом 1-2 хвилин, після чого охолодити. Зі свіжої молодої кукурудзи зрізаємо зерна. Помідори ріжемо четвертинками, огірки - кружечками, а перець - кубиками. Аналогічним чином ріжемо і авокадо . Змішуємо всі підготовлені овочі разом, додаємо зелень коринадра, гострий перець і поливаємо все лимонно-оливковою заправкою. Відразу ж подаємо готовий салат до столу.

    Літній салат з овочів з морепродуктів


    Інгредієнти:

  • помідори - 6 шт.;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • оливкова олія;

  • яйця - 4 шт.;

  • зелена квасоля - 175 г;

  • маслини - 1 жменя;

  • тунець - 2 стейка;

  • лимонний сік.


  • Приготування
    Яйця відварюємо круто. Стейки тунця обсмажуємо на оливковій олії по 30 секунд з кожної сторони. Томати, цибулю і обсмажуємо квасолю на грилі. Змішуємо обсмажені овочі, зверху викладаємо скибочки риби і яйця. Довершаем салат маслинами, дрібкою солі і лимонним соком.

    Літній салат зі свіжих овочів з сухариками


    Інгредієнти:

  • червоний винний оцет - 1 ст. ложка;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • оливкова олія - 120 мл;

  • фенхель - 2 шт.;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • хліб - 200 г;

  • огірок - 1 шт.;

  • оливки - 95 г;

  • сир фета - 100 г;

  • Літній салат з овочів - рецепт

  • базилік - 1 пучок.


  • Приготування
    Змішуємо оцет, лимонний сік і 80 мл олії. Додаємо в соус тонкі кільця цибулі і фенхелю.
    Болгарський перець розрізаємо навпіл, поливаємо столовою ложкою олії і запікаємо при 200 градусах 10-12 хвилин. Паралельно запікаємо шматочки білого хліба, також полив їх оливою, до золотистої скоринки.
    Нарізаємо огірок, змішуємо його з перцем, цибулею, фенхелем з заправкою, а також оливками і сиром. Посипаємо готовий салат сухариками .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з огірків і помідорів
    Салат з огірків і помідорів
    Салат з огірків і помідорів - це річна класика, яка з'являється на кожному столі. Як урізноманітнити дане поєднання, ви можете дізнатися в цій
    Салат з кукурудзою і рисом
    Салат з кукурудзою і рисом
    Ні один наш стіл не обходиться без салатів, варіантів приготування яких досить багато. І напевно багато хто з нас пробували салат з кукурудзою і
    Салат з червоної квасолі - рецепт
    Салат з червоної квасолі - рецепт
    Квасоля - дуже цінний і корисний продукт, який широко використовують у приготуванні супів, борщів, а також салатах. І сьогодні мова йтиме саме про
    Салат з грінками
    Салат з грінками
    Грінки додаються в салат не тільки для смаку, але і для різноманітності текстури страви. У нашій статті ми підібрали цікаві варіанти створення
    Грецький салат з бринзою
    Грецький салат з бринзою
    Традиційно грецький салат готується з сиром «Фета» - дуже солоним молочним продуктом. Але на просторах нашої країни господині готують це відомо
    Грецький салат - рецепт з сухариками
    Грецький салат - рецепт з сухариками
    Зазвичай, до складу традиційного грецького салату не входять грінки, однак, якщо ви вирішили урізноманітнити текстуру страви подібним чином, ми