Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Хек в мультиварці

Хек в мультиварці

19-01-2015, 10:53
6 142
Хек в мультиварці
Таку рибу, як хек дуже легко приготувати в мультиварці. Вона піддається гасінню, обжарке, варінні на пару, не втрачаючи при цьому ні смаку, ні форми.

Як приготувати хек в мультиварці?


Інгредієнти:

  • філе хека - 4 шматочки (по 200 г);

  • борошно;

  • сіль, перець;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Рибне філе обсушуємо паперовим рушником. Борошно просіваємо і змішуємо з хорошою пучкою солі і перцю. Рибу обвалюють у борошні, надлишки стряхиваем.
    Мультиварку включаємо в режим "Випічка" або "Смаження". Наливаємо в чашу пристрою масло. Кладемо філе хека шкірою вниз і смажимо, не перевертаючи, 7-8 хвилин або до тих пір, поки шкіра не перетвориться в золотисту скориночку. Перевертаємо рибу на іншу сторону і смажимо все ще пару хвилин.
    Філе хека в мультиварці, приготоване таким способом, вийде дуже хрустким зовні і ніжним і соковитим всередині.

    Рецепт хека в мультиварці на пару


    Інгредієнти:

  • філе хека - 2-3 шт.;

  • сік 1 лимона;

  • зернова гірчиця - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинна олія - 4-6 ст. ложок;

  • зелень кропу.


  • Приготування
    Філе нарізаємо порційними шматками і кладемо в скляний або емальований посуд. Заливаємо рибу олією і лимонним соком, додаємо гірчицю , нарізану зелень, сіль, чорний перець і залишаємо все на 20-30 хвилин.
    У чашу мультиварки наливаємо воду і встановлюємо на пристрій решітку для варіння на пару. Викладаємо на решітку шматочки маринованого хека і вибираємо режим "Варка на пару" на 30 хвилин. Після закінчення часу риба буде готова до подачі на стіл.

    Хек, тушкований з овочами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • хек - 700 г;

  • оливкова олія - 1/4 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • томати у власному соку - 4-5 шт.;

  • вода - 1 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • зелень.


  • Приготування
    Рибу нарізаємо шматочками, поливаємо столовою ложкою олії і щедро приправляємо сіллю і перцем. Залишаємо хек на 10-15 хвилин - час підготовки інших інгредієнтів.
    Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями. Часник пропускаємо через прес і змішати з пюрированними в блендері томатами у власному соку . Болгарський перець також ріжемо кільцями.
    У чашу мультиварки наливаємо оливкову олію і викладаємо кільця цибулі та болгарського перцю. Зверху розміщуємо рибу, заливаємо її томатами і водою. Ставимо режим "Гасіння" або "Рагу" на 1 годину. Готову страву посипаємо зеленню і подаємо до столу гарячим, з скибочкою хліба.

    Хек, запечений в мультиварці


    Запікання риби в мультиварці збереже вам цілу купу часу, а якщо ви ще скористайтеся нашим рецептом, то на виході отримаєте не просто швидке, але і неймовірно смачне блюдо, яке гідно подачі за ресторанним столом.
    Інгредієнти:

  • часник - 2 зубчики;

  • петрушка - 1 пучок;

  • оливкова олія - 4 ст. ложки;

  • філе хека - 2-3 шт.;

  • томати черрі - 12 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • гострий перець - за смаком;

  • хлібна паніровка - 4 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Хек в мультиварці
    Хлібну паніровку збиваємо з дрібкою солі, невеликою кількістю нарізаного гострого перцю, подрібненого часнику і нарізаної зелені. Рибне філе ретельно приправляємо сіллю і перцем з обох сторін. Лимони нарізаємо часточками, а томати черрі залишаємо цілими.
    У чашу мультиварки розігріваємо олію, використовуючи режим "Випічка". Кладемо томати і лимони, зверху розміщуємо рибні філе та покриваємо їх ароматною хлібної паніровкою. Виставляємо режим випічка на 30 хвилин. Після закінчення часу, рибне філе покриється золотистою хлібною скоринкою.
    Подавати рибу слід з запеченими томатами, полив соком лимонів, відразу ж після приготування, поки гаряче блюдо, а хлібна крихта зберегла свій хрускіт.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Риба, тушкована з овочами
    Риба, тушкована з овочами
    Риба - смачний і корисний продукт, необхідний нашому організму. І сьогодні мова піде про досить простому - рибі, тушкованої з овочами. Пропонуємо
    Хек з овочами
    Хек з овочами
    З хека можна приготувати безліч смачних і цікавих страв. І сьогодні ми зібрали три чудових рецепту приготування хека з овочами. Читаємо наші нові
    Хек в клярі
    Хек в клярі
    Хек - одна з найпопулярніших риб в кулінарії, завдяки своїй доступності та смачному білому м'ясу. Готувати таку рибу одне задоволення - швидко і
    Камбала в мультиварці
    Камбала в мультиварці
    Камбалу готувати досить просто, так як щільне і соковите м'ясо не розпадається і не зменшується в розмірах. Готувати цю рибку в мультиварці ще
    Риба, тушкована в мультиварці
    Риба, тушкована в мультиварці
    Гасіння - це найкорисніший спосіб готування їжі, при якому в продуктах зберігаються всі необхідні речовини. І зараз ми розповімо, як тушкувати смачно
    Тілапія в мультиварці
    Тілапія в мультиварці
    З тілапії можна приготувати багато смачних і цікавих страв. Але включати в свій раціон її часто не варто, із-за здатності цієї рибки накопичувати