Сьогодні ми розглянемо, як приготувати правильний і смачний маринад для індички для запікання її цілком, а також запропонуємо варіанти замочування птиці порційними шматочками.
Маринад для індички в духовці у фользі цілком
Інгредієнти: вода фільтрована – 45 л; сіль – 100-120 г; цукровий пісок – 120 г; паличка кориці – 1 шт.; листя лавра – 2-3 шт.; горошки коріандру – 15 г; ріпчаста цибуля – 120 г; морква – 120 г; одна велика головка часнику; один великий апельсин; бутони гвоздики – 10 шт.; мелений чорний перець – 10 г; вершкове масло – 120 р. Приготування Приступаючи до маринування індички її, природно, треба попередньо промити. Для маринаду в одному літрі підігрітою до кипіння води розчиняємо цукровий пісок і сіль, кидаємо горошки коріандру, паличку кориці, листочки лавра, проварюємо близько хвилини і доливаємо ще три з половиною літри вже холодної води. Перемішуємо отриманий розсіл, додати очищений і нарізаний пластинами ріпчасту цибулю та моркву і занурюємо в отриману рідину тушку індички. Маринад повинен повністю покрити птицю.
Кількість інгредієнтів в рецептурі зазначено для тушки індички вагою приблизно п'ять кілограм. Якщо тушка індички більше, або ж об'єм посудини, в якій вона буде маринуватися, вимагає більшу кількість рідини, необхідно приготувати додаткову порцію маринаду.
Для того щоб максимально поліпшити смак готового блюда необхідно витримати тушку птиці в маринаді не менше двох діб. При цьому розміщуємо посудину з індичкою в прохолодному місці при температурі не більше п'яти градусів вище нуля.
Промаринованную тушку обтираем від вологи паперовими рушниками, змащуємо м'яким вершковим маслом, попередньо змішаним з меленим чорним перчиком і укладаємо грудкою догори на деко, який заздалегідь выстелем кількома досить довгими листами фольги.
Апельсин опускаємо в окріп на пару хвилин, а потім витираємо насухо і нашпиговываем бутонами гвоздики, тобто просто вставляємо їх у плід. Головку часнику очищаємо від верхньої лушпиння і, не розбираючи на зубчики, розрізаємо впоперек на дві частини.
Апельсин з гвоздикою і часник поміщаємо всередину птиці, а потім підверніть листи фольги і запечатуємо їх максимально щільно.
Готуємо індичку перші тридцять хвилин при максимальній температурі, а потім знижуємо її до 180 градусів і запікаємо чотири години. Після цього підвищуємо температурний режим знову до максимуму, відвертаємо повністю фольгу і даємо птиці зарум'янитися протягом тридцяти хвилин.
Маринад для індички з медом і гірчицею
Інгредієнти: Розрахунок на 15 кг індички:
мед квітковий – 110 г; гірчиця російська – 35 г; гірчиця французька – 55 г; рафінована рослинна олія – 20 мл; оцет бальзамічний – 35 мл; сіль – за смаком. Приготування Для приготування маринаду змішуємо всі компоненти з переліку інгредієнтів і даємо постояти хвилин десять і обмінятися смаками. Такий маринад підійде для замочування порціонних шматочків індички. У них попередньо необхідно зробити глибокі проколи ножем, для кращого проникнення пряної рідини в волокна. Після того як шматки індички будуть повністю змащені маринадом, даємо їм постояти протягом трьох-семи годин для дифузії, а потім можемо приступати до подальшого приготування. Ідеально запекти таку птицю в духовці, але можна і обсмажити, потім протушкувати в сковороді.
Смачний маринад для індички з кефіру
Розрахунок на 15 кг індички:
кефір – 650 мл; яблуко антоновское – 1 шт.; суміш сухих італійських трав – 1 ст. ложка без гірки; паприка мелена – 1 ст. ложка без гірки; мелений перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Щоб приготувати смачний маринад для індички, додаємо в кефір італійські трави, паприку, перець і сіль, видавлюємо через прес зубці часничку, додаємо нарізане на дрібні шматочки очищене яблуко і перемішуємо. Занурюємо в отриману кефірну суміш скибочки індички і залишаємо в маринаді на сім годин.