Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати імбирний чай?

Як приготувати імбирний чай?

3-11-2015, 21:10
818
Як приготувати імбирний чай?
Все, напевно, чули про чудодійний імбирному чаї для схуднення. Але цей прекрасний напій не тільки цим. Ефірні олії та інші корисні елементи, що містяться в корені імбиру, посилюють обмін речовин, покращують роботу всіх систем нашого організму, сприяють його очищенню, і як наслідок омолодженню.
Ми сьогодні розповімо, як приготувати імбирний чай в домашніх умовах, і ви зможете випробувати на собі його чудові властивості. Ефект відчувається вже через тиждень регулярного вживання.

Як просто заварити імбирний чай?


Для того щоб заварити імбирний чай натираємо очищений корінь на дрібній тертці, відміряємо чайну ложку тертої маси, розминаємо її в чашці з часточкою лимона і заливаємо окропом. Можна додати за смаком цукровий пісок, але набагато корисніше такий чай з медом.

Як заварити імбирний чай з лимоном, медом та перцем?


Інгредієнти:

  • натертий корінь імбиру – 3 ст. ложки;

  • мед – 5 ст. ложок або по смаку;

  • лимонний сік – 4 ст. ложки;

  • мелений чорний перець – щіпка;

  • листя м'яти (за бажанням) – за смаком;

  • вода очищена – 125 л.


  • Приготування
    Для приготування імбирного чаю по цьому рецепту нам необхідна натерта м'якоть кореня імбиру. Для цього очищаємо його від шкірки і пропускаємо через дрібну тертку. Потім підігріваємо очищену воду до кипіння, кидаємо три столові ложки тертої імбирною маси, додаємо мед, перемішуємо до повного розчинення і проварюємо суміш протягом семи хвилин. Проціджуємо чай через дуже дрібне ситечко або кілька шарів марлі, приправляємо його меленим чорним перцем, соком лимона і за бажанням розім'ятим листям м'яти, даємо чаю кілька хвилин настоятися, і подаємо гарячим.
    Мед можна не додавати при приготуванні чаю, а подати його окремо.

    Приготування домашнього імбирного чаю


    Інгредієнти:

  • натертий корінь імбиру – 2-3 ч. ложки;

  • чай зелений – 1 ч. ложка;

  • кардамон – 2 стручка;

  • кориця мелена (за бажанням) – щіпка;

  • мед квітковий – 3-5 ч. ложки або по смаку;
  • Як приготувати імбирний чай?

  • гвоздика (за бажанням) – 1-2 бутона;

  • лимон – 1/2 шт.


  • Приготування
    Спочатку заварюємо зелений чай традиційним способом, даємо настоятися протягом п'яти хвилин і проціджують від листочків. Рідина визначаємо в каструльку або кухлик, додаємо дві-три чайних ложки перетертого свіжого кореня імбиру, кардамону, за бажанням корицю і гвоздику і даємо прокипіти двадцять хвилин. Потім видавлюємо сік половинки лимона, кидаємо також залишилася його м'якоть з шкіркою і проварюємо ще п'ять хвилин. Перед подачею чай проціджуємо і заправляємо на смак медом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Напій з імбиру
    Напій з імбиру
    Напій з імбиру просто чарівний, завдяки своєму смаку і надзвичайно корисним властивостям! Охолоджений імбирний напій з лимоном допоможе вам втамувати
    Імбирний соус
    Імбирний соус
    Імбирний соус здатний додати будь звичного страви новий смак. У зв'язку з цим він і популярний. А ще у нього дуже багато варіацій приготування, тому
    Чай з медом
    Чай з медом
    Теплий чай з медом - це не тільки чудовий засіб від застуди, але і відмінний зігріваючий напій у прийдешні холоду. Рецепти медового чаю читайте в цій
    Як правильно заварити імбир?
    Як правильно заварити імбир?
    Імбир дуже часто і небезуспішно застосовують для приготування різних напоїв, що сприяє поліпшенню обміну речовин і подальшого схуднення.
    Імбирний чай з лимоном
    Імбирний чай з лимоном
    Імбирний чай - корисний і смачний напій, який використовують для профілактики простудних захворювань, а також у боротьбі із зайвою вагою. І сьогодні
    Імбирний чай з корицею
    Імбирний чай з корицею
    Імбирний чай - корисний напій, який розслабляє нервову систему і зміцнює імунітет. І сьогодні ми розглянемо декілька цікавих варіантів його