Сальса – рецепт
В даний час в кулінарному рух і творчість набирає популярність латиноамериканська кухня, точніше, висока кухня Анд, яка, зрозуміло, немислима без соусів.
Сальса – універсальний овочевий соус спочатку мексиканського походження, популярний зараз у всьому світі.
Варіантів рецептів сальси відомо безліч. До його складу можуть входити овочі, фрукти, а також обов'язково гострий перець чилі і часник.
Наводимо деякі прості рецепти сальси, адаптовані до тих продуктів, які можна знайти в магазинах РФ на пострадянському просторі.
Інгредієнти:
помідори, консервовані в пульпі – 1 банку ємністю 200 мл приблизно;
перець червоний солодкий – 1 шт.;
перець чилі свіжий червоний – 1 шт. (можна маленький перчик, який росте в горщику на підвіконні);
білий цибуля – 05 шт.;
зелень (петрушка і кінза);
часник – 4 зубчики;
лайм – 1 шт. (або лимон);
сіль.
Приготування
Перчик чилі розрізаємо уздовж, видаляємо насіння. Чистимо часник, цибулю і закладаємо в блендер. Туди ж зелень, перець і помідори. Доводимо до стану овочевого пюре. Вливаємо томатну пульпу, сік лайма і/або лимона. Сіль – за смаком. Така сальса добре підходить до свинячого або яловичого м'яса. Також подавайте страви з картоплі , тортилії або поленту, салати з квасолею, рис, текілу.
Інгредієнти:
плід авокадо – 1-2 шт.;
плід фенхеля – 1 шт.;
перець чилі свіжий зелений – 1 шт.;
цибуля біла – 1 шт.;
часник – 4 зубчики;
зелень (петрушка, кінза);
лайм або лимон;
сіль.
Приготування
М'якоть плоду авокадо, плід фенхеля, зелений гострий перець (без насіння), очищений цибулю, часник і зелень пробиваємо в блендері до стану пюре. До складу зеленої сальси можна також включити огірки, каперси і молоді оливки без кісточок.
Вливаємо сік цитрусових. При бажанні для пом'якшення можна додати трохи води або білого вина. Цей соус чудово підійде до свинини, курятини, риби з білим тілом та інших морепродуктів.
Інгредієнти:
банан – 1 шт. маленький;
м'якоть ананаса – 100 г;
манго – 1 шт.;
перець чилі свіжий – 1 шт.;
гарбуз мускатний – 100 г;
часник – 3 зубчики;
зелень (кінза, петрушка);
лимон або лайм;
сіль.
Приготування
Очищений банан, манго, ананас, м'якоть гарбуза, перець чилі, зелень і часник доводимо в блендері до однорідного пюре. Додаємо сік цитрусових і сіль.
Така сальса хороша до індички, качки, баранини і риби.
Сальса – універсальний овочевий соус спочатку мексиканського походження, популярний зараз у всьому світі.
Варіантів рецептів сальси відомо безліч. До його складу можуть входити овочі, фрукти, а також обов'язково гострий перець чилі і часник.
Наводимо деякі прості рецепти сальси, адаптовані до тих продуктів, які можна знайти в магазинах РФ на пострадянському просторі.
Томатна мексиканська сальса – класичний рецепт приготування
Інгредієнти:
Приготування
Перчик чилі розрізаємо уздовж, видаляємо насіння. Чистимо часник, цибулю і закладаємо в блендер. Туди ж зелень, перець і помідори. Доводимо до стану овочевого пюре. Вливаємо томатну пульпу, сік лайма і/або лимона. Сіль – за смаком. Така сальса добре підходить до свинячого або яловичого м'яса. Також подавайте страви з картоплі , тортилії або поленту, салати з квасолею, рис, текілу.
Сальса верде – рецепт приготування (зелений соус)
Інгредієнти:
Приготування
М'якоть плоду авокадо, плід фенхеля, зелений гострий перець (без насіння), очищений цибулю, часник і зелень пробиваємо в блендері до стану пюре. До складу зеленої сальси можна також включити огірки, каперси і молоді оливки без кісточок.
Вливаємо сік цитрусових. При бажанні для пом'якшення можна додати трохи води або білого вина. Цей соус чудово підійде до свинини, курятини, риби з білим тілом та інших морепродуктів.
Жовта сальса – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Очищений банан, манго, ананас, м'якоть гарбуза, перець чилі, зелень і часник доводимо в блендері до однорідного пюре. Додаємо сік цитрусових і сіль.
Така сальса хороша до індички, качки, баранини і риби.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус сальса - класичний рецепт
Відчути всю повноту мексиканської кухні в одному блюді - це цілком здійсненне завдання. Далі представлені докладні рецепти неймовірного соусу, які
Новорічні салати без майонезу
Неможливо уявити новорічне застілля без різноманітних ситних закусок. Пропонуємо трохи полегшити святковий стіл і приготувати зовсім легкі, не
Соус сальса - рецепт
Якщо ви любите гострі страви, то цей рецепт доведеться вам до вподоби. Соус сальса відноситься до мексиканської кухні. Його головний і незмінний
Сальса з манго
Сальса - мексиканський гострий соус, який популярний у всьому світі. Його основою є помідори і гострий червоний перець, а додавання інших
Тортілья з язиком
Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І
Гостра сальса
Сальса - це соус мексиканської та інших латиноамериканських кухонь. Його базовими компонентами є помідори, перець чилі, цибуля, часник, кінза. Також