Салат з сирої буряків
Щоб вивести шлаки і поліпшити роботу кишечника, потрібно періодично влаштовувати «розвантажувальні» дні, наповнюючи раціон сирими овочами та фруктами. Салат з молодої сирої буряків можна зробити ще більш корисним, якщо додати в нього дрібно накрошенную, ошпарену окропом бадилля.
Готуємо правильно
Щоб сирі овочі засвоювалися максимально, потрібно доповнити їх жиром. Вегетаріанці можуть використовувати рослинні олії, для тих, хто вживає і тваринну їжу, підійде вершкове масло.
Головне – не переборщити з маслом, інакше шлунок працювати не дуже добре.
Ще одна умова – коренеплоди повинні бути свіжими, щільними, пружними, в таких овочах міститься потрібну кількість вітамінів.
Третя умова смачного салату – всі овочі повинні бути безпечними. Оскільки саме в коренеплодах накопичується велика частина нітратів, гербіцидів та інших шкідливих речовин, слід купувати тільки пройшли перевірку овочі, або вживати в їжу вирощене у власному господарстві.
Можна приготувати будь салат із сирої буряків, рецепти є різні.
Простий салат
Найпростіший салат з сирої буряків все одно не може бути однокомпонентним. Терта або нарізана буряк – не сама смачна їжа, тому трохи поекспериментуємо.
Інгредієнти:
буряк довгаста, бордова, свіжа – 150 г;
цибулина біла, салатна, середнього розміру – 1 шт.;
олія соняшникова нерафінована холодного віджиму – 2-3 ст. ложки;
сметана домашня , або магазинна жирністю не менше 25% – 100 г;
сіль морська або гірська без добавок – 2 невеликі пучки;
кріп і кінза – по 4-8 гілочок;
пера зеленого цибулі тонке – 6-7 шт.
Приготування
Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями або пір'ям – тонко і довго, пасеруємо на рослинній олії, щоб він перестав похрустывать. Можна обсмажити цибулю на вершковому маслі – вийде теж дуже смачно, масла знадобиться близько 50 р.
Буряк чистимо, нарізаємо тонкими смужками (соломкою) і замочуємо на чверть години в холодній воді. Промиваємо і перекладаємо в миску. Змішуємо з цибулею, дрібно нашаткованої зеленню, солимо і заправляємо сметаною. Перемішати і можна сервірувати з підсушеними тостами або грінками. Як бачите, приготувати вітамінний салат із сирого буряка можна легко і досить швидко.
Додамо інгредієнти
Салат із сирого буряка можна «розбавити» безліччю овочів: морква, огірки, помідори, солодкий перець, свіжа капуста – все це чудово доповнить смак буряка.
Інгредієнти:
буряк середнього розміру довгаста, темно-червона – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
огірок ґрунтової свіжий – 2 шт.;
помідор з щільною м'якоттю рожевий – 2 шт.;
сіль – за смаком;
зелень (кріп, молода цибуля, петрушка, базилік) – за смаком;
олія рослинна (оливкова, кукурудзяна, соняшникова без запаху, холодного віджиму, нерафінована – 3 ст. ложки.
Приготування
Чистимо овочі, моєму в холодній воді і нарізаємо кубиками приблизно однакового розміру. Буряк і моркву кладемо в миску і заливаємо добре прогрітим маслом. Коли охолоне, додаємо огірки і помідори, дрібно накрошенную зелень. Салат солимо і перемішуємо.
У східному стилі
Можна приготувати салат з сирої буряків по-корейськи. Це приємну різноманітність в меню, а готується він зовсім просто.
Інгредієнти:
спеції (Для моркви по-корейськи» в будь підходящої суміші – 1 ч. ложка;
сіль – 1 ч. ложка;
буряк кругла, червона, не темна – 05 кг;
олія соняшникова нерафінована, не дезодорована – 1/3 склянки;
часник – 1 маленька головка.
Приготування
Буряк чистимо, натираємо на спеціальній тертці тонкими довгими смужками, кладемо в миску. Нагріваємо олію, додаємо спеції, сіль і видавлений через прес часник. Коли аромат стане сильніше, перелити цю суміш у буряк, перемішуємо і залишаємо в холодильнику, накривши кришкою настоюватися. Салат із сирого буряка з часником по-корейськи готовий вже через пару годин.
Готуємо правильно
Щоб сирі овочі засвоювалися максимально, потрібно доповнити їх жиром. Вегетаріанці можуть використовувати рослинні олії, для тих, хто вживає і тваринну їжу, підійде вершкове масло.
Головне – не переборщити з маслом, інакше шлунок працювати не дуже добре.
Ще одна умова – коренеплоди повинні бути свіжими, щільними, пружними, в таких овочах міститься потрібну кількість вітамінів.
Третя умова смачного салату – всі овочі повинні бути безпечними. Оскільки саме в коренеплодах накопичується велика частина нітратів, гербіцидів та інших шкідливих речовин, слід купувати тільки пройшли перевірку овочі, або вживати в їжу вирощене у власному господарстві.
Можна приготувати будь салат із сирої буряків, рецепти є різні.
Простий салат
Найпростіший салат з сирої буряків все одно не може бути однокомпонентним. Терта або нарізана буряк – не сама смачна їжа, тому трохи поекспериментуємо.
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями або пір'ям – тонко і довго, пасеруємо на рослинній олії, щоб він перестав похрустывать. Можна обсмажити цибулю на вершковому маслі – вийде теж дуже смачно, масла знадобиться близько 50 р.
Буряк чистимо, нарізаємо тонкими смужками (соломкою) і замочуємо на чверть години в холодній воді. Промиваємо і перекладаємо в миску. Змішуємо з цибулею, дрібно нашаткованої зеленню, солимо і заправляємо сметаною. Перемішати і можна сервірувати з підсушеними тостами або грінками. Як бачите, приготувати вітамінний салат із сирого буряка можна легко і досить швидко.
Додамо інгредієнти
Салат із сирого буряка можна «розбавити» безліччю овочів: морква, огірки, помідори, солодкий перець, свіжа капуста – все це чудово доповнить смак буряка.
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо овочі, моєму в холодній воді і нарізаємо кубиками приблизно однакового розміру. Буряк і моркву кладемо в миску і заливаємо добре прогрітим маслом. Коли охолоне, додаємо огірки і помідори, дрібно накрошенную зелень. Салат солимо і перемішуємо.
У східному стилі
Можна приготувати салат з сирої буряків по-корейськи. Це приємну різноманітність в меню, а готується він зовсім просто.
Інгредієнти:

Приготування
Буряк чистимо, натираємо на спеціальній тертці тонкими довгими смужками, кладемо в миску. Нагріваємо олію, додаємо спеції, сіль і видавлений через прес часник. Коли аромат стане сильніше, перелити цю суміш у буряк, перемішуємо і залишаємо в холодильнику, накривши кришкою настоюватися. Салат із сирого буряка з часником по-корейськи готовий вже через пару годин.
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат з буряка з часником і майонезом
Не секрет, що найкращим доповненням бурякового салати є часник. Заправивши таку закуску домашнім майонезом ви напевно зможете догодити кожному. Далі

Салат з буряком і яблуком
Буряк - джерело вітаміну С, фосфору і міді. Вона чудово виводить з організму токсини і шлаки. І сьогодні ми з вами поговоримо про корисний овочевий

Салат з морквою, капустою і буряком
Салат з морквою, капустою і буряком - вітамінне блюдо, яке відмінно очищає кишечник і прискорює обмін речовин. Приготувати його досить нескладно.

Салат зі свіжої буряків
Буряк - смачний солодкий овоч, в якому містяться антиоксиданти, фолієва кислота, сполуки калію. Найбільш корисна вона, звичайно ж, у свіжому вигляді.

Страви з буряка - рецепти
Буряк - смачний і корисний продукт. З неї можна приготувати досить багато вишуканих страв. У нашій статті ми зібрали для вас найбільш цікаві та

Маринований буряк - рецепт
Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб