Рецепт рисової каші в мультиварці
Густа й тягуча або ароматна і розсипчаста, рисова каша являє собою ситний варіант страви для ранкової або денний трапези, який також легко готується з допомогою кухонних гаджетів. Саме тому далі ми вирішили поговорити про те, як приготувати рисову кашу в мультиварці.
Набридла вівсянка? Тоді замініть її рисом. З допомогою мультиварки його готування зажадає менше клопоту, ніж варіння горезвісних геркулесових пластівців.
Інгредієнти:
рис коричневий - 1/2 ст.;
кокосове або соєве молоко - 1 ст.;
банан - 1 шт.;
мед - за смаком.
Приготування
Промиту і висушену крупу закладаємо в пристрій і заливаємо молоком. Варіант для вегетаріанців передбачає використанням кокосового або соєвого молока, але кашу можна варити і на коров'ячому. Встановлюємо режим "Каша" і готуємо протягом автоматично певного часу. При необхідності підливаємо рідину, щоб блюдо вийшло більш кремовим за текстурою (рідка рисова каша в мультиварці не вимагає зміни параметрів пристрою). Доповнюємо кашу медом або стевією, кладемо шматочки бананів (можна використовувати будь-які фрукти) і подаємо до столу.
Рисовий пудинг з гарбузом – відмінне блюдо в холоди. Таким його робить не тільки ситність, але і густий аромат прянощів, по-справжньому зігріває і святковий.
Інгредієнти:
рис арборіо - 1/2 ст.;
кокосове молоко - 375 мл;
вода - 250 мл;
запечений гарбуз - 1/2 ст.;
кленовий сироп - 1/4 ст.;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка;
кориця - 1 ч. ложка;
мелений імбир, мускатний горіх - 1/8 ч. ложки;
сіль - щіпка.
Приготування
Промитий рис обсушуємо і закладаємо в чашу мультиварки. Окремо змішуємо молоко з водою. Запечену гарбуз очищаємо від шкірки і збиваємо за допомогою блендера. Змішуємо гарбузове пюре з молоком, додаємо кленовий сироп і прянощі: ваніль, мускат, мелену корицю та імбир. Доповнюємо мікс рідких складових дрібкою солі і заливаємо отриманою сумішшю рис. Використовуючи режим "Рис" або "Каша" готуємо нашу страву автоматично встановлений час (зазвичай, приготування рисової каші в мультиварці не займає більше 25 хвилин).
В мультиварці можна готувати не тільки в'язкі рисові каші і пудинги, але і повторювати традиційні азіатські рецепти, начебто смаженого рису, який легко готується не тільки на сковороді, але і в нехитрому кухонному гаджеті.
Інгредієнти:
креветки - 240 г;
крохмаль - 1/2 ч. ложки;
кукурудзяна олія - 2 ст. ложки;
яйця - 3 шт.;
зелена цибуля - 2 пера;
рис - 2 ст.;
заморожених мікс овочів -3/4 ст.;
соєвий соус - 1 ст. ложка;
кунжутне масло - 1 ч. ложка.
Приготування
Насамперед слід зварити саму рисову кашу в мультиварці. Для цього заливаємо промиту крупу 2 склянками води і залишаємо готується, використовуючи режим "Рис" або "Каша". Готовий рис витягаємо і перекладаємо на тарілку, а замість нього наливаємо у чашу пристрою масло і включаємо "Смаження" або "Випічку".
Спершу обсмажуємо готовий мікс овочів, додаємо до нього креветки і чекаємо, поки приготуються і вони. У фіналі посипаємо блюдо крохмалем, щоб прибрати надлишки вологи, і додаємо попередньо відварені рисові зерна. Смажимо рис ще пару хвилин, а потім поливаємо його маслом, соєвим соусом, кладемо зелений лук і вбиваємо пару яєць. Чекаємо, поки яєчні жовтки і білки схопляться, а потім подаємо страву до столу.
Подібний рецепт чудово підійде не тільки для утилізації свіжого рису, але і для приготування вже постійно в холодильнику рисової каші.
Солодка рисова каша в мультиварці
Набридла вівсянка? Тоді замініть її рисом. З допомогою мультиварки його готування зажадає менше клопоту, ніж варіння горезвісних геркулесових пластівців.
Інгредієнти:
Приготування
Промиту і висушену крупу закладаємо в пристрій і заливаємо молоком. Варіант для вегетаріанців передбачає використанням кокосового або соєвого молока, але кашу можна варити і на коров'ячому. Встановлюємо режим "Каша" і готуємо протягом автоматично певного часу. При необхідності підливаємо рідину, щоб блюдо вийшло більш кремовим за текстурою (рідка рисова каша в мультиварці не вимагає зміни параметрів пристрою). Доповнюємо кашу медом або стевією, кладемо шматочки бананів (можна використовувати будь-які фрукти) і подаємо до столу.
Гарбузово-рисова каша в мультиварці
Рисовий пудинг з гарбузом – відмінне блюдо в холоди. Таким його робить не тільки ситність, але і густий аромат прянощів, по-справжньому зігріває і святковий.
Інгредієнти:
Приготування
Промитий рис обсушуємо і закладаємо в чашу мультиварки. Окремо змішуємо молоко з водою. Запечену гарбуз очищаємо від шкірки і збиваємо за допомогою блендера. Змішуємо гарбузове пюре з молоком, додаємо кленовий сироп і прянощі: ваніль, мускат, мелену корицю та імбир. Доповнюємо мікс рідких складових дрібкою солі і заливаємо отриманою сумішшю рис. Використовуючи режим "Рис" або "Каша" готуємо нашу страву автоматично встановлений час (зазвичай, приготування рисової каші в мультиварці не займає більше 25 хвилин).
Рецепт розсипчастою рисовою каші в мультиварці
В мультиварці можна готувати не тільки в'язкі рисові каші і пудинги, але і повторювати традиційні азіатські рецепти, начебто смаженого рису, який легко готується не тільки на сковороді, але і в нехитрому кухонному гаджеті.
Інгредієнти:
Приготування
Насамперед слід зварити саму рисову кашу в мультиварці. Для цього заливаємо промиту крупу 2 склянками води і залишаємо готується, використовуючи режим "Рис" або "Каша". Готовий рис витягаємо і перекладаємо на тарілку, а замість нього наливаємо у чашу пристрою масло і включаємо "Смаження" або "Випічку".
Спершу обсмажуємо готовий мікс овочів, додаємо до нього креветки і чекаємо, поки приготуються і вони. У фіналі посипаємо блюдо крохмалем, щоб прибрати надлишки вологи, і додаємо попередньо відварені рисові зерна. Смажимо рис ще пару хвилин, а потім поливаємо його маслом, соєвим соусом, кладемо зелений лук і вбиваємо пару яєць. Чекаємо, поки яєчні жовтки і білки схопляться, а потім подаємо страву до столу.
Подібний рецепт чудово підійде не тільки для утилізації свіжого рису, але і для приготування вже постійно в холодильнику рисової каші.
Рекомендуємо добрі рецепти
Молочна каша в мультиварці
Молочні каші з'являються на сніданок не тільки в сім'ях, де є маленькі діти, але і там, де просто піклуються про своє здоров'я. З появою мультиварок
Рисова каша на воді
Рисова каша - традиційний сніданок, який корисний як дорослим, так і дітям. Варіанти її приготування досить простий і не вимагає багато часу.
Каша з коричневого рису
У коричневому рисі міститься набагато більше клітковини і вітамінів, ніж у білих зернах. І якщо ви хочете зробити свій раціон більш корисним,
Рисова каша в духовці
Варіантів створення рисової каші може бути безліч. Її готують на воді, молоці, з додаванням фруктів. А сьогодні ми розповімо, як її приготувати в
Манна каша в мультиварці - рецепт
Манна каша - страва, що підходить для дієтичного харчування для дітей до 15 років. Як всім відомо, готується вона досить швидко - а з допомогою
Як зварити кашу в мультиварці?
Всі ми пам'ятаємо з дитинства, що найкращий і корисний сніданок - молочна каша. Але часто нам не вистачає часу вранці, щоб зварити кашу. На допомогу