Хлібний квас в домашніх умовах

Хлібний квас в домашніх умовах – рецепт
Хлібний квас – спрощена версія напою, що готувався на Русі з пророщеного зерна. Щоб уникнути зайвої метушні з пророщуванням і висушуванням зерен, було вирішено використати для сусла готовий житній хліб в суміші з самими свіжими дріжджами, що вам доведеться знайти (якщо готуєте дріжджовий квас).
Інгредієнти:
Приготування
Висушений хліб попередньо слід запекти до підрум'янення. Готові рум'яні сухарі передадуть напою приємний смак і колір. Потім сухарі перекладають у посуд з скла або емальовану каструлю, заливають водою і залишають у теплі. Час такий расстойки варіюється в межах пари годин, при цьому напій слід періодично перемішувати. Далі готовий настій необхідно злити, а сухарі повторно залити і залишити на аналогічний час. Обидва настою слід з'єднати і охолодити до температури трохи нижче кімнатної. Далі на основі квасу всипають цукор і кладуть раскрошенные дріжджі. Напій залишають для бродіння на половину доби. Перебродив квас розливають по обраної тарі і зберігають у прохолодному не більше трьох діб.
Як зробити хлібний квас в домашніх умовах без дріжджів?
Для приготування такого квасу необхідно використовувати спеціальну хлібну закваску, яка сбродит напій у відсутність дріжджів. Для приготування такої закваски скибочку раскрошенного житнього хліба заливають парою склянок теплої води і додають не більше чайної ложки цукру. Отриману кашку накривають тканинної кришкою і залишають бродити на пару діб. У готової закваски різкий запах і смак.
Інгредієнти:
Приготування
Коли закваска буде готова, її переливають у чисту ємність, доповнюють раскрошенным хлібом і цукром, а потім заливають водою. Повторно накрийте ємність з майбутнім квасом серветкою і залиште в теплі на кілька діб. Спробуйте напій з плином часу, і якщо він доведений до бажаного смаку – переливайте в чисту тару і пийте, не забувши попередньо охолодити.
Хлібний квас – рецепт приготування в домашніх умовах
Такий квас називали боярським. Готували його з хлібних кірок і сухарів житнього хліба, доповнюючи м'ятою і медом.
Інгредієнти:
Приготування

Перед тим, як зробити хлібний квас в домашніх умовах, залийте м'яту склянкою окропу і залиште запариться, щоб випустити всі ефірні масла. Склянкою теплої води залийте свіжі дріжджі. Рідину, що залишилася, закип'ятіть і залийте окропом розкришений черствий хліб. Дайте розмоченим сухарів охолонути до 30 градусів, додайте активовані дріжджі і настій м'яти. Залиште напій на добу, пропустіть квас через марлю і змішайте з медом, вливаючи останній за смаком, щоб домогтися бажаної солодкості. На цьому приготування хлібного квасу в домашніх умовах завершено. Залишається лише розлити напій з чистим ємкостей і охолодити перед зняттям проби.
Рекомендуємо добрі рецепти

Домашній хлібний квас
Квас - найпопулярніший домашній напій і звичайно його краще зробити самостійно. Процес його виготовлення нешвидкий, але результат завжди успішний.

Квас з житнього хліба в домашніх умовах
Найбільш популярним в жарку пору напоєм є саме квас. Пропонуємо варіанти його виготовлення за традиційною технологією з житнього хліба. Напій

Квас із житнього ферментованого солоду — рецепт
Прекрасний літній напій пропонуємо зробити вдома, самостійно. Розповімо, як з абсолютно доступних компонентів швидко створити натуральний і шалено

Житній квас в домашніх умовах
Цей освіжаючий напій з легким смаком швидко справляється не тільки з спрагою, але і втамовує голод, освіжає і бадьорить. Далі підкажемо декілька

Яблучний квас
Яблучний квас - один з небагатьох напоїв, які підходять для вживання як в холодну, так і в теплу пору. Взимку яблучний квас можна пити з медом у

Хлібний квас
Квас - це смачний і корисний напій російської кухні, а також чудова основа для багатьох страв. Варіантів його приготування досить багато. І сьогодні