Маринад для індички
Сьогодні ми розглянемо, як приготувати правильний і смачний маринад для індички для запікання її цілком, а також запропонуємо варіанти замочування птиці порційними шматочками.
Інгредієнти:
вода фільтрована – 45 л;
сіль – 100-120 г;
цукровий пісок – 120 г;
паличка кориці – 1 шт.;
листя лавра – 2-3 шт.;
горошки коріандру – 15 г;
ріпчаста цибуля – 120 г;
морква – 120 г;
одна велика головка часнику;
один великий апельсин;
бутони гвоздики – 10 шт.;
мелений чорний перець – 10 г;
вершкове масло – 120 р.
Приготування
Приступаючи до маринування індички її, природно, треба попередньо промити. Для маринаду в одному літрі підігрітою до кипіння води розчиняємо цукровий пісок і сіль, кидаємо горошки коріандру, паличку кориці, листочки лавра, проварюємо близько хвилини і доливаємо ще три з половиною літри вже холодної води. Перемішуємо отриманий розсіл, додати очищений і нарізаний пластинами ріпчасту цибулю та моркву і занурюємо в отриману рідину тушку індички. Маринад повинен повністю покрити птицю.
Кількість інгредієнтів в рецептурі зазначено для тушки індички вагою приблизно п'ять кілограм. Якщо тушка індички більше, або ж об'єм посудини, в якій вона буде маринуватися, вимагає більшу кількість рідини, необхідно приготувати додаткову порцію маринаду.
Для того щоб максимально поліпшити смак готового блюда необхідно витримати тушку птиці в маринаді не менше двох діб. При цьому розміщуємо посудину з індичкою в прохолодному місці при температурі не більше п'яти градусів вище нуля.
Промаринованную тушку обтираем від вологи паперовими рушниками, змащуємо м'яким вершковим маслом, попередньо змішаним з меленим чорним перчиком і укладаємо грудкою догори на деко, який заздалегідь выстелем кількома досить довгими листами фольги.
Апельсин опускаємо в окріп на пару хвилин, а потім витираємо насухо і нашпиговываем бутонами гвоздики, тобто просто вставляємо їх у плід. Головку часнику очищаємо від верхньої лушпиння і, не розбираючи на зубчики, розрізаємо впоперек на дві частини.
Апельсин з гвоздикою і часник поміщаємо всередину птиці, а потім підверніть листи фольги і запечатуємо їх максимально щільно.
Готуємо індичку перші тридцять хвилин при максимальній температурі, а потім знижуємо її до 180 градусів і запікаємо чотири години. Після цього підвищуємо температурний режим знову до максимуму, відвертаємо повністю фольгу і даємо птиці зарум'янитися протягом тридцяти хвилин.
Інгредієнти:
Розрахунок на 15 кг індички:
мед квітковий – 110 г;
гірчиця російська – 35 г;
гірчиця французька – 55 г;
рафінована рослинна олія – 20 мл;
оцет бальзамічний – 35 мл;
сіль – за смаком.
Приготування
Для приготування маринаду змішуємо всі компоненти з переліку інгредієнтів і даємо постояти хвилин десять і обмінятися смаками. Такий маринад підійде для замочування порціонних шматочків індички. У них попередньо необхідно зробити глибокі проколи ножем, для кращого проникнення пряної рідини в волокна. Після того як шматки індички будуть повністю змащені маринадом, даємо їм постояти протягом трьох-семи годин для дифузії, а потім можемо приступати до подальшого приготування. Ідеально запекти таку птицю в духовці, але можна і обсмажити, потім протушкувати в сковороді.
Розрахунок на 15 кг індички:
кефір – 650 мл;
яблуко антоновское – 1 шт.;
суміш сухих італійських трав – 1 ст. ложка без гірки;
паприка мелена – 1 ст. ложка без гірки;
мелений перець – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Щоб приготувати смачний маринад для індички, додаємо в кефір італійські трави, паприку, перець і сіль, видавлюємо через прес зубці часничку, додаємо нарізане на дрібні шматочки очищене яблуко і перемішуємо. Занурюємо в отриману кефірну суміш скибочки індички і залишаємо в маринаді на сім годин.
Маринад для індички в духовці у фользі цілком
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до маринування індички її, природно, треба попередньо промити. Для маринаду в одному літрі підігрітою до кипіння води розчиняємо цукровий пісок і сіль, кидаємо горошки коріандру, паличку кориці, листочки лавра, проварюємо близько хвилини і доливаємо ще три з половиною літри вже холодної води. Перемішуємо отриманий розсіл, додати очищений і нарізаний пластинами ріпчасту цибулю та моркву і занурюємо в отриману рідину тушку індички. Маринад повинен повністю покрити птицю.
Кількість інгредієнтів в рецептурі зазначено для тушки індички вагою приблизно п'ять кілограм. Якщо тушка індички більше, або ж об'єм посудини, в якій вона буде маринуватися, вимагає більшу кількість рідини, необхідно приготувати додаткову порцію маринаду.
Для того щоб максимально поліпшити смак готового блюда необхідно витримати тушку птиці в маринаді не менше двох діб. При цьому розміщуємо посудину з індичкою в прохолодному місці при температурі не більше п'яти градусів вище нуля.
Промаринованную тушку обтираем від вологи паперовими рушниками, змащуємо м'яким вершковим маслом, попередньо змішаним з меленим чорним перчиком і укладаємо грудкою догори на деко, який заздалегідь выстелем кількома досить довгими листами фольги.
Апельсин опускаємо в окріп на пару хвилин, а потім витираємо насухо і нашпиговываем бутонами гвоздики, тобто просто вставляємо їх у плід. Головку часнику очищаємо від верхньої лушпиння і, не розбираючи на зубчики, розрізаємо впоперек на дві частини.
Апельсин з гвоздикою і часник поміщаємо всередину птиці, а потім підверніть листи фольги і запечатуємо їх максимально щільно.
Готуємо індичку перші тридцять хвилин при максимальній температурі, а потім знижуємо її до 180 градусів і запікаємо чотири години. Після цього підвищуємо температурний режим знову до максимуму, відвертаємо повністю фольгу і даємо птиці зарум'янитися протягом тридцяти хвилин.
Маринад для індички з медом і гірчицею
Інгредієнти:
Розрахунок на 15 кг індички:
Приготування
Для приготування маринаду змішуємо всі компоненти з переліку інгредієнтів і даємо постояти хвилин десять і обмінятися смаками. Такий маринад підійде для замочування порціонних шматочків індички. У них попередньо необхідно зробити глибокі проколи ножем, для кращого проникнення пряної рідини в волокна. Після того як шматки індички будуть повністю змащені маринадом, даємо їм постояти протягом трьох-семи годин для дифузії, а потім можемо приступати до подальшого приготування. Ідеально запекти таку птицю в духовці, але можна і обсмажити, потім протушкувати в сковороді.
Смачний маринад для індички з кефіру
Розрахунок на 15 кг індички:
Приготування
Щоб приготувати смачний маринад для індички, додаємо в кефір італійські трави, паприку, перець і сіль, видавлюємо через прес зубці часничку, додаємо нарізане на дрібні шматочки очищене яблуко і перемішуємо. Занурюємо в отриману кефірну суміш скибочки індички і залишаємо в маринаді на сім годин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Індичка, запечена в духовці
Для того, щоб приготувати індичку, деяким господиням треба серйозно налаштуватися на процес, адже це досить клопітно і нешвидко, тому і готують її
Крила індички в духовці
Індичка відрізняється особливо смачним і дієтичними якостями. Будь-яка частина цієї птиці хороша в запеченому, тушкованому та смаженому вигляді. А
Запечене філе індички
Запечене в духовці філе індички – це дійсно смачно! Якщо ви купили цей продукт і задумалися, як би його приготувати посмачніше – цей рецепт для вас!
Індичка, запечена у фользі
Індичка - корисне м'ясо, за своїми смаковими якостями ні чим не уступає курці. І самим здоровим способом його приготування є запікання. І зараз ми
Запечена індичка
Індичка - смачне дієтичне м'ясо, в якому міститься велика кількість заліза. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти різними способами в
Гомілка індички в мультиварці
М'ясо індички вважається дієтичним, а значить збереже фігуру, корисним, отже їсти його потрібно, і смачним, тому їсти треба всім! Приготувати його