Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат Дракон на Новий рік 2024, як прикрасити у вигляді Дракона

Салат Дракон на Новий рік 2024, як прикрасити у вигляді Дракона

17-12-2023, 17:01
204
Новорічні свята — чудова нагода виявити фантазію та креативність не лише в оформленні святкового столу, а й у приготуванні яскравих, незвичайних страв. Однією з таких страв може стати оригінальний салат «Дракон» — символ наступного року за Східним календарем. Розкажемо який салат приготувати з підручних продуктів, які зазвичай є у холодильнику. А також як прикрасити салат у вигляді дракона, щоб створити святковий новорічний настрій!


Салат «Дракон» з крабовими паличками та кукурудзою.


Для приготування оригінального салату у формі дракона нам потрібні такі інгредієнти:

Крабові палички (приблизно 400 грам)
4-5 яєць
Консервована кукурудза (близько 250 г)
Одне яблуко
Цибуля-порей (1 штука)
2-3 листочки пекінської капусти
3 плоди ківі
Пара маслин
Майонез (150-200 г)


Приступаємо до виготовлення нашого кулінарного шедевра:

Нарубаємо крабові палички невеликими шматочками.
У яблука акуратно видаляємо серединку з кісточками та нарізаємо м'якоть маленькими кубиками.
Висипаємо в чашку, заправляємо майонез, вимішуємо.
Цибуля-порей подрібнимо тонкими кільцями.
Варені яйця охолоджуємо, видаляємо шкаралупу. Білок від одного яйця відокремлюємо від жовтка. Яйця, що залишилися, дрібно ріжемо.
Об'єднуємо в мисці з яблуками нарізану цибулю, кукурудзу, крабові палички, варені яйця.
Відправляємо отриману масу на блюдо, надаючи форму дракона.
Дрібно нарізаним ківі прикрашаємо нашу композицію.
Виділяємо очі з білка яйця та шматочків маслин.
Також з маслин виліплюємо лапки дракону.
Гребінець, хребет формуємо з скибочок огірка та кілець цибулі-порею.
Крила дракона робимо з листочків пекінської капусти.

Незвичайний апетитний салат-дракон готовий. Сміливо подавайте його на стіл, радуйте близьких. Смачного!

Красивий ситний салат «Дракон» прикраса новорічного столу



Інгредієнти:

300 г яловичини (відварена або смажена)
1 велика редька
2 цибулини
Кукурудзяний крохмаль або борошно
3 курячі яйця
Майонез
Сіль за смаком
2 ст.л олії


Як приготувати смачний салат і прикрасити у вигляді красивого Дракона:

Відварюємо яловичину з лавровим листом та перцем близько 2 годин. Нарізаємо м'ясо смужками чи кубиками.
Чистимо, миємо редьку, натираємо на великій тертці або ріжемо смужками.
Цибулю нарізаємо півкільцями, обвалюємо в кукурудзяному крохмалі, обсмажуємо до золотистого кольору на олії.
Варимо яйця, рубаємо.
У салатник кладемо м'ясо, яйця, редьку, заправляємо майонезом, солимо.
Викладаємо у вигляді змійки, формуємо голову.
Гребінець із половинок маслин.
По краях гребеня луска з кружечка оливки, начинена зерном граната.
Очі з половинки оливки з гранатом, ніздрі оливки.
Гребінець зі смужок моркви, ананас.
Вуса тонких зрізів болгарського перцю.
З боків можна присипати шафраном (або натертим на дрібній тертці шкіркою болгарського перцю).

Фаршировані дракона яйця


Цей варіант прикраси підійде для салату. На половинку вареного яйця викладається маса начинки (варіанти нижче), що формується у формі голови дракона. Деталі вух, гребеня, повік виконані зі шкірки огірка. Ніздрі - ікринки. Очі – запашний перець.

Нейтральний смак мають фаршировані яйця із сиром та зеленню. Цей варіант підійде для прикраси м'ясного, рибного, овочевого салату. А можна подавати фаршировані яйця «Дракона» як самостійну страву.

Фаршировані яйця з сиром та зеленню


6 яєць
100 г сиру (можна використовувати вершковий сир, сир фета чи пармезан)
1 пучок зелені (кріп, петрушка, кінза)
1 ч. л. гірчиці
1 ст. майонезу
Сіль, перець за смаком


Варимо яйця, охолоджуємо, розрізаємо навпіл. Жовтки виймаємо, розтираємо з гірчицею, майонезом та тертим сиром. Додаємо дрібно нарізану зелень, солимо, перчимо. Цією масою начиняємо білки.

Фаршировані яйця з лососем

Рибні салати можна прикрасити фаршированими яйцями «Дракона» із лососем.

6 яєць
200 г слабосоленого лосося
100 г сиру філадельфія
1 ст. гірчиці
3 ст. майонезу
Сіль, перець за смаком
Зелень для прикраси


Яйця варимо, очищаємо, розрізаємо навпіл. Лосось дрібно нарізаємо. Змішуємо з розм'якшеним сиром, гірчицею та майонезом. Начиняємо цією масою білки яєць. Прикрашаємо зеленню.

Салат «Дракон» з буряком, оселедцем, корейською морквою


Інгредієнти:

1 штука оселедця
2-3 яйця
3-4 картоплини
1 буряк
150 г моркви по-корейськи
100 г консервованого зеленого горошку
200 г майонезу
1 болгарський перець
зелень за смаком


Приготування та прикраса:


Варимо круто яйця. Очищаємо, дрібно рубаємо.
Варимо картоплю, а також буряки до готовності. Очищаємо, натираємо на дрібній тертці.
Філе оселедця очищаємо від кісток, дрібно ріжемо.
На велику тарілку викладаємо шар моркви корейською, надаючи форму дракона.
Зверху розподіляємо шар яєць, посоливши, поливши майонезом.
Як рот дракона викладаємо скибочку болгарського перцю.
Далі шар оселедця із майонезом.
Останній шар — тертий буряк із сіллю та майонезом.
Руками надаємо фігурі потрібну форму, щільно притискаючи шари.
Охолоджуємо у холодильнику 2 години.
Перед подачею прикрашаємо зеленим горошком із зеленню.

Смачного! Цей незвичайний салат-дракон стане окрасою будь-якого столу.


Салат «Дракон» для любителів суші та ролів

Інгредієнти:

1,5 склянки рису (краще клейкий сорт)
1 свіжий огірок
2 плавлені сирки
1 сирна кіска
2 ст. сирного сиру
200 г сьомги або лосося
1 лимон
листи норі
0,5 ч.л. солі
соєвий соус
3 ст. цукру


Приготування та прикраса салат у вигляді Дракона:

Варимо рис до готовності, охолоджуємо.
Нарізаємо огірок дрібними кубиками.
Ріжемо шматочками сирну кіску та плавлені сирки.
Нарізаємо скибочками сьомгу чи лосося.
Вижимаємо сік лимона, змішуємо з рисом, що охололо.
Додаємо огірок, сирний сир, солимо.
Формуємо з рисової маси тулуб дракона.
Викладаємо зверху шар риби, посипаємо сиром-кіскою.
З рису ліпимо драконові лапи.
Мочимо норі у соусі, обертаємо навколо тулуба.
Прикрашаємо лускою з огірка, вуса з імбиру.

Салат Олів'є з «родзинкою» на Новий рік Дракона

Ось оригінальний рецепт салату олів'є з деякими цікавими родзинками:

Інгредієнти:


400 г відвареного курячого філе
3 картоплини
3 корнішони маринованих
2 моркви
2 яйця
150 г зеленого горошку
100 г свіжих томатів
свіжий огірочок для прикраси
1 невелике яблуко
3 ст. зелені (кріп, петрушка)
100 г сиру твердих сортів
Майонез до смаку
Сіль, перець за смаком


Приготування:

Картоплю з морквою варимо, очищаємо, натираємо на великій тертці.
Яйця варимо, очищаємо, рубаємо.
Куряче філе із сиром нарізаємо маленькими кубиками.
Яблуко очищаємо від шкірки та насіння, теж нарізаємо кубиками.
Інші інгредієнти нарізаємо.
Усі компоненти викладаємо в салатник, додаємо майонез, сіль та перець за смаком. Акуратно перемішуємо.
Викладаємо на тарілку у вигляді дракона, дивіться фото перед рецептом.
Окраса тут за допомогою вирізки з огірка з вареною морквою.

Салат «Дракон» з картоплею та оселедцем


Інгредієнти:

4 ст. маслин
1 оселедець
4-5 картоплин
1 цибулина
оливки за смаком
1 болгарський перець
2 зерна граната
Зелена цибуля
каперси до смаку


Приготування:

Цибулю тонко шаткуємо, заливаємо окропом на 2-3 хвилини. Зливаємо воду, заливаємо цибулю маринадом з оцту та води (1:1). Залишаємо на 20 хвилин, зливаємо.
Потрошимо оселедець, знімаємо шкіру, ділимо на філе, прибираємо кістки. Нарізаємо дрібно.
Викладаємо на блюдо дугою шар оселедця. Зверху - цибуля, потім відварена картопля.
З скибочок перцю робимо яскравий рот. Покриваємо картопля майонезом.
Шкіру дрібно нарізаними маслинами.
Прикрашаємо цибулею, горошком, майонезом, яйцем, перцем.
Ріжки з цибулі, вуха з перцю.

Незвичайний апетитний салат-дракон готовий.

Салат «Дракончик» з копченою куркою та грибами


Інгредієнти:
300 г копченого або вареного курячого м'яса
150 г твердого сиру
2 свіжі огірки
4 гілочки кропу
2-3 гілочки петрушки
6 яєць (+ 3 для прикраси)
250 г печериць
1 цибулина
200 г майонезу
Сіль, перець за смаком


Приготування:

Нарізаємо кубиками курку та сир. Змащуємо майонезом.
Натираємо сир, викладаємо шар. Посипаємо дрібно нарізаною петрушкою.
Рубаємо яйця з майонезом та перцем. Ділимо на 2 частини.
Нарізаємо огірки соломкою з кропом, солимо. Викладаємо шар.
Шар яєць із майонезом.
Обсмажуємо гриби із цибулею. Викладаємо шар.
Друга частина яєчної маси. Посипаємо сиром.
Формуємо композицію дракона на тарелі.
Дивіться на фото вище, щоб прикрасити салат вареним яєчним жовтком та кропом. Також для прикраси використовується болгарський червоний перець (серце з крильцями у другого дракончика; язик, крила, іграшки у верхнього) та сир (подарунок на першому фото).

Ситний чоловічий новорічний салат у вигляді дракона

Інгредієнти:

3 яскраві болгарські перці (жовтий, червоний)
300 г варено-копченого м'яса Карбонат
200 г твердого сиру
1 головка цибулі
4 курячі яйця
150 г майонезу
3-4 зубчики часнику
30 г олії


Приготування:


Нарізаємо соломкою перець та м'ясо.
Пасуємо на олії цибулю.
Готуємо млинці з майонезом, нарізаємо соломкою.
Натираємо сир, викладаємо в салатник разом з рештою інгредієнтів.
Заправляємо майонезом із часником, акуратно перемішуємо.
Формуємо фігуру дракона на тарелі.
З перцю викладаємо голову, лапки, гребінь.
Очі – білок яйця з маслинами, ніздрі – маслини, луска – горошок.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з чіпсами і крабовими паличками
Салат з чіпсами і крабовими паличками
Урізноманітнити повсякденний обід або ефектно прикрасити урочистий стіл допоможуть рецепти салатів, детально описані далі. Розповімо, як зробити
Салат «Соняшник» з кукурудзою
Салат «Соняшник» з кукурудзою
Салат «Соняшник» з кукурудзою – барвистий і смачний. Він порадує і дітей, і дорослих. Він завжди привертає увагу своїм виглядом і відрізняється
Салат з крабовими паличками і грибами
Салат з крабовими паличками і грибами
Салат з крабовими паличками, напевно, пробували все. І сьогодні ми пропонуємо вам його трохи урізноманітнити, додавши гриби. Вийде вишукано,
Салат «Крабові палички з апельсином»
Салат «Крабові палички з апельсином»
Крабові палички - улюблений багатьма продукт, який смажать у клярі, а також готують з них смачні салати. І зараз ми розповімо про незвичайному і
Морський салат з крабовими паличками
Морський салат з крабовими паличками
Салати з морепродуктами завжди залишаються улюбленцями на святковому столі. Давайте поговоримо про дивних морських салатиках з крабовими паличками.
Салат з крабовими паличками
Салат з крабовими паличками
Крабовий салат Крабові палички, в яких, як всім відомо, немає нічого від крабів, потрапили на наші столи не так давно - всього пару десятиліть тому.