Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Борщ в мультиварці - рецепт

Борщ в мультиварці - рецепт

19-01-2015, 12:09
1 410
Борщ в мультиварці - рецепт
Навіть якщо чудо-горщик вже давно прижився на кухні, і ви по достоїнству оцінили ту економію сил і часу, яку дарує цей агрегат, зважитися на приготування борщу в мультиварці не так-то просто. Ореол вікових традицій не дозволяє звести таїнство створення культового страви до простих дій: покришив, закинув, включив, отримав результат. А адже це можливо, і сьогодні ми вас переконаємо в цьому, оскільки в цій статті мова піде про те, як приготувати смачний борщ з використання кухонної помічниці.

Як зварити український борщ в мультиварці «Панасонік»?


Інгредієнти:

  • м'ясо (м'якоть) - 200 г;

  • капуста - 250 г;

  • буряк - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • картопля - 2 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • помідори - 4 шт.;

  • цукор - 1/3 ч. ложки;

  • олія - для смаження;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Борщ в мультиварці - рецепт
    М'ясо промиваємо, промаківающімі паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон. На сковорідці злегка обсмажуємо цибулю з тертою морквиною. Окремо в невеликій кількості води тушкуємо накрошенную соломкою буряк, що виділився при цьому сік зливаємо окремо в чашку - його ми додамо за 10 хвилин до готовності, щоб борщ з буряком в мультиварці вийшов правильного насичено-червоного кольору. Чистимо і ріжемо кубиками картоплю. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і натираємо на крупній тертці.
    Укладаємо в чудо-горщик шарами: м'ясо, нашатковану капусту, помідори, буряк, моркву з цибулею, картоплю, пропущений через прес зубчик часнику. За бажанням, можна також приготувати і борщ з грибами для цього до всіх інгредієнтів слід додати засмажку з печериць або білих грибів.
    Перед початком готування додаємо сіль, чорний перець і спеції за смаком, заливаємо водою або бульйоном так, щоб вона повністю покрила закладку, але не перевищила обмежувальний рівень. Включаємо режим «Гасіння» на півтори години. Залишається найскладніше - вдихаючи аромати і ковтаючи слинки дочекатися сигналу про закінчення роботи.

    Борщ з квасолею в мультиварці


    Інгредієнти:

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • буряк - 1 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • перець болгарський - 1/2 шт.;

  • капуста - 200 г;

  • томатний сік - 500 г;

  • квасоля консервована - 1 б.;

  • кріп, петрушка - 1 пучок;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    У чашу мультиварки наливаємо олію і злегка обсмажуємо дрібно покришену цибулю на режимі «Випічка». Додаємо терту на крупній тертці моркву і нарізану соломкою буряк, перемішуємо і закриваємо кришку на 10 хвилин, після чого заливаємо томатним соком і даємо покипіти ще хвилин 10. Додаємо в майбутній борщ капусту, і знову витримуємо 10-хвилинну паузу.
    Настав час картоплі, нарізаної дрібними кубиками, і квасолі з банки (не забуваємо злити зайву рідину і промити). Доливаємо в каструлю воду або бульйон до необхідного рівня, солимо, перчимо, закриваємо кришку і включаємо режим «Гасіння» на 2 години. По закінченню програми додаємо зелень, даємо борщу настоятися близько півгодини, і розливаємо його по тарілках.

    Як готувати борщ в мультиварці, щоб вийшла велика каструля?


    Якщо вам раптом знадобиться нагодувати роту солдатів, друзів сина після футбольного матчу або чоловіка, раптово повернувся з відрядження, то і в цьому випадку мультиварка зможе допомогти.
    Борщ в мультиварці - рецепт
    Закладаємо продукти за першим рецептом, але кількість збільшуємо так, щоб наповнити чашу по вінця, закриваємо і тушкуємо 2 години без додавання рідини. Тим часом можемо спокійно зайнятися своїми справами.
    До кінця програми ставимо відерний каструлю на плиту, доводимо до кипіння і перекладаємо в неї овочі з м'ясом з мультиварки, солимо, перчимо за смаком, тримаємо на маленькому вогні ще кілька хвилин, в кінці додаємо дрібно нарубану зелень. Повірте, український борщ, приготовлений за цим «гібридному» рецепту в мультиварці несподівано порадує вас своїм смаком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Борщ з галушками - рецепт
    Борщ з галушками - рецепт
    Борщ з галушками - це традиційна страва української кухні, приготувати яке досить нескладно. І зараз ми з вами розберемо два оригінальних і смачних
    Борщ з яловичиною
    Борщ з яловичиною
    Борщ - традиційне блюдо російської та української кухонь, яке, безсумнівно, знайоме багатьом. І приготувати його можна з різного м'яса і різними
    Як зварити борщ в мультиварці?
    Як зварити борщ в мультиварці?
    Що може бути простіше приготування обіду в мультиварці? Напевно, нічого. Тому пропонуємо вам дізнатися, як у цій диво-приладі приготувати ситний
    Зелений борщ у мультиварці
    Зелений борщ у мультиварці
    Зелений борщ - традиційне блюдо російської та української кухні. Він готується з додаванням зелені та має кислуватий смак. І сьогодні ми розповімо,
    Борщ в мультиварці
    Борщ в мультиварці
    Борщ - це смачне, насичене і ароматне блюдо, яке відноситься до категорії борщів. Його можна подавати до столу як в гарячому, так і холодному