Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як замаринувати рибу?

Як замаринувати рибу?

30-01-2016, 14:48
847
Як замаринувати рибу?
Маринування риби - тема цікава і популярна серед кулінарів. За допомогою такого простого і нескладного процесу можна отримати або неймовірно смачну холодну закуску, або надати майбутньому гарячого рибної страви абсолютно нові смакові відтінки.
Як правильно замаринувати рибу для того і іншого варіанту ви дізнаєтеся із запропонованих нижче рецептів.

Як замаринувати червону рибу в домашніх умовах?


Інгредієнти:

  • філе червоної риби – 500-600 г;

  • оливкова олія – 100 мл;

  • сік половинки лимона;

  • сіль – 60 г;

  • цукровий пісок – 25-30 г;

  • листочки лавра – 2-3 шт.;

  • мелений білий перець – 5-10 р.


  • Приготування
    У невеликій ємності з'єднуємо оливкова олія, сік половинки лимона, сіль, цукровий пісок і мелений білий перець і пробиваємо суміш блендером або міксером. Потім наливаємо в контейнер або іншу ємність, у якій буде маринуватися рибка, половину приготовленої пряної суміші і викладаємо рибне філе. Заливаємо його маринадом, кидаємо листочки лавра, прикриваємо ємність кришкою або харчовою плівкою і розміщуємо в холодильнику на двоє-троє діб, щодня рибку перевертаючи.

    Як замаринувати рибу для запікання в духовці?


    Інгредієнти:

  • риба – 1-15 кг;

  • часник – 4-6 зубчиків;

  • кріп – 1 пучок;

  • лимон – 1 шт.;

  • перець гіркий – 05-1 шт.;

  • оливкова олія – 70 мл


  • Приготування
    Очищаємо зубці часнику, стручок перцю позбавляємо від плодоніжки і насіння. Лимон ошпарюємо окропом, розрізаємо на шматочки і виймаємо насіння. Кріп промиваємо й обсушуємо. Викладаємо підготовлені компоненти в чашу блендера і розбиваємо до отримання максимально однорідної суміші. Готовим маринадом натираємо рибку, виливаємо залишок зверху і залишаємо для просочування. Мінімальний час маринування становить п'ятнадцять хвилин, а максимальна дві доби.

    Як смачно замаринувати рибу в оцті?


    Інгредієнти:

  • свіжа риба – 13-15 кг;

  • ріпчаста цибуля – 150 г;

  • сіль – 190 г;

  • оцет 6% – 190 мл;

  • рослинне масло – 190 мл;

  • горошини запашного перцю або зерна гірчиці.


  • Приготування
    Рибку середніх розмірів чистимо, при необхідності потрошимо, відрізаємо голову, хвіст, плавники і відокремлюємо філе від кісток. Потім нарізаємо його на шматочки невеликого розміру, які вкладаємо в скляну або емальовану ємність, пересипаючи сіллю. Залишаємо рибу на чотири години при кімнатній температурі. За цей час ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо кільцями або півкільцями. Після закінчення часу просолену рибку промиваємо і укладаємо в банки, чергуючи з нарізаною цибулею. Потім заливаємо вміст банки оцтом і залишаємо ще на чотири години.
    Тепер зливаємо оцет, а рибу заливаємо рафінованою олією.

    Як замаринувати рибу для смаження на сковороді?


    Інгредієнти:

  • риба – 1 кг;

  • оливкова олія – 50 мл;

  • лимон – 1 шт.;

  • біле сухе вино – 50 мл;

  • сіль – за смаком;

  • паприка мелена – на смак;

  • мелений коріандр – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • часник – 2 зубці або за смаком.


  • Приготування
    Як замаринувати рибу?

    Перш ніж приступати до маринування будь рибки необхідно її як слід почистити, промити і обсушити. При необхідності позбавляємося також від голови, хвоста і плавників. Тепер розрізаємо тушки на порційні шматочки і викладаємо в підходящу ємність.
    Для маринаду очищаємо і видавлюємо часник, додаємо сіль і розтираємо небагато. Потім вливаємо вино, оливкова олія і сік одного середнього лимона, приправляємо меленою паприкою, коріандром і чорним перцем і розбиваємо масу блендером до максимально можливої однорідності. Далі заливаємо отриманою сумішшю рибку, перемішуємо руками, трохи втираючи в неї маринад, і залишаємо мінімум на тридцять хвилин в прохолодному місці.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як замаринувати оселедець?
    Як замаринувати оселедець?
    Мариновану оселедець, напевно, можна назвати класикою російської кухні. Вона стала невід'ємним супроводом безлічі страв, салатів або закусок. Однак в
    Як замаринувати товстолобика?
    Як замаринувати товстолобика?
    Напевно, запропоновані далі рецепти здивують багатьох. І не дивно, адже ми звикли готувати товстолобика зовсім іншими способами, запікати або смажити
    Як замаринувати скумбрію в домашніх умовах?
    Як замаринувати скумбрію в домашніх умовах?
    Напевно багато хто люблять мариновану скумбрію, доповнюють закусками з неї фуршетний стіл або створюють чудові салати на її основі. Тому просто
    Скумбрія, маринована в домашніх умовах
    Скумбрія, маринована в домашніх умовах
    Запорукою смачно приготовленої риби, майже завжди є правильно вибраний маринад. Пропонуємо кілька варіантів маринування риби, для різних способів її
    Риба з лимоном в духовці
    Риба з лимоном в духовці
    Самий простий і корисний спосіб приготування риби - це запекти її в духовці, додавши лимон, який тільки посилить її природний смак. Пропонуємо вашій
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але