Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Сальса з манго

4-01-2015, 21:23
841
Сальса з манго
Сальса - традиційний мексиканський гострий соус також популярний в інших країнах Латинської Америки і в усьому світі. Відомо безліч рецептів сальси, можна сказати, це справа сімейно-індивідуальне. Найчастіше основою для нього є помідори і гострий червоний перець різних видів (але можливі й інші варіанти), інші інгредієнти - особисті і сезонні переваги. У сальсу додають часник, цибуля, коріандр (кінзу), інші ароматні трави, різні фрукти, наприклад: манго, авокадо - а також м'якоть гарбуза, фейхоа, фізаліс.

Як приготувати соус сальса з манго, авокадо і червоного цибулі?


Інгредієнти:

  • плід манго свіжий - 1 шт.;

  • плід авокадо - 1 шт.;

  • лайм - 1 шт.;

  • перець червоний гострий (будь-якого виду) - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста червоний - 1 шт.;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • оливкову або іншу рослинну олію холодного віджиму - 2-4 ст. ложки;

  • кінза свіжа;

  • сіль.


  • Приготування
    Плоди манго і авокадо разрежем уздовж навпіл і видалити кісточки. М'якоть авокадо відділимо від шкірки. Наріжемо невеликими шматочками м'якоть авокадо і манго. Часник з червоним перцем і сіллю истолчем в ступці. Очищений цибулю і кінзу нарубим дрібно. Всі перемішаємо і доведемо пробивним блендером до однорідності (для цього можна використовувати м'ясорубку). Додамо сік лайма і рослинне масло. Перемішаємо. Соус готовий, ви можете зберігати його в чистій невеликий закритій ємності в холодильнику.
    Зрозуміло, склад і пропорції інгредієнтів в сальсі можуть змінюватись досить широко. Особливо це стосується перців - сортів різних гострих перців чилі відомо безліч (індекс гостроти може досить широко варіюватися). У всіх сортів різні смаки, тому додайте перець з обережністю, враховуючи індивідуальні переваги. Проте особливо не бійтеся, кислий компонент (оцет або сік лайма) збалансує смак. Слід також зауважити, що гострий перець вельми корисний для профілактики захворювань серцево-судинної системи, але не особливо корисний при шлунково-кишкових
    Сальса з манго
    ускладнення.
    Підходьте до справи творчо. Ну, зрозуміло, не надмірно, наприклад, можна точно сказати, що в латиноамериканські соуси на відміну від азіатських зазвичай не додають мед і цукор (хіба тільки тростинний і в невеликих кількостях).
    Сальсу на основі манго добре подавати з різними традиційними стравами мексиканської кухні (усілякими бурітос, такос, энчиладес і т. д.), з м'ясними та рибними стравами, з квасолею, рисом, полентою, картоплею і рисом. Страву можна заправити соусом відразу або подати сальсу в окремому посуді.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус з авокадо
    Соус з авокадо
    Авокадо - цінний харчовий продукт, який широко використовують в кулінарії. Його найчастіше використовують для створення салатів і соусів. Ось про
    Салати з манго - рецепти
    Салати з манго - рецепти
    Манго - чудовий екзотичний фрукт, з використанням якого можна зробити багато цікавих фруктових, і не тільки салатів. Давайте розглянемо деякі
    Соус гуакамоле: рецепт
    Соус гуакамоле: рецепт
    Гуакамоле - традиційний мексиканський соус, який прийшов у сучасні кулінарні традиції ще від ацтеків. Втім, сьогодні його можна назвати
    Соус сальса - рецепт
    Соус сальса - рецепт
    Якщо ви любите гострі страви, то цей рецепт доведеться вам до вподоби. Соус сальса відноситься до мексиканської кухні. Його головний і незмінний
    Мексиканська перепічка
    Мексиканська перепічка
    Мексиканські коржі - це не тільки чудова альтернатива хліба, але і прекрасна основа для піци або фахітос. Сьогодні ми поговоримо, як спекти
    Гостра сальса
    Гостра сальса
    Сальса - це соус мексиканської та інших латиноамериканських кухонь. Його базовими компонентами є помідори, перець чилі, цибуля, часник, кінза. Також