Як зварити пиво в домашніх умовах?
Цей рецепт найбільш наближений до класичного і, незважаючи на тривалий процес приготування, варто його спробувати, в кінцевому підсумку порадувавши себе смачним живим пивом. Але все-таки перед тим, як зварити пиво вдома, добре вивчіть рекомендації і перелік необхідного інвентарю, так як будь-який відступ від рецепту може призвести до краху всієї затії.
Для пивоваріння необхідна посуд або емальований, але обов'язково без сколів, так як на сколах вода буде вступати в реакцію з металом і окислювати його, або використовуйте каструлю з нержавіючої сталі. Алюмінієві ємності категорично не підходять для пивоварних процесів. Також перед тим як зварити домашнє пиво, необхідно знайти такі предмети та посуд, вам обов'язково знадобиться дві каструлі ємністю 35 літрів, термометр для постійного моніторингу температури води, марля для солоду і проціджування, скляна ємність з гідрозатворів для бродіння, скляні пляшки з кришками для розливу в них і силіконовий тонкі шланг близько півтора метрів.
Інгредієнти:
вода очищена питна – 32 л;
солод – 5 кг;
хміль – 45 г;
дріжджі пивні – 25 г;
цукор.
Приготування
Отже, перед приготуванням обдайте окропом весь посуд, яку ви збираєтеся використовувати, а також ретельно вимийте руки до ліктів, при можливості навіть протріть їх спиртом або горілкою. Бо не зробивши цього, ви можете заразити майбутнє пиво дикими дріжджами, присутніми скрізь і отримати просту брагу для перегонки в самогон . Влийте в каструлю 25 літрів води, яка природно повинна бути очищена питна. Увімкніть підігрів і доведіть її до 80 градусів, потім опустіть в неї подрібнений солод в марлевому мішку і закрийте кришку, потрібно витримувати температуру від 65 до 72 градусів протягом півтора годин. При цьому процесі солод віддає у воду цукор роблячи пивне сусло солодким і цей цукор важливий тим, що він легко зброджується. Підніміть температуру знову на 80 градусів і протримавши близько 5 хвилин вийміть солод і добре промийте його все також в мішку опустивши залишилися холодні 7 літрів води. А її потім долийте в каструлю з вже не просто водою, а пивним суслом.
Тепер збільште нагрівання і доведіть до кипіння після чого всипте 1/3 хмелю, не знижуйте температуру, вода повинна інтенсивно кипіти близько півгодини, потім додайте ще 1/3 хмелю і ще 50 хвилин кипіння, далі додайте решту хмелю і через чверть години вимкніть нагрів.
Для наступної процедури вам знадобиться каструля таких же розмірів, так як після відключення нагріву пивне сусло потрібно швидко охолодити і чим це відбудеться швидше, тим менше ризику заразити його дикими дріжджами. Також можна скористатися чиллером з мідної трубки, але це тільки якщо він є в наявності. А якщо ні, то набирайте у ванну холодну воду, при можливості накидати туди льоду і поставте в каструлю з суслом, а поруч порожню каструлю і чотири рази переливати з однієї в іншу через марлю. Загалом на охолодження у вас має піти не більше півгодини, це дуже важливий процес, тому краще встигнути за 20 хвилин.
Тепер розведіть дріжджі влийте їх в сусло і ретельно вимісіть, після чого перелийте в ємкості для бродіння, не забувши встановити гідрозатвор, куплений в магазині або зроблений власноруч. Ємність для бродіння з майбутнім пивом повинна знаходитися в темному місці з температурою від 18 до 22 градусів. Вже через 6-12 годин ви побачите інтенсивне бродіння по міхурам в гидрозатворе, воно триватиме близько 3 днів. А все пиво повинно вистояти 8-10 днів, готовність ви можете визначити при відсутності бульбашок в гидрозатворе не менше доби.
Тепер приготуйте пляшки для того, щоб перелити в них пиво, вони також повинні бути стерильні. У них насипте цукор виходячи з обсягу, на кожен літр пива 8 грам цукру. Розлив виробляєте, використовуючи тонку силіконову шлангу, забираючи рідина зверху, щоб осад не потрапив в пляшки. Наповнювати пляшки слід не доверху, залишаючи близько 2 сантиметрів. Закупорьте пляшки і також залиште їх у темному місці, але тепер уже потрібна температура 20-23 градуси. Через тиждень пляшки необхідно періодично струшувати, а всього часу потрібно 2-3 тижні з моменту розливу в пляшки. Після цього їх вже можна відкривати і пити, а решта приберіть в холодильник або льох.
Для пивоваріння необхідна посуд або емальований, але обов'язково без сколів, так як на сколах вода буде вступати в реакцію з металом і окислювати його, або використовуйте каструлю з нержавіючої сталі. Алюмінієві ємності категорично не підходять для пивоварних процесів. Також перед тим як зварити домашнє пиво, необхідно знайти такі предмети та посуд, вам обов'язково знадобиться дві каструлі ємністю 35 літрів, термометр для постійного моніторингу температури води, марля для солоду і проціджування, скляна ємність з гідрозатворів для бродіння, скляні пляшки з кришками для розливу в них і силіконовий тонкі шланг близько півтора метрів.
Як самому зварити пиво в домашніх умовах з солоду?
Інгредієнти:
Приготування
Отже, перед приготуванням обдайте окропом весь посуд, яку ви збираєтеся використовувати, а також ретельно вимийте руки до ліктів, при можливості навіть протріть їх спиртом або горілкою. Бо не зробивши цього, ви можете заразити майбутнє пиво дикими дріжджами, присутніми скрізь і отримати просту брагу для перегонки в самогон . Влийте в каструлю 25 літрів води, яка природно повинна бути очищена питна. Увімкніть підігрів і доведіть її до 80 градусів, потім опустіть в неї подрібнений солод в марлевому мішку і закрийте кришку, потрібно витримувати температуру від 65 до 72 градусів протягом півтора годин. При цьому процесі солод віддає у воду цукор роблячи пивне сусло солодким і цей цукор важливий тим, що він легко зброджується. Підніміть температуру знову на 80 градусів і протримавши близько 5 хвилин вийміть солод і добре промийте його все також в мішку опустивши залишилися холодні 7 літрів води. А її потім долийте в каструлю з вже не просто водою, а пивним суслом.
Тепер збільште нагрівання і доведіть до кипіння після чого всипте 1/3 хмелю, не знижуйте температуру, вода повинна інтенсивно кипіти близько півгодини, потім додайте ще 1/3 хмелю і ще 50 хвилин кипіння, далі додайте решту хмелю і через чверть години вимкніть нагрів.
Для наступної процедури вам знадобиться каструля таких же розмірів, так як після відключення нагріву пивне сусло потрібно швидко охолодити і чим це відбудеться швидше, тим менше ризику заразити його дикими дріжджами. Також можна скористатися чиллером з мідної трубки, але це тільки якщо він є в наявності. А якщо ні, то набирайте у ванну холодну воду, при можливості накидати туди льоду і поставте в каструлю з суслом, а поруч порожню каструлю і чотири рази переливати з однієї в іншу через марлю. Загалом на охолодження у вас має піти не більше півгодини, це дуже важливий процес, тому краще встигнути за 20 хвилин.
Тепер розведіть дріжджі влийте їх в сусло і ретельно вимісіть, після чого перелийте в ємкості для бродіння, не забувши встановити гідрозатвор, куплений в магазині або зроблений власноруч. Ємність для бродіння з майбутнім пивом повинна знаходитися в темному місці з температурою від 18 до 22 градусів. Вже через 6-12 годин ви побачите інтенсивне бродіння по міхурам в гидрозатворе, воно триватиме близько 3 днів. А все пиво повинно вистояти 8-10 днів, готовність ви можете визначити при відсутності бульбашок в гидрозатворе не менше доби.
Тепер приготуйте пляшки для того, щоб перелити в них пиво, вони також повинні бути стерильні. У них насипте цукор виходячи з обсягу, на кожен літр пива 8 грам цукру. Розлив виробляєте, використовуючи тонку силіконову шлангу, забираючи рідина зверху, щоб осад не потрапив в пляшки. Наповнювати пляшки слід не доверху, залишаючи близько 2 сантиметрів. Закупорьте пляшки і також залиште їх у темному місці, але тепер уже потрібна температура 20-23 градуси. Через тиждень пляшки необхідно періодично струшувати, а всього часу потрібно 2-3 тижні з моменту розливу в пляшки. Після цього їх вже можна відкривати і пити, а решта приберіть в холодильник або льох.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кавунове вино
Неодмінно спробуйте зробити кавунове вино! Такий алкогольний напій всім обов'язково сподобається, а ви зможете вразити кожного своїми безмежними
Вино з глоду в домашніх умовах – рецепт
Ягоди глоду, що містять вітамін С і цілий ряд інших корисних речовин, широко використовується любителями природних заготовок для приготування напоїв
Квас із житнього ферментованого солоду — рецепт
Прекрасний літній напій пропонуємо зробити вдома, самостійно. Розповімо, як з абсолютно доступних компонентів швидко створити натуральний і шалено
Як зварити пиво?
Вибір пива в магазинах просто величезний, але не завжди якість відповідає ціні. Звичайно ж, кращий варіант - приготувати пиво самим, тим більше,що це
Приготування пива в домашніх умовах
Домашнім пивоварінням можуть зайнятися лише справжні шанувальники пінного напою. Якщо ви вважаєте себе таким, то дерзайте - докладні рецепти описані
Вишневий квас
Квас - слов'янський охолоджуючий хмільний напій, що готується на основі дріжджів, сухарів, солоду. Також в нього можна покласти ягоди і фрукти. І