Кукурудза в мікрохвильовці
Молоді качани кукурудзи не потребують тривалої теплової обробки, а тому готувати їх можна різними способами: просто варити , запікати, смажити на грилі або ж доводити до готовності з допомогою кухонних помічників, як старої, доброї і перевіреної часом мікрохвильовки. У рецептах далі ми поділимося з вами відразу декількома способами варіння кукурудзи з допомогою СВЧ, щоб ви змогли на власному досвіді переконатися в простоті і швидкості такого методу приготування.
Кукурудзу можна запікати в цілих качанах з листям прямо в мікрохвильовій печі. При цьому листя будуть виконувати роль бар'єру утримує вологу, завдяки якому зерна буквально пропарюють, а сам початок не вбирає в себе зайвої води, як це трапляється під час варіння на плиті.
Перед тим, як приготувати кукурудзу в мікрохвильовці без води, качани слід обрізати від надлишків рилець стирчать зверху, сухе листя необхідно зняти, але молоді і зелені можна залишити. Розкладіть 3-4 качана на будь-якій придатній для розміщення в СВЧ печі посуді так, щоб вони не торкалися один одного. Завдяки останньому під час приготування тепло мікрохвиль буде розподіляться рівномірно і всі зерна проварятся. Поставивши посуд в мікрохвильовку, виберіть максимальну потужність і встановіть таймер на 5 хвилин. В середині приготування переверніть кукурудзу на іншу сторону. Кукурудза в мікрохвильовці, приготована за 5 хвилин залишається соковитою і м'якою, але якщо зерна твердоваты, то готуйте качани ще близько хвилини.
Подібного кукурудзяним листям ефекту можна досягти і за допомогою простого пакет для запікання, який також буде утримувати і конденсувати вологу навколо качанів на протязі всього приготування. Встановіть рівень потужності мікрохвильової печі на позначці 800 Вт. Качани наріжте шматочками і покладіть в пакет для запікання, фіксуючи його спеціальними затискачами з двох сторін. Встановіть час приготування на 10 хвилин, а в середині готування перемішайте качани в пакеті, щоб всі зерна проварилися зо рівномірно.
Очищена кукурудза також може готуватися під харчовою плівкою з невеликою кількістю води, для цього качани без листя і бадилля кладуть на блюдо, накривають шаром харчової плівки або кришкою, яка придатна для використання в СВЧ. Перед розміщенням в мікрохвильовці кукурудзу також можна додатково приправити або змастити маслом. Виходячи з того, що на приготування кожного качана йде від 2 до 4 хвилин, встановіть таймер пристрою виставленого на максимальну потужність. Після вилучення кукурудзи з пристрою, залиште її під плівкою ще на хвилину, а потім вийміть і знімайте пробу.
Якщо ви купили старі качани або просто звикли варити кукурудзу по-старому, візьміть на озброєння цю технологію варіння. В її рамках качани варяться очищеними в наповненій водою посуді. Приготування триває близько 40 хвилин при потужності 800 Вт. Протягом усього приготування слідкуйте за тим, щоб вода не википала і качани завжди були покриті нею, а тому при необхідності вливайте в посуд окріп. Після приготування залиште кукурудзу в воді хвилин на 10 а потім вийміть, дайте початкам обсохнути і натріть їх олією з сіллю перед подачею. При бажанні, вже готову кукурудзу можна посипати сиром, збризнути лаймовим соком або полити улюбленим соусом, а потім знову поставити в мікрохвильовку ще на півхвилини, щоб обраний топпінг просочив качан.
Як приготувати кукурудзу в мікрохвильовці?
Кукурудзу можна запікати в цілих качанах з листям прямо в мікрохвильовій печі. При цьому листя будуть виконувати роль бар'єру утримує вологу, завдяки якому зерна буквально пропарюють, а сам початок не вбирає в себе зайвої води, як це трапляється під час варіння на плиті.
Перед тим, як приготувати кукурудзу в мікрохвильовці без води, качани слід обрізати від надлишків рилець стирчать зверху, сухе листя необхідно зняти, але молоді і зелені можна залишити. Розкладіть 3-4 качана на будь-якій придатній для розміщення в СВЧ печі посуді так, щоб вони не торкалися один одного. Завдяки останньому під час приготування тепло мікрохвиль буде розподіляться рівномірно і всі зерна проварятся. Поставивши посуд в мікрохвильовку, виберіть максимальну потужність і встановіть таймер на 5 хвилин. В середині приготування переверніть кукурудзу на іншу сторону. Кукурудза в мікрохвильовці, приготована за 5 хвилин залишається соковитою і м'якою, але якщо зерна твердоваты, то готуйте качани ще близько хвилини.
Кукурудза в мікрохвильовці в пакеті
Подібного кукурудзяним листям ефекту можна досягти і за допомогою простого пакет для запікання, який також буде утримувати і конденсувати вологу навколо качанів на протязі всього приготування. Встановіть рівень потужності мікрохвильової печі на позначці 800 Вт. Качани наріжте шматочками і покладіть в пакет для запікання, фіксуючи його спеціальними затискачами з двох сторін. Встановіть час приготування на 10 хвилин, а в середині готування перемішайте качани в пакеті, щоб всі зерна проварилися зо рівномірно.
Кукурудза в мікрохвильовці – рецепт
Очищена кукурудза також може готуватися під харчовою плівкою з невеликою кількістю води, для цього качани без листя і бадилля кладуть на блюдо, накривають шаром харчової плівки або кришкою, яка придатна для використання в СВЧ. Перед розміщенням в мікрохвильовці кукурудзу також можна додатково приправити або змастити маслом. Виходячи з того, що на приготування кожного качана йде від 2 до 4 хвилин, встановіть таймер пристрою виставленого на максимальну потужність. Після вилучення кукурудзи з пристрою, залиште її під плівкою ще на хвилину, а потім вийміть і знімайте пробу.
Кукурудза у воді в мікрохвильовці
Якщо ви купили старі качани або просто звикли варити кукурудзу по-старому, візьміть на озброєння цю технологію варіння. В її рамках качани варяться очищеними в наповненій водою посуді. Приготування триває близько 40 хвилин при потужності 800 Вт. Протягом усього приготування слідкуйте за тим, щоб вода не википала і качани завжди були покриті нею, а тому при необхідності вливайте в посуд окріп. Після приготування залиште кукурудзу в воді хвилин на 10 а потім вийміть, дайте початкам обсохнути і натріть їх олією з сіллю перед подачею. При бажанні, вже готову кукурудзу можна посипати сиром, збризнути лаймовим соком або полити улюбленим соусом, а потім знову поставити в мікрохвильовку ще на півхвилини, щоб обраний топпінг просочив качан.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити кукурудзу в мікрохвильовці?
Щоб зварити кукурудзу, не потрібно бути талановитим кулінаром. У цьому простому процесі є одна складність - вариться качани довго. Пропонуємо
Кукурудза в мультиварці на пару
Найпростіше, що можна зробити зі свіжої кукурудзи - це зварити її і посолити. Правда, чекати треба довго і стежити, щоб вода не википіла. Але
Як консервувати кукурудзу в домашніх умовах?
З консервованої кукурудзи сьогодні готують досить багато різних цікавих страв. Її додають в супи і салати. І якщо ви зібрали великий урожай, то
Варена кукурудза
Варена кукурудза попереджає розвиток онкологічних захворювань і гальмує процес старіння тканин. Давайте розберемося, як її правильно і смачно варити,
Як зберігати кукурудзу?
Якщо вам пощастило зібрати великий урожай кукурудзи, звичайно ж, необхідно знати способи, щоб зберегти її як можна довше. І бажано так, щоб
Як правильно варити кукурудзу?
Хочеться здивувати сім'ю дуже простим, але незвичайним блюдом? Спробуйте зварити качани кукурудзи! Для того щоб таке блюдо вийшло дуже смачним,