Лікер з черешні в домашніх умовах – рецепт
Для приготування лікеру згодиться цілий ряд щільних фруктів і ягід. Наполягати алкоголь можна на вишні, смородину, чорниці і навіть черешні. В залежності від часу, яким ви володієте, процес настоювання може зайняти два тижні або цілих півроку. Зрозуміло, чим довше алкоголь проведе в компанії ягід, тим більше свого кольору і смаку вони встигнуть передати, а значить і тим більш насиченим вийде сам лікер. Про рецептах лікеру з черешні в домашніх умовах ми розповімо далі.
Почнемо з базового рецепта, який передбачає наполягання горілки на ягодах з подальшим додаванням до отриманого настоянці цукру або цукрового сиропу .
Інгредієнти:
черешня – 530 г;
горілка – 760 мл;
цукор – 15 р.
Приготування
Перед тим, як приготувати лікер з черешні, з ягід слід вийняти кісточку. Для вираженого смаку і аромату напою бажано, щоб горілка проникала безпосередньо в м'якоть плодів. Коли ягоди будуть підготовлені, їх пересипають у будь-яку скляну тару, стежачи за тим, щоб вони були розташовані один до одного дуже щільно. Залийте черешню горілкою і закрийте обрану тару кришкою. Залиште лікер в прохолоді і темряві мінімум на 2 тижні, але можна і на півроку. Час від часу тару з лікером збовтують. По завершенні обраного терміну приготування, горілку проціджують, злегка віджимаючи напитавшиеся алкоголем ягоди. Оскільки черешня солодка сама по собі, можливо, вам не захочеться додати ще цукру в напій. Так чи інакше, його кількість можна варіювати на свій смак.
Замінивши жовтої черешнею звичну бордову ягоду, ви не помітите особливих змін в смаку напою, але, зрозуміло, така зміна помітно позначиться на кольорі. Золотистий лікер з жовтої черешні можна готувати не на горілці, а на добре очищеному самогоні або розведеному спирті.
Інгредієнти:
жовта черешня – 730 г;
самогон – 365 мл;
вода – 145 мл;
цукор – 155 г;
паличка кориці.
Приготування
Видаліть кісточки з черешні будь-яким зручним способом. Покладіть очищені ягоди в будь-яку підходящу банку і злегка розімніть. Не перетворюйте черешню в пюре, але постарайтеся порушити цілісність м'якоті, випускаючи трохи соку. Виділився сік злийте в окремий контейнер, а ягоди залийте алкоголем. Для аромату додайте паличку кориці. Можете урізноманітнити асортимент пряностей на свій розсуд.
Розведіть цукор у теплій воді з черешневим соком і додайте отриманий сироп до напою. Наполягайте лікер не менше 10 днів, вибравши з цією метою прохолодне і темне місце. По завершенні часу настоювання процідіть напій, видаляючи ягоди і корицю, а потім перелийте його в пляшки, щільно закупорьте і зберігайте також в прохолодному місці.
Рецепт лікеру на чистій горілці ми розібрали вище, тут же пропонуємо використовувати алкогольну суміш із звичайної горілки і бренді, для того, щоб смак готового напою вийшов більш багатогранним.
Інгредієнти:
черешня – 730 г;
цукор – 230 г;
бренді – 235 мл;
горілка – 620 мл
Приготування
Спершу займіться ягодами. Вимиту черешню злегка надріжте, але кісточки не виймайте. З'єднайте бренді з горілкою і цукром, після чого збовтайте суміш до розчинення цукрових кристалів. Залийте надрізані черешні отриманої алкогольної сумішшю і закрийте банку з майбутнім лікером. Залиште напій настоюватися в темному і прохолодному місці протягом місяця. Перші пару тижнів лікер слід регулярно збовтувати.
По завершенні настоювання, лікер обережно зливають, а ягоди можна викидати.
Лікер з черешні в домашніх умовах
Почнемо з базового рецепта, який передбачає наполягання горілки на ягодах з подальшим додаванням до отриманого настоянці цукру або цукрового сиропу .
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати лікер з черешні, з ягід слід вийняти кісточку. Для вираженого смаку і аромату напою бажано, щоб горілка проникала безпосередньо в м'якоть плодів. Коли ягоди будуть підготовлені, їх пересипають у будь-яку скляну тару, стежачи за тим, щоб вони були розташовані один до одного дуже щільно. Залийте черешню горілкою і закрийте обрану тару кришкою. Залиште лікер в прохолоді і темряві мінімум на 2 тижні, але можна і на півроку. Час від часу тару з лікером збовтують. По завершенні обраного терміну приготування, горілку проціджують, злегка віджимаючи напитавшиеся алкоголем ягоди. Оскільки черешня солодка сама по собі, можливо, вам не захочеться додати ще цукру в напій. Так чи інакше, його кількість можна варіювати на свій смак.
Лікер з жовтої черешні без горілки
Замінивши жовтої черешнею звичну бордову ягоду, ви не помітите особливих змін в смаку напою, але, зрозуміло, така зміна помітно позначиться на кольорі. Золотистий лікер з жовтої черешні можна готувати не на горілці, а на добре очищеному самогоні або розведеному спирті.
Інгредієнти:
Приготування
Видаліть кісточки з черешні будь-яким зручним способом. Покладіть очищені ягоди в будь-яку підходящу банку і злегка розімніть. Не перетворюйте черешню в пюре, але постарайтеся порушити цілісність м'якоті, випускаючи трохи соку. Виділився сік злийте в окремий контейнер, а ягоди залийте алкоголем. Для аромату додайте паличку кориці. Можете урізноманітнити асортимент пряностей на свій розсуд.
Розведіть цукор у теплій воді з черешневим соком і додайте отриманий сироп до напою. Наполягайте лікер не менше 10 днів, вибравши з цією метою прохолодне і темне місце. По завершенні часу настоювання процідіть напій, видаляючи ягоди і корицю, а потім перелийте його в пляшки, щільно закупорьте і зберігайте також в прохолодному місці.
Лікер з черешні з кісточками на горілці
Рецепт лікеру на чистій горілці ми розібрали вище, тут же пропонуємо використовувати алкогольну суміш із звичайної горілки і бренді, для того, щоб смак готового напою вийшов більш багатогранним.
Інгредієнти:

Приготування
Спершу займіться ягодами. Вимиту черешню злегка надріжте, але кісточки не виймайте. З'єднайте бренді з горілкою і цукром, після чого збовтайте суміш до розчинення цукрових кристалів. Залийте надрізані черешні отриманої алкогольної сумішшю і закрийте банку з майбутнім лікером. Залиште напій настоюватися в темному і прохолодному місці протягом місяця. Перші пару тижнів лікер слід регулярно збовтувати.
По завершенні настоювання, лікер обережно зливають, а ягоди можна викидати.
Рекомендуємо добрі рецепти

Вишневий лікер в домашніх умовах – рецепт
Якщо вам вже несила варити варення з рясного вишневого врожаю, то пустіть ягоди на приготування домашніх лікерів. У цій статті ми детально опишемо,

Полуничний лікер Ксу Ксу в домашніх умовах
Насправді німецький лікер Ксу Ксу можна зробити і вдома, власноруч. Для його виготовлення не знадобляться особливі знання у виноробстві, ніяких

Як приготувати вишневий лікер в домашніх умовах?
Приготування домашнього лікеру – ще один простий спосіб утилізувати залишки багатого фруктового врожаю. Технологія приготування такого виду

Лікер «Лімончелло»
Лікер «Лімончелло» має яскравий насичений колір і такий самий впізнаваний смак, який сплутати з іншим напоєм, просто неможливо. І найголовніше, лікер

Лікер з черешні
Якщо ви хочете запросити друзів на веселе застілля, цей рецепт виручить вас. На відміну від звичайної горілки, напій буде мати приємний ягідний смак

Лікер з шовковиці в домашніх умовах
Так як шовковиця містить багато вітамінів, то і лікер з цієї ягоди виходить корисним для нашого організму. Напій виходить ароматним, насиченого