М'ясо кролика - дієтичне, воно вважається одним з найкорисніших за рахунок того, що в ньому міститься велика кількість білка і дуже мало жиру. А крім усього іншого кроляче м'ясо має тонкий, вишуканий смак. Страви з кролика, приготовані в мультиварці не доставлять вам багато клопоту, але при цьому вони вийдуть дивно соковитими і ніжними.
Якщо ви хочете догодити символу нового року - Змія, то обов'язково приготуйте до столу страву з кролика. А ми вам допоможемо і розповімо самі вишукані і смачні рецепти!
Кролик з картоплею в мультиварці
Інгредієнти: кролик - 1 кг; сметана 20% - 300 г; картопля - 6 шт.; свіжий кріп - за бажанням; вода; сіль, спеції (орегано, розмарин, чебрець, базилік) - за смаком. Приготування Отже, беремо тушку кролика, обробляємо, промиваємо і розбираємо на шматки. Потім кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою і залишаємо замачиваться на 2 години. Якщо кролик сильно морозиво, то додайте у воду трохи оцту, щоб не з'явилося неприємного запаху. Через 2 години дістаємо шматочки, витираємо гарненько рушником і щільно укладаємо в чашу мультиварки одним шаром.
Тепер готуємо соус для м'яса. В окреме мисочці змішуємо сметану зі спеціями, додаємо невелику кількість води і гарненько перемішуємо. Заливаємо сметанним соусом шматочки кролика і зверху посипаємо дрібно порізаним кропом. Ставимо в каструлю і виставляємо режим «Випічка» на 30 хвилин.
Тим часом чистимо картоплю, нарізаємо соломкою і заливаємо холодною водою, щоб вийшов весь крохмаль. Коли шматочки кролика трохи замариновались в сметані, дістаємо чашу і засипаємо м'ясо картоплею. Знову відправляємо блюдо в каструлю і ставимо режим «Плов». Доводимо страву до повної готовності, це займе приблизно 50 хвилин. Смажений заєць в мультиварці під сметанним соусом з картоплею виходить дуже ніжним і рум'яним.
Печеня з кролика в мультиварці
Інгредієнти: тушка кролика - 1 кг; вершкове масло - 100 г; сіль - за смаком; сметана - 05 склянки; панірувальні сухарі - 50 г; вода - 3 ст. ложки. Приготування Безпосередньо перед самим приготуванням, тушку кролика гарненько миємо, очищаємо і як слід натираємо сіллю. Викладаємо м'ясо в чашу мультиварки, підливаємо трохи води, змащуємо розтопленим маслом і ставимо на режим «Випічка» на 20 хвилин, щоб кролик трохи підрум'яниться. Потім дістаємо м'ясо, додаємо сметану, посипаємо панірувальними сухарями, поливаємо виділився з м'яса соком і знову відправляємо в мультиварку на 50 хвилин.
За цим рецептом ви можете приготувати в мультиварці і ніжки кролика, які вийдуть приголомшливо соковитими і смачними.
Плов з кролика в мультиварці
Інгредієнти: м'ясо кролика - 500 г; печериці - 100 г; рис - 15 склянки; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква - 1 шт.; часник - за смаком; рослинне масло - 2 ст. ложки; приправа для плову - за смаком; сіль, перець, куркума - за смаком. Приготування М'ясо кролика миємо й нарізаємо невеликими кубиками. Гриби очищаємо і ріжемо пластинами, ріпчаста цибулю - півкільцями. Моркву чистимо і тремо на крупній тертці. Рис гарненько промиваємо і заливаємо холодною водою.
Потім беремо чашу мультиварки, наливаємо трохи олії, викладаємо кроляче м'ясо, цибулю, моркву, гриби і часник. Виставляємо режим «Смаження» і готуємо приблизно 20 хвилин. Потім насипаємо в чашу рис і заливаємо водою. Солимо, перчимо до смаку, додаємо куркуму і приправу для плову. Відправляємо чашу знову в каструлю і виставляємо режим «Рис». До цієї страви можна подати свіжі овочі та зелень. Плов з кролика виходить дуже ароматним, ситним і красивим! Приємного вам апетиту!