Салат «Виноградне гроно» не тільки приголомшливо красивий і ефектно виглядає на столі. Всі компоненти в ньому гармонійно поєднуються між собою, створюючи шалено смачне і апетитне блюдо. Два кращих рецепту страви пропонуємо нижче.
Салат «Виноградне гроно» з куркою - рецепт
Інгредієнти: м'ясо куряче (м'якоть) – 320 г; добірні курячі яйця (зварені круто) – 3 шт.; виноград – 270 г; салат айсберг або пекінська капуста – за смаком; сир пікантних сортів твердий – 170 г; горіхи волоські – 140 г; майонез класичний – за смаком; сіль кам'яна йодована і перець – за смаком. Приготування Курячу м'якоть необхідно відварити до повної готовності, остудити і нарізати невеликими кубиками. Відварені заздалегідь круто курячі яйця, очищаємо і перетираємо на тертці. Тим же манером подрібнюємо сир твердий пікантних сортів. Волоські горіхи підсушуємо на сухій сковороді або на листі в духовці, після чого подрібнюємо ядра в ступці або просто розминаємо товкачиком до середньої крихти.
Виноградини споліскуємо, обсушуємо, ріжемо навпіл і виймаємо кісточки (при наявності).
Для оформлення салату розкладаємо на блюді салатні листя, листя айсберга або листи пекінської капусти. Зверху першим шаром викладаємо курячі шматочки і просочуємо їх майонезом. Далі черга яєць і знову майонез. Потім викладаємо горіхи і сир, покриваємо поверхню салату знову майонезом, а зверху розкладаємо половинки винограду.
Салат «Виноградне гроно» з копченою куркою та фісташко - рецепт
Інгредієнти: копчена куряча м'якоть – 310 г; добірні курячі яйця (зварені круто) – 3 шт.; виноград – 390 г; салат айсберг – 420 г; сир пікантних сортів твердий – 170 г; фісташки неочищені солоні – 240 г; мариновані огірки – 180 г; зубці часникові – 2 шт.; майонез класичний – 210 р. Приготування Поки варяться яйця, очищаємо і подрібнюємо фісташки, нарізаємо копчене куряче м'ясо і солоні огірки кубиками. Виноградини розрізаємо на половинки і, якщо є кісточки, витягаємо їх. Перетираємо на тертці твердий сир, і тим же манером подрібнюємо готові очищені яйця. Очищаємо і видавлюємо через прес часникові зубці.
Качан салату айсберг розбираємо на листя і вирізаємо потовщену частину. Решту аркушів нарізаємо великими кубиками. З'єднуємо всі підготовлені інгредієнти в мисці, додаємо майонез і перемішуємо. Як правило, солі від фісташок, огірків і копченої курки досить, щоб смак салату був гармонійним, але в будь-якому випадку знімемо пробу і при необхідності підсолимо.
Оформляючи салат, викладаємо його на блюдо у вигляді виноградного грона, зверху розподіляємо половинки винограду. Можна попередньо вистелити на дно страви салатні листя.