Салат «Виноградне гроно»
Салат «Виноградне гроно» не тільки приголомшливо красивий і ефектно виглядає на столі. Всі компоненти в ньому гармонійно поєднуються між собою, створюючи шалено смачне і апетитне блюдо. Два кращих рецепту страви пропонуємо нижче.
Інгредієнти:
м'ясо куряче (м'якоть) – 320 г;
добірні курячі яйця (зварені круто) – 3 шт.;
виноград – 270 г;
салат айсберг або пекінська капуста – за смаком;
сир пікантних сортів твердий – 170 г;
горіхи волоські – 140 г;
майонез класичний – за смаком;
сіль кам'яна йодована і перець – за смаком.
Приготування
Курячу м'якоть необхідно відварити до повної готовності, остудити і нарізати невеликими кубиками. Відварені заздалегідь круто курячі яйця, очищаємо і перетираємо на тертці. Тим же манером подрібнюємо сир твердий пікантних сортів. Волоські горіхи підсушуємо на сухій сковороді або на листі в духовці, після чого подрібнюємо ядра в ступці або просто розминаємо товкачиком до середньої крихти.
Виноградини споліскуємо, обсушуємо, ріжемо навпіл і виймаємо кісточки (при наявності).
Для оформлення салату розкладаємо на блюді салатні листя, листя айсберга або листи пекінської капусти. Зверху першим шаром викладаємо курячі шматочки і просочуємо їх майонезом. Далі черга яєць і знову майонез. Потім викладаємо горіхи і сир, покриваємо поверхню салату знову майонезом, а зверху розкладаємо половинки винограду.
Інгредієнти:
копчена куряча м'якоть – 310 г;
добірні курячі яйця (зварені круто) – 3 шт.;
виноград – 390 г;
салат айсберг – 420 г;
сир пікантних сортів твердий – 170 г;
фісташки неочищені солоні – 240 г;
мариновані огірки – 180 г;
зубці часникові – 2 шт.;
майонез класичний – 210 р.
Приготування
Поки варяться яйця, очищаємо і подрібнюємо фісташки, нарізаємо копчене куряче м'ясо і солоні огірки кубиками. Виноградини розрізаємо на половинки і, якщо є кісточки, витягаємо їх. Перетираємо на тертці твердий сир, і тим же манером подрібнюємо готові очищені яйця. Очищаємо і видавлюємо через прес часникові зубці.
Качан салату айсберг розбираємо на листя і вирізаємо потовщену частину. Решту аркушів нарізаємо великими кубиками. З'єднуємо всі підготовлені інгредієнти в мисці, додаємо майонез і перемішуємо. Як правило, солі від фісташок, огірків і копченої курки досить, щоб смак салату був гармонійним, але в будь-якому випадку знімемо пробу і при необхідності підсолимо.
Оформляючи салат, викладаємо його на блюдо у вигляді виноградного грона, зверху розподіляємо половинки винограду. Можна попередньо вистелити на дно страви салатні листя.
Салат «Виноградне гроно» з куркою - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Курячу м'якоть необхідно відварити до повної готовності, остудити і нарізати невеликими кубиками. Відварені заздалегідь круто курячі яйця, очищаємо і перетираємо на тертці. Тим же манером подрібнюємо сир твердий пікантних сортів. Волоські горіхи підсушуємо на сухій сковороді або на листі в духовці, після чого подрібнюємо ядра в ступці або просто розминаємо товкачиком до середньої крихти.
Виноградини споліскуємо, обсушуємо, ріжемо навпіл і виймаємо кісточки (при наявності).
Для оформлення салату розкладаємо на блюді салатні листя, листя айсберга або листи пекінської капусти. Зверху першим шаром викладаємо курячі шматочки і просочуємо їх майонезом. Далі черга яєць і знову майонез. Потім викладаємо горіхи і сир, покриваємо поверхню салату знову майонезом, а зверху розкладаємо половинки винограду.
Салат «Виноградне гроно» з копченою куркою та фісташко - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Поки варяться яйця, очищаємо і подрібнюємо фісташки, нарізаємо копчене куряче м'ясо і солоні огірки кубиками. Виноградини розрізаємо на половинки і, якщо є кісточки, витягаємо їх. Перетираємо на тертці твердий сир, і тим же манером подрібнюємо готові очищені яйця. Очищаємо і видавлюємо через прес часникові зубці.
Качан салату айсберг розбираємо на листя і вирізаємо потовщену частину. Решту аркушів нарізаємо великими кубиками. З'єднуємо всі підготовлені інгредієнти в мисці, додаємо майонез і перемішуємо. Як правило, солі від фісташок, огірків і копченої курки досить, щоб смак салату був гармонійним, але в будь-якому випадку знімемо пробу і при необхідності підсолимо.
Оформляючи салат, викладаємо його на блюдо у вигляді виноградного грона, зверху розподіляємо половинки винограду. Можна попередньо вистелити на дно страви салатні листя.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат «Тіффані» з виноградом
Салат «Тіффані» неодмінно викличе фурор на вашому урочистому застілля. Тому, коли будете планувати меню з його участю, зробіть дві порції, так як
Салат з стеблового селери з яблуком
Про користь селери вже багато сказано, а про його незрівнянному смаку ми розповімо в цьому матеріалі. Пропонуємо на його основі зробити шалено
Салат з фісташками
Досить незвичайний інгредієнт для салату - фісташки. Але варто спробувати! Салат з фісташками виходить дуже смачним і ситним, але в той же час
Салат з куркою та горіхами
Варіантів створення салатів з куркою дуже багато. І сьогодні ми поговоримо докладно з вами про закуски з горішками і курятиною. Таке просте і ситне
Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.