Курка в мікрохвильовці - рецепти грудки, ніжок, стегенець і цілої курки-гриль
Курка в мікрохвильовці - страву на всі випадки життя. Таким його роблять швидкість і технічні особливості СВЧ, допомагає приготувати смачне і ароматне м'ясо всього за 30 хвилин. Можна запікати тушку цілої або частинами, з соусами, приправами, спеціями і овочами, використовуючи різні кулінарні прийоми, про тонкощі які розказано нижче.
Курка в СВЧ - просте блюдо, яке швидко подається до столу. Для приготування тушку натирають спеціями, поміщають у спеціальну посуд, накривають кришкою і печуть на максимальній потужності 30 хвилин. Для отримання скоринки, за 10 хвилин до закінчення, кришку прибирають і запікають птицю відкритою. Готовий виріб накривають фольгою і настоюють кілька хвилин.
Приготування курки в мікрохвильовці вимагає дотримання чітких інструкцій. Так, поміщати в СВЧ слід тільки повністю розморожену і зважену тушку: це допоможе правильно розрахувати час готування.
Курка вагою до 15 кг готується швидше, тому для додання хрусткої скоринки, її рясно змащують спеціями. Підійдуть і будь-які соуси: соєвий соус, майонез, гірчиця, сметана або просте вершкове масло.
Страви з курки в мікрохвильовці різноманітні. Готувати можна як цілу птицю, так і окремі частини: філе, гомілки, крильця або окосту. В будь-якому випадку, більш товсті шматки слід розміщувати ближче до краю страви для запікання або решітки для смаження.
Курка-гриль в мікрохвильовці - найпопулярніше блюдо. Соковите м'ясо всередині, рум'яна кірочка зовні і впевненість в якості вироби є основними причинами вибору такого виду приготування. У процесі готування тушку тримають 30 хвилин в маринаді, кладуть на решітку і готувати при потужності 800 Вт в режимі «Гриль» по 15 хвилин з кожної сторони.
Інгредієнти:
тушка курки - 15 кг;
сік лимона - 60 мл;
зубок часнику - 3 шт.;
масло - 40 мл;
вода - 70 мл;
кефір - 40 мл;
сіль - 10 р.
Приготування
Змішайте масло, сік, кефір і часник.
Натріть сумішшю тушку курки і відставте на 30 хвилин.
Покладіть в мікрохвильовку на решітку, підставте ємність для збору жиру і встановіть режим «Гриль» на 15 хвилин при потужності 800 Вт.
Переверніть курку на інший бік і повторіть процес.
Курка-гриль в мікрохвильовці доходить до ідеального стану 2 хвилини в режимі «Мікрохвилі».
Курка в мікрохвильовці в пакет для запікання - це не просто швидко і зручно, але ще й корисно. Пакет захищає м'ясо від пересихання, залишаючи його соковитим і ніжним протягом усього приготування, допомагає використовувати мінімум жиру, що переводить виріб до розряду дієтичних страв, і позбавляє від миття посуду, утримуючи весь вміст надійно під плівкою.
Інгредієнти:
курка - 2 кг;
сіль - 10 г;
олія - 50 мл;
чебрець - 5 г;
білий мелений перець - 5 р;
зубок часнику - 4 шт.
Приготування
Натріть курку олією і приправами.
Всередину птиці укладіть часточки часнику.
Покладіть в пакет для запікання, зав'яжіть краю у вузол.
Згорток проколіть, покладіть на блюдо і готуйте при 800 Вт 25 хвилин.
Курка в мікрохвильовці набуває рум'яну скоринку, якщо за 5 хвилин до закінчення процесу розкрити пакет.
Куряче філе в мікрохвильовці - прекрасний спосіб отримання дієтичного страви за 10 хвилин. Філе не містить жиру і спочатку сухувато, тому головне завдання - збереження соковитості. Для цього багато господинь запікають продукт в рукаві, а при відсутності останнього, покривають грудку шаром сметани, яка чудово захищає від пересихання.
Інгредієнти:
філе) - 350 г;
соєвий соус - 40 мл;
суміш перців - 5 м;
сметана - 20 г;
сушений часник - 5 р.
Приготування
Замаринуйте куряче філе в приправах і соєвому соусі на 15 хвилин.
Змастіть сметаною, накрийте кришкою і готуйте на потужності 1000 Вт 10 хвилин.
Курячі ніжки в мікрохвильовці готуються швидше, ніж на сковороді: при цьому господині захищені від бризок жиру, що не рідкість вчасно смаження на плиті, а продукт виходить ароматним і соковитим. Ніжки відмінно поєднуються з будь-якими спеціями, зручні у поданні, не вимагають столових приладів і чудово замінять на робочому місці страви з фаст-фуду.
Інгредієнти:
курячі ніжки - 2 шт.;
майонез - 30 г;
соус чилі - 5 мл;
сіль - пучку;
зубок часнику - 2 шт.
Приготування
Змішайте майонез з сіллю і соусом чилі і повапните ніжки.
Покладіть в ємність разом з часником і готуйте на максимальній потужності 12 хвилин.
Курячі крила в мікрохвильовці - одне з найпопулярніших страв. Крильця не багаті великою кількістю м'яса, тому й готують їх не з метою втамувати голод, а в ролі пікантною хрусткою закуски, текстуру якої простіше всього отримати в СВЧ. У процесі готування крила маринують, насухо витирають і готують на максимальній потужності 20 хвилин: по 10 хвилин з кожного боку.
Інгредієнти:
курячі крила - 10 шт.;
соєвий соус - 120 мл;
херес - 100 мл;
мелений імбир - 20 р.
Приготування
Змішайте соєвий соус, херес і імбир.
Залийте крильця маринадом на 2 години.
Промокніть від маринаду і випікайте на потужності 800 Вт 20 хвилин.
Курячі стегна в мікрохвильовці неможливо зіпсувати. Ця частина тушки в міру соковита, жирна, швидко вбирає спеції, що допомагає уникнути багатогодинного маринування. Стегна просто змащують соусом і готувати під кришкою на максимальній потужності 10 хвилин. Для рум'яності, решту 10 хвилин, томят без кришки в режимі «Готування курки».
Інгредієнти:
курячі стегна - 5 шт.;
мед - 20 г;
масло - 40 мл;
каррі - пучку;
соєвий соус - 60 мл;
оцет - 1/2 ч. ложки.
Приготування
З'єднайте масло, мед, соус, оцет і каррі і змастіть м'ясо.
Готуйте під кришкою при максимальній потужності 10 хвилин.
Зніміть кришку і переведіть НВЧ в режим «Готування курки».
Курка в мікрохвильовці запікається в даному режимі ще 10 хвилин.
Курка з картоплею в рукаві в мікрохвильовці - страва для тих, хто віддає перевагу швидкий, комплексний обід. Технічні особливості НВЧ допомагає впоратися з приготуванням за 25 хвилин, а рукав гарантує соковите м'ясо і ніжний картоплю, які нудяться без грама жиру у власному соку – ідеально для правильного харчування.
Інгредієнти:
курка - 1/2 шт.;
картопля - 4 шт.;
сметана - 120 мл;
кетчуп - 40 г;
чорний мелений перець - 5 р.
Приготування
Курку наріжте на порції.
Змішайте сметану з кетчупом, приправте і повапните шматочки.
Маринуйте в холоді годину.
Картоплю очистіть, наріжте і покладіть в рукав разом з куркою.
Рукав зафіксуйте, проколіть, покладіть в ємність для випікання і готуйте на повній потужності 25 хвилин.
Якщо ви не знаєте, як запекти курку в мікрохвильовці, щоб отримати ідеальний дієтичний обід, то спробуйте рецепт в СВЧ. Дме білка і клітковини ідеальний для бажаючих схуднути, тому куряча грудка і свіжі овочі є оптимальним варіантом, щоб не набрати зайві кілограми і смачно поїсти, витративши на підготовку всього 30 хвилин.
Інгредієнти:
філе - 400 г;
солодкий перець - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
червоний мелений перець - 5 р;
томати - 3 шт.;
йогурт - 250 мл
Приготування
Філе наріжте, приправте і покладіть у форму.
Додайте овочі, йогурт і готуйте під кришкою при потужності 600 Вт два підходи по 15 хвилин.
Тушкована курка в мікрохвильовці - знахідка для людей, що віддають перевагу корисну їжу. Враховуючи можливості СВЧ чудово справлятися з комплексними стравами, можна додати до курки гречану крупу. Спільне ловлення в СВЧ виграшно для кожного компонента: каша виходить розсипчастою, а курка захищена від пригорання.
Інгредієнти:
філе - 250 г;
морква - 1/2 шт.;
цибуля - 1 шт.;
томатна паста - 70 г;
вода - 250 мл;
гречка - 150 р.
Приготування
Філе і овочі наріжте, змішайте з пастою і водою.
Зверху покладіть гречку.
Курка тушкована в мікрохвильовці готується під кришкою 20 хвилин при потужності 800 Вт.
Приготувати курку в мікрохвильовій печі можна різними способами. Так, любителі шашликів зможуть запросто зробити улюблене блюдо в СВЧ. Для цього потрібно мариноване м'ясо нанизати на шпажки і пекти їх протягом 30 хвилин при 600 Вт. Не менше часу знадобиться з функцією «Гриль», але в цьому випадку шашлик набуває рум'яну скоринку.
Інгредієнти:
куряче філе - 550 г;
сік апельсина - 100 мл;
масло - 40 мл;
червоний мелений перець - 5 р.
Приготування
Куряче філе наріжте і перемішайте з соком, маслом, часником і перцем.
Відставте на 30 хвилин.
Нанизайте на шампури, покладіть їх на блюдо і готуйте, перевертаючи, при 600 Вт 30 хвилин.
Курка в мікрохвильовці - рецепти, що допомагає просто і смачно урізноманітнити домашнє меню. Нагетси - одна з найпопулярніших закусок, яку багато господинь вважають за краще готувати вдома. Все тому, що хрусткі шматочки курки в паніровці , зроблені власноруч, не містять шкідливих добавок, а запікаються всього за 5 хвилин.
Інгредієнти:
грудка - 350 г;
яєчний білок - 2 шт.;
сухарі - 70 г;
соєвий соус - 80 мл;
чорний мелений перець - 5 р.
Приготування
Грудинку наріжте шматочками і замаринуйте в соєвому соусі на 15 хвилин.
Приправте, умочіть у збиті білки, потім в сухарі, і викладіть на плоске блюдо.
Випікайте на максимальній потужності 5 хвилин.
Як приготувати курку в мікрохвильовці?
Курка в СВЧ - просте блюдо, яке швидко подається до столу. Для приготування тушку натирають спеціями, поміщають у спеціальну посуд, накривають кришкою і печуть на максимальній потужності 30 хвилин. Для отримання скоринки, за 10 хвилин до закінчення, кришку прибирають і запікають птицю відкритою. Готовий виріб накривають фольгою і настоюють кілька хвилин.
Як приготувати курку-гриль в мікрохвильовці?
Курка-гриль в мікрохвильовці - найпопулярніше блюдо. Соковите м'ясо всередині, рум'яна кірочка зовні і впевненість в якості вироби є основними причинами вибору такого виду приготування. У процесі готування тушку тримають 30 хвилин в маринаді, кладуть на решітку і готувати при потужності 800 Вт в режимі «Гриль» по 15 хвилин з кожної сторони.
Інгредієнти:
Приготування
Курка в мікрохвильовці в пакеті
Курка в мікрохвильовці в пакет для запікання - це не просто швидко і зручно, але ще й корисно. Пакет захищає м'ясо від пересихання, залишаючи його соковитим і ніжним протягом усього приготування, допомагає використовувати мінімум жиру, що переводить виріб до розряду дієтичних страв, і позбавляє від миття посуду, утримуючи весь вміст надійно під плівкою.
Інгредієнти:
Приготування
Куряча грудка в мікрохвильовці
Куряче філе в мікрохвильовці - прекрасний спосіб отримання дієтичного страви за 10 хвилин. Філе не містить жиру і спочатку сухувато, тому головне завдання - збереження соковитості. Для цього багато господинь запікають продукт в рукаві, а при відсутності останнього, покривають грудку шаром сметани, яка чудово захищає від пересихання.
Інгредієнти:
Приготування
Курячі гомілки в мікрохвильовці
Курячі ніжки в мікрохвильовці готуються швидше, ніж на сковороді: при цьому господині захищені від бризок жиру, що не рідкість вчасно смаження на плиті, а продукт виходить ароматним і соковитим. Ніжки відмінно поєднуються з будь-якими спеціями, зручні у поданні, не вимагають столових приладів і чудово замінять на робочому місці страви з фаст-фуду.
Інгредієнти:
Приготування
Курячі крильця в мікрохвильовці
Курячі крила в мікрохвильовці - одне з найпопулярніших страв. Крильця не багаті великою кількістю м'яса, тому й готують їх не з метою втамувати голод, а в ролі пікантною хрусткою закуски, текстуру якої простіше всього отримати в СВЧ. У процесі готування крила маринують, насухо витирають і готують на максимальній потужності 20 хвилин: по 10 хвилин з кожного боку.
Інгредієнти:
Приготування
Курячі стегна в мікрохвильовці - рецепт
Курячі стегна в мікрохвильовці неможливо зіпсувати. Ця частина тушки в міру соковита, жирна, швидко вбирає спеції, що допомагає уникнути багатогодинного маринування. Стегна просто змащують соусом і готувати під кришкою на максимальній потужності 10 хвилин. Для рум'яності, решту 10 хвилин, томят без кришки в режимі «Готування курки».
Інгредієнти:
Приготування
Курка з картоплею в мікрохвильовці
Курка з картоплею в рукаві в мікрохвильовці - страва для тих, хто віддає перевагу швидкий, комплексний обід. Технічні особливості НВЧ допомагає впоратися з приготуванням за 25 хвилин, а рукав гарантує соковите м'ясо і ніжний картоплю, які нудяться без грама жиру у власному соку – ідеально для правильного харчування.
Інгредієнти:
Приготування
Курка з овочами в мікрохвильовці
Якщо ви не знаєте, як запекти курку в мікрохвильовці, щоб отримати ідеальний дієтичний обід, то спробуйте рецепт в СВЧ. Дме білка і клітковини ідеальний для бажаючих схуднути, тому куряча грудка і свіжі овочі є оптимальним варіантом, щоб не набрати зайві кілограми і смачно поїсти, витративши на підготовку всього 30 хвилин.
Інгредієнти:
Приготування
Курка з гречкою в мікрохвильовці
Тушкована курка в мікрохвильовці - знахідка для людей, що віддають перевагу корисну їжу. Враховуючи можливості СВЧ чудово справлятися з комплексними стравами, можна додати до курки гречану крупу. Спільне ловлення в СВЧ виграшно для кожного компонента: каша виходить розсипчастою, а курка захищена від пригорання.
Інгредієнти:
Приготування
Шашлик з курки в мікрохвильовці
Приготувати курку в мікрохвильовій печі можна різними способами. Так, любителі шашликів зможуть запросто зробити улюблене блюдо в СВЧ. Для цього потрібно мариноване м'ясо нанизати на шпажки і пекти їх протягом 30 хвилин при 600 Вт. Не менше часу знадобиться з функцією «Гриль», але в цьому випадку шашлик набуває рум'яну скоринку.
Інгредієнти:
Приготування
Курячі нагетси в мікрохвильовці
Курка в мікрохвильовці - рецепти, що допомагає просто і смачно урізноманітнити домашнє меню. Нагетси - одна з найпопулярніших закусок, яку багато господинь вважають за краще готувати вдома. Все тому, що хрусткі шматочки курки в паніровці , зроблені власноруч, не містять шкідливих добавок, а запікаються всього за 5 хвилин.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляні чіпси в мікрохвильовці
Улюблені багатьма снеки можна готувати вдома, використовуючи доступні компоненти і звичну кухонну техніку. Наприклад, дотримуючись нескладних правил,
Курка в пакеті в мікрохвильовці
Є страви, які виручають при нестачі часу або в ситуації, коли несподівано прийшли гості. У такому випадку ми пропонуємо вам запекти курку в пакеті в
Курка в мікрохвильовці
Сьогодні хочемо розповісти, як приготувати курку в мікрохвильовці. Це оптимальний варіант на всі випадки життя – чи то свято, сімейний вечерю або
Як приготувати курку в мікрохвильовці?
Хто з нас не любить соковиту, ароматну, підсмажений на сковороді або спечену в духовці курочку! Правда аж слинки потекли? Ось тільки потрібно
Курка гриль в мікрохвильовці
Якщо вам раптом захотілося приготувати курку гриль, а гріти духовку зовсім не хочеться, то варто зробити це блюдо в мікрохвильовці. Яким чином і з
Куряче філе в мікрохвильовці
Куряче філе - це найкорисніша частина курки. Приготувати його можна безліччю різних способів: за допомогою духовки, аэрогриля, мультиварки, пароварки