Густа й тягуча або ароматна і розсипчаста, рисова каша являє собою ситний варіант страви для ранкової або денний трапези, який також легко готується з допомогою кухонних гаджетів. Саме тому далі ми вирішили поговорити про те, як приготувати рисову кашу в мультиварці.
Солодка рисова каша в мультиварці
Набридла вівсянка? Тоді замініть її рисом. З допомогою мультиварки його готування зажадає менше клопоту, ніж варіння горезвісних геркулесових пластівців.
Інгредієнти: рис коричневий - 1/2 ст.; кокосове або соєве молоко - 1 ст.; банан - 1 шт.; мед - за смаком. Приготування Промиту і висушену крупу закладаємо в пристрій і заливаємо молоком. Варіант для вегетаріанців передбачає використанням кокосового або соєвого молока, але кашу можна варити і на коров'ячому. Встановлюємо режим "Каша" і готуємо протягом автоматично певного часу. При необхідності підливаємо рідину, щоб блюдо вийшло більш кремовим за текстурою (рідка рисова каша в мультиварці не вимагає зміни параметрів пристрою). Доповнюємо кашу медом або стевією, кладемо шматочки бананів (можна використовувати будь-які фрукти) і подаємо до столу.
Гарбузово-рисова каша в мультиварці
Рисовий пудинг з гарбузом – відмінне блюдо в холоди. Таким його робить не тільки ситність, але і густий аромат прянощів, по-справжньому зігріває і святковий.
Інгредієнти: рис арборіо - 1/2 ст.; кокосове молоко - 375 мл; вода - 250 мл; запечений гарбуз - 1/2 ст.; кленовий сироп - 1/4 ст.; ванільний екстракт - 1 ч. ложка; кориця - 1 ч. ложка; мелений імбир, мускатний горіх - 1/8 ч. ложки; сіль - щіпка. Приготування Промитий рис обсушуємо і закладаємо в чашу мультиварки. Окремо змішуємо молоко з водою. Запечену гарбуз очищаємо від шкірки і збиваємо за допомогою блендера. Змішуємо гарбузове пюре з молоком, додаємо кленовий сироп і прянощі: ваніль, мускат, мелену корицю та імбир. Доповнюємо мікс рідких складових дрібкою солі і заливаємо отриманою сумішшю рис. Використовуючи режим "Рис" або "Каша" готуємо нашу страву автоматично встановлений час (зазвичай, приготування рисової каші в мультиварці не займає більше 25 хвилин).
Рецепт розсипчастою рисовою каші в мультиварці
В мультиварці можна готувати не тільки в'язкі рисові каші і пудинги, але і повторювати традиційні азіатські рецепти, начебто смаженого рису, який легко готується не тільки на сковороді, але і в нехитрому кухонному гаджеті.
Інгредієнти: креветки - 240 г; крохмаль - 1/2 ч. ложки; кукурудзяна олія - 2 ст. ложки; яйця - 3 шт.; зелена цибуля - 2 пера; рис - 2 ст.; заморожених мікс овочів -3/4 ст.; соєвий соус - 1 ст. ложка; кунжутне масло - 1 ч. ложка. Приготування Насамперед слід зварити саму рисову кашу в мультиварці. Для цього заливаємо промиту крупу 2 склянками води і залишаємо готується, використовуючи режим "Рис" або "Каша". Готовий рис витягаємо і перекладаємо на тарілку, а замість нього наливаємо у чашу пристрою масло і
включаємо "Смаження" або "Випічку".
Спершу обсмажуємо готовий мікс овочів, додаємо до нього креветки і чекаємо, поки приготуються і вони. У фіналі посипаємо блюдо крохмалем, щоб прибрати надлишки вологи, і додаємо попередньо відварені рисові зерна. Смажимо рис ще пару хвилин, а потім поливаємо його маслом, соєвим соусом, кладемо зелений лук і вбиваємо пару яєць. Чекаємо, поки яєчні жовтки і білки схопляться, а потім подаємо страву до столу.
Подібний рецепт чудово підійде не тільки для утилізації свіжого рису, але і для приготування вже постійно в холодильнику рисової каші.