Вино з айви
Багато хто не ризикують використовувати айву для приготування вина з-за притаманною терпкості плодів. Але, дотримуючись певних рекомендацій, цей недолік можна перетворити на істотне гідність, отримавши смачний і оригінальний напій зі своєрідною родзинкою. Надмірну терпкість соку айви можна нівелювати додаванням води, а помірна кількість дубильних речовин підуть тільки на користь для смаку напою.
Інгредієнти:
айва – 5 кг;
очищена вода – 250 мл;
цукровий пісок – 250 г на літр віджатого соку і 250 г у воду для сиропу;
кислота лимонна – 5 г на літр віджатого соку.
Приготування
В домашніх умовах можна готувати вино, як з японської айви, так і з звичайною. Плоди потрібно розрізати навпіл, вийняти коробки з насінням і видалити плодоніжки. Мити айву перед приготуванням вина не рекомендується, а якщо є забруднення, то краще просто стерти їх чистою ганчіркою.
Перетираємо половинки плодів через саму дрібну тертку і викладаємо отриману масу в емальовану ємність.
З'єднуємо некип'ячену холодну воду з цукром (250 г) і перемішуємо масу до повного розчинення всіх кристалів.
Виливаємо солодкий сироп до перетертої айвовой м'якоті і перемішуємо.
Маємо прикриту марлею посудину з суслом при кімнатних умовах у затемненому місці і залишаємо на три доби, кожні десять-дванадцять годин перемішуючи масу.
По закінченні часу сусло проціджують через складений утроє або вчетверо марлевий відріз і ретельно віджимаємо.
Вичавки викидаємо, вони нам більше не знадобляться, а рідкий сік перелити в бутель для бродіння, попередньо замеряв його обсяг і додавши лимонну кислоту і по 150 грам цукру на один літр сировини. Не заповнюємо посуд більш ніж на 75%, щоб залишалося місце для піни, що виділяється при бродінні.
Надягаємо на бутель гідрозатвор будь-якої конструкції і поміщаємо заготовку в тихому і спокійному місці при кімнатних умовах.
Тепер в два заходи, на п'ятий і десятий день бродіння додаємо ще по п'ятдесят грам цукрового піску на один літр рідини. Для цього зливаємо з бутля приблизно триста мілілітрів сусла, розчиняємо в ньому цукор і виливаємо суміш назад в посудину для бродіння.
Після того як бродильний процес припиниться, зливаємо молоде вино з осаду і знімаємо першу пробу. Якщо результат задовільний, то розливаємо напій по пляшках під зав'язку, герметично укупориваем і маємо для настоювання і витримки мінімум на чотири місяці.
Якщо ж вино для вас надмірно кисле, додаємо ще трохи цукрового піску, даємо кристалам розчинитися, знову поміщаємо бутель під гідрозатвор і тільки після цього розливаємо для витримки з підготовленим судинах.
Як зробити вино з айви в домашніх умовах – простий рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Вино з шипшини
Обов'язково виділіть місце у своїй коморі для цього алкогольного напою. Далі підкажемо, як правильно і декількома способами виготовити чудове вино з
Кавунове вино
Неодмінно спробуйте зробити кавунове вино! Такий алкогольний напій всім обов'язково сподобається, а ви зможете вразити кожного своїми безмежними
Гранатове вино
Приготування домашнього гранатового вина – задоволення недешеве, особливо, якщо купити гранати на ринку. Але результат вартий всіх витрат і
Яблучне вино
Дивно смачним виходить вино з яблук. Його тонкий смак неодмінно сподобається любителям різноманітних алкогольних напоїв домашнього виготовлення. Далі
Вино з глоду в домашніх умовах – рецепт
Ягоди глоду, що містять вітамін С і цілий ряд інших корисних речовин, широко використовується любителями природних заготовок для приготування напоїв
Вино з аличі
Алича - дуже смачний і ароматний фрукт. Страви і напої з неї насичені смаком і кольором. Найбільш поширеним методом її переробки є приготування