Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Лінива ачма

31-01-2016, 14:10
488
Лінива ачма
Ачма - це грузинський пиріг з листів вареного тіста, в поєднанні з начинкою з сиру і просоченням з кефіру і яєць. Пропонуємо лінивий варіант страви, в якому в якості тесту ми будемо використовувати лаваш.

Лінива грузинська ачма з лаваша з кефіром - рецепт в духовці


В оригіналі грузинська ачма готується з сулугуні або в поєднанні його з імеретинськими сирами. Але ми зробимо невеликий відступ і візьмемо для начинки суміш сулугуні та російського сиру.
Інгредієнти:

  • лаваш тонкий (великий) – 2 шт.;

  • кефір – 550 мл;

  • яйця – 2 шт.;

  • сир сулугуні або адигейський – 225 г;

  • сир російський – 225 г;

  • вершкове масло – 100 г;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • чорний мелений перець – за смаком;

  • сіль.


  • Приготування
    Першим ділом для приготування ачмы трохи збиваємо яйця, змішуємо їх з кефіром, додаємо мелений перець і при необхідності (якщо сир солоний) сіль. Два види сиру перетираємо через тертку, змішуємо в мисці і додаємо за смаком та бажанням свіжу дрібненько нарізану свіжу зелень.
    На дно промасленим форми для запікання вистилаємо один лаваш, щоб краї звисали з боків і щедро змащуємо дно сумішшю яєць і кефіру. Далі розподіляємо шар начинки, другий лаваш розрізаємо на аркуші відповідного розміру і викладаємо по черзі їх у форму, промазуючи знову кефіром і яйцями і притрушуючи сирною начинкою.
    Тепер підверніть краю лаваша, як би вкриваючи вміст форми, заливаємо залишками соусу і розкладаємо шматочки вершкового масла. Готується ачма протягом тридцяти п'яти хвилин при температурі 180 градусів.

    Лінива ачма з лаваша в мультиварці


    Інгредієнти:

  • лаваш тонкий (великий) – 2 шт.;

  • кефір – 400 мл;

  • сир сулугуні, бринза або адигейський – 255 г;

  • сир твердий – 255 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • вершкове масло – 65 г;

  • свіжа зелень (за бажанням) – за смаком;

  • чорний мелений перець – за смаком;

  • сіль.


  • Приготування
    Готується ачма в мультиварці по тому ж принципу що і в духовці, тільки в якості форми використовується мультикастрюля. Промасливаем її добряче
    Лінива ачма
    викладаємо перший лаваш і рясно змащуємо сумішшю яєць і кефіру. Після цього притрушиваем сумішшю натертого твердого сиру сулугуні, при бажанні змішаної з зеленню і накриваємо відповідним відрізу лаваша. Чергуємо шари кефіру соусу, сиру і лаваша, поки закінчиться сир і лаваш, а потім прикриваємо боками першого лаваша, заливаємо залишилася сумішшю кефіру і яєць і укладаємо шматочки вершкового масла. Готуємо ачму в режимі «Випічка» 60 хвилин, а потім дуже дбайливо і акуратно перевертаємо на інший бік, скориставшись ґратами для приготування на пару. Випікаємо ще тридцять хвилин, а потім витягуємо ачму на блюдо і відразу ж подаємо, поки гаряча.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Грузинська ачма – рецепт
    Грузинська ачма – рецепт
    Урізноманітнити домашній обід пропонуємо смачним грузинським пирогом. Далі докладно і досить зрозуміло розповімо, як приготувати справжню ачму.
    Хачапурі з лаваша
    Хачапурі з лаваша
    Як і будь-який класичний рецепт, всіма улюблені хачапурі мають свій лінивий варіант. В даному випадку - спосіб їх найпростішого приготування з
    Пиріг з лаваша
    Пиріг з лаваша
    Лаваш часто використовують у приготуванні різної випічки та закусок. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижний пиріг з лаваша з сиром, фаршем,
    Ачма в мультиварці
    Ачма в мультиварці
    Щоб швидко приготувати грузинське національне блюдо ачма, вам знадобиться лаваш, сир, вершкове масло і трохи додаткових знань, про яких якраз і
    Ачма з лаваша
    Ачма з лаваша
    Не знаєте що приготувати? Може ачму з лаваша? Це смачний пиріг, який подарувала нам грузинська кухня. Дана стаття розповідає про те, як приготувати
    Баніца з лаваша
    Баніца з лаваша
    Болгарська баніца - це листковий пиріг з різноманітними начинками. Готувати страву за автентичним рецептом не завжди виходить, тому ми пропонуємо