В теплу пору року, коли прилавки заповнюються яскравими фарбами свіжих овочів, стає питання про те, що з них готувати. Само собою, простий салат з огірків і помідорів з зеленню безсмертний, але як на рахунок чогось більш оригінального?
Літній салат зі свіжих овочів
Інгредієнти: лимони - 2 шт.; шалот - 1 шт.; оливкова олія - 1/4 ст.; стручкова квасоля - 350 г; молода кукурудза - 2 качана; стручковий перець - 1 шт.; огірки - 2 шт.; томати черрі - 350 г; зелена цибуля; перець чилі - за смаком; листя коріандру - 1 жменя; авокадо - 1 шт. Приготування Для приготування заправки необхідно змішати столову ложку лимонної цедри з 1/4 склянки лимонного соку і аналогічною кількістю оливкової олії. У готову заправку додаємо подрібнений шалот і добру пучку солі.
Стручкову квасолю пропарюють на водяній бані протягом 1-2 хвилин, після чого охолодити. Зі свіжої молодої кукурудзи зрізаємо зерна. Помідори ріжемо четвертинками, огірки - кружечками, а перець - кубиками. Аналогічним чином ріжемо і авокадо . Змішуємо всі підготовлені овочі разом, додаємо зелень коринадра, гострий перець і поливаємо все лимонно-оливковою заправкою. Відразу ж подаємо готовий салат до столу.
Літній салат з овочів з морепродуктів
Інгредієнти: помідори - 6 шт.; червоний цибуля - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; оливкова олія; яйця - 4 шт.; зелена квасоля - 175 г; маслини - 1 жменя; тунець - 2 стейка; лимонний сік. Приготування Яйця відварюємо круто. Стейки тунця обсмажуємо на оливковій олії по 30 секунд з кожної сторони. Томати, цибулю і обсмажуємо квасолю на грилі. Змішуємо обсмажені овочі, зверху викладаємо скибочки риби і яйця. Довершаем салат маслинами, дрібкою солі і лимонним соком.
Літній салат зі свіжих овочів з сухариками
Інгредієнти: червоний винний оцет - 1 ст. ложка; лимонний сік - 2 ст. ложки; оливкова олія - 120 мл; фенхель - 2 шт.; червоний цибуля - 1 шт.; болгарський перець - 2 шт.; хліб - 200 г; огірок - 1 шт.; оливки - 95 г; сир фета - 100 г; базилік - 1 пучок. Приготування Змішуємо оцет, лимонний сік і 80 мл олії. Додаємо в соус тонкі кільця цибулі і фенхелю.
Болгарський перець розрізаємо навпіл, поливаємо столовою ложкою олії і запікаємо при 200 градусах 10-12 хвилин. Паралельно запікаємо шматочки білого хліба, також полив їх оливою, до золотистої скоринки.
Нарізаємо огірок, змішуємо його з перцем, цибулею, фенхелем з заправкою, а також оливками і сиром. Посипаємо готовий салат сухариками .