Лінива ачма
Ачма - це грузинський пиріг з листів вареного тіста, в поєднанні з начинкою з сиру і просоченням з кефіру і яєць. Пропонуємо лінивий варіант страви, в якому в якості тесту ми будемо використовувати лаваш.
В оригіналі грузинська ачма готується з сулугуні або в поєднанні його з імеретинськими сирами. Але ми зробимо невеликий відступ і візьмемо для начинки суміш сулугуні та російського сиру.
Інгредієнти:
лаваш тонкий (великий) – 2 шт.;
кефір – 550 мл;
яйця – 2 шт.;
сир сулугуні або адигейський – 225 г;
сир російський – 225 г;
вершкове масло – 100 г;
свіжа зелень – за смаком;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль.
Приготування
Першим ділом для приготування ачмы трохи збиваємо яйця, змішуємо їх з кефіром, додаємо мелений перець і при необхідності (якщо сир солоний) сіль. Два види сиру перетираємо через тертку, змішуємо в мисці і додаємо за смаком та бажанням свіжу дрібненько нарізану свіжу зелень.
На дно промасленим форми для запікання вистилаємо один лаваш, щоб краї звисали з боків і щедро змащуємо дно сумішшю яєць і кефіру. Далі розподіляємо шар начинки, другий лаваш розрізаємо на аркуші відповідного розміру і викладаємо по черзі їх у форму, промазуючи знову кефіром і яйцями і притрушуючи сирною начинкою.
Тепер підверніть краю лаваша, як би вкриваючи вміст форми, заливаємо залишками соусу і розкладаємо шматочки вершкового масла. Готується ачма протягом тридцяти п'яти хвилин при температурі 180 градусів.
Інгредієнти:
лаваш тонкий (великий) – 2 шт.;
кефір – 400 мл;
сир сулугуні, бринза або адигейський – 255 г;
сир твердий – 255 г;
яйця – 3 шт.;
вершкове масло – 65 г;
свіжа зелень (за бажанням) – за смаком;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль.
Приготування
Готується ачма в мультиварці по тому ж принципу що і в духовці, тільки в якості форми використовується мультикастрюля. Промасливаем її добряче викладаємо перший лаваш і рясно змащуємо сумішшю яєць і кефіру. Після цього притрушиваем сумішшю натертого твердого сиру сулугуні, при бажанні змішаної з зеленню і накриваємо відповідним відрізу лаваша. Чергуємо шари кефіру соусу, сиру і лаваша, поки закінчиться сир і лаваш, а потім прикриваємо боками першого лаваша, заливаємо залишилася сумішшю кефіру і яєць і укладаємо шматочки вершкового масла. Готуємо ачму в режимі «Випічка» 60 хвилин, а потім дуже дбайливо і акуратно перевертаємо на інший бік, скориставшись ґратами для приготування на пару. Випікаємо ще тридцять хвилин, а потім витягуємо ачму на блюдо і відразу ж подаємо, поки гаряча.
Лінива грузинська ачма з лаваша з кефіром - рецепт в духовці
В оригіналі грузинська ачма готується з сулугуні або в поєднанні його з імеретинськими сирами. Але ми зробимо невеликий відступ і візьмемо для начинки суміш сулугуні та російського сиру.
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом для приготування ачмы трохи збиваємо яйця, змішуємо їх з кефіром, додаємо мелений перець і при необхідності (якщо сир солоний) сіль. Два види сиру перетираємо через тертку, змішуємо в мисці і додаємо за смаком та бажанням свіжу дрібненько нарізану свіжу зелень.
На дно промасленим форми для запікання вистилаємо один лаваш, щоб краї звисали з боків і щедро змащуємо дно сумішшю яєць і кефіру. Далі розподіляємо шар начинки, другий лаваш розрізаємо на аркуші відповідного розміру і викладаємо по черзі їх у форму, промазуючи знову кефіром і яйцями і притрушуючи сирною начинкою.
Тепер підверніть краю лаваша, як би вкриваючи вміст форми, заливаємо залишками соусу і розкладаємо шматочки вершкового масла. Готується ачма протягом тридцяти п'яти хвилин при температурі 180 градусів.
Лінива ачма з лаваша в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Готується ачма в мультиварці по тому ж принципу що і в духовці, тільки в якості форми використовується мультикастрюля. Промасливаем її добряче викладаємо перший лаваш і рясно змащуємо сумішшю яєць і кефіру. Після цього притрушиваем сумішшю натертого твердого сиру сулугуні, при бажанні змішаної з зеленню і накриваємо відповідним відрізу лаваша. Чергуємо шари кефіру соусу, сиру і лаваша, поки закінчиться сир і лаваш, а потім прикриваємо боками першого лаваша, заливаємо залишилася сумішшю кефіру і яєць і укладаємо шматочки вершкового масла. Готуємо ачму в режимі «Випічка» 60 хвилин, а потім дуже дбайливо і акуратно перевертаємо на інший бік, скориставшись ґратами для приготування на пару. Випікаємо ще тридцять хвилин, а потім витягуємо ачму на блюдо і відразу ж подаємо, поки гаряча.
Рекомендуємо добрі рецепти
Грузинська ачма – рецепт
Урізноманітнити домашній обід пропонуємо смачним грузинським пирогом. Далі докладно і досить зрозуміло розповімо, як приготувати справжню ачму.
Хачапурі з лаваша
Як і будь-який класичний рецепт, всіма улюблені хачапурі мають свій лінивий варіант. В даному випадку - спосіб їх найпростішого приготування з
Пиріг з лаваша
Лаваш часто використовують у приготуванні різної випічки та закусок. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижний пиріг з лаваша з сиром, фаршем,
Ачма в мультиварці
Щоб швидко приготувати грузинське національне блюдо ачма, вам знадобиться лаваш, сир, вершкове масло і трохи додаткових знань, про яких якраз і
Ачма з лаваша
Не знаєте що приготувати? Може ачму з лаваша? Це смачний пиріг, який подарувала нам грузинська кухня. Дана стаття розповідає про те, як приготувати
Баніца з лаваша
Болгарська баніца - це листковий пиріг з різноманітними начинками. Готувати страву за автентичним рецептом не завжди виходить, тому ми пропонуємо