Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Страви з кролика в мультиварці

Страви з кролика в мультиварці

19-01-2015, 12:40
1 619
Страви з кролика в мультиварці
М'ясо кролика - дієтичне, воно вважається одним з найкорисніших за рахунок того, що в ньому міститься велика кількість білка і дуже мало жиру. А крім усього іншого кроляче м'ясо має тонкий, вишуканий смак. Страви з кролика, приготовані в мультиварці не доставлять вам багато клопоту, але при цьому вони вийдуть дивно соковитими і ніжними.
Якщо ви хочете догодити символу нового року - Змія, то обов'язково приготуйте до столу страву з кролика. А ми вам допоможемо і розповімо самі вишукані і смачні рецепти!

Кролик з картоплею в мультиварці


Інгредієнти:

  • кролик - 1 кг;

  • сметана 20% - 300 г;

  • картопля - 6 шт.;

  • свіжий кріп - за бажанням;

  • вода;

  • сіль, спеції (орегано, розмарин, чебрець, базилік) - за смаком.


  • Приготування
    Отже, беремо тушку кролика, обробляємо, промиваємо і розбираємо на шматки. Потім кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою і залишаємо замачиваться на 2 години. Якщо кролик сильно морозиво, то додайте у воду трохи оцту, щоб не з'явилося неприємного запаху. Через 2 години дістаємо шматочки, витираємо гарненько рушником і щільно укладаємо в чашу мультиварки одним шаром.
    Тепер готуємо соус для м'яса. В окреме мисочці змішуємо сметану зі спеціями, додаємо невелику кількість води і гарненько перемішуємо. Заливаємо сметанним соусом шматочки кролика і зверху посипаємо дрібно порізаним кропом. Ставимо в каструлю і виставляємо режим «Випічка» на 30 хвилин.
    Тим часом чистимо картоплю, нарізаємо соломкою і заливаємо холодною водою, щоб вийшов весь крохмаль. Коли шматочки кролика трохи замариновались в сметані, дістаємо чашу і засипаємо м'ясо картоплею. Знову відправляємо блюдо в каструлю і ставимо режим «Плов». Доводимо страву до повної готовності, це займе приблизно 50 хвилин. Смажений заєць в мультиварці під сметанним соусом з картоплею виходить дуже ніжним і рум'яним.

    Печеня з кролика в мультиварці


    Інгредієнти:

  • тушка кролика - 1 кг;

  • вершкове масло - 100 г;

  • сіль - за смаком;

  • сметана - 05 склянки;

  • панірувальні сухарі - 50 г;

  • вода - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Безпосередньо перед самим приготуванням, тушку кролика гарненько миємо, очищаємо і як слід натираємо сіллю. Викладаємо м'ясо в чашу мультиварки, підливаємо трохи води, змащуємо розтопленим маслом і ставимо на режим «Випічка» на 20 хвилин, щоб кролик трохи підрум'яниться. Потім дістаємо м'ясо, додаємо сметану, посипаємо панірувальними сухарями, поливаємо виділився з м'яса соком і знову відправляємо в мультиварку на 50 хвилин.
    За цим рецептом ви можете приготувати в мультиварці і ніжки кролика, які вийдуть приголомшливо соковитими і смачними.

    Плов з кролика в мультиварці


    Інгредієнти:

  • м'ясо кролика - 500 г;

  • печериці - 100 г;

  • рис - 15 склянки;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - за смаком;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • приправа для плову - за смаком;

  • сіль, перець, куркума - за смаком.


  • Приготування
    Страви з кролика в мультиварці

    М'ясо кролика миємо й нарізаємо невеликими кубиками. Гриби очищаємо і ріжемо пластинами, ріпчаста цибулю - півкільцями. Моркву чистимо і тремо на крупній тертці. Рис гарненько промиваємо і заливаємо холодною водою.
    Потім беремо чашу мультиварки, наливаємо трохи олії, викладаємо кроляче м'ясо, цибулю, моркву, гриби і часник. Виставляємо режим «Смаження» і готуємо приблизно 20 хвилин. Потім насипаємо в чашу рис і заливаємо водою. Солимо, перчимо до смаку, додаємо куркуму і приправу для плову. Відправляємо чашу знову в каструлю і виставляємо режим «Рис». До цієї страви можна подати свіжі овочі та зелень. Плов з кролика виходить дуже ароматним, ситним і красивим! Приємного вам апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кролик з грибами
    Кролик з грибами
    М'ясо кролика дуже корисно. В кролятині мало холестерину, але зате вона багата мінералами і вітамінами. Давайте розглянемо з вами цікаві та
    Кролик з картоплею
    Кролик з картоплею
    М'ясо кролика при правильному приготуванні виходить дуже соковитим і дуже смачним. І сьогодні ми детально розповімо, як зробити кролика з картоплею.
    Кролик, тушкований у вершках
    Кролик, тушкований у вершках
    Кролик - це дієтичний і делікатесний продукт. Якщо вам набридли традиційні страви з м'яса, тоді пропонуємо вам приготувати кролика, тушкованого в
    Рагу з кролика
    Рагу з кролика
    М'ясо кролика вважається дієтичним і в ньому практично відсутній жир, не дарма кролятину рекомендують готувати маленьким дітям для перших прикормів.
    Печеня з кролика
    Печеня з кролика
    Страви з кролика завжди виходять дуже смачними і в той же час дієтичними, чим приваблюють багатьох прихильників здорового харчування. Особливо вдало
    Кролик в аерогрилі
    Кролик в аерогрилі
    М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми