Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як замаринувати сало?

Як замаринувати сало?

30-01-2016, 14:41
2 192
Як замаринувати сало?
Свиняче сало ми звичайно банально солимо насухую крупною сіллю або в суміші з меленими спеціями. Можна інакше: приготувати сало розсолі, або мариноване. При виборі останнього способу, до речі, відкривається широкий простір для кулінарної креативної думки – маринади можна придумувати різні. Розповімо, як можна смачно замаринувати сало, і в якому маринаді.
Слід розуміти, що маринад відрізняється від простого розсолу з прянощами (або без них) наявністю кислого агента, іноді в нього додають цукор і рослинне масло (звичайно ж, не в нашому випадку). Тобто, в будь-якому варіанті, маринад – більш складна субстанція у порівнянні з розсолом, до того ж, він, деяким чином, змінює текстуру основного продукту. З цього і будемо виходити.

Як маринувати сало з часником і оцтом по-домашньому?


Інгредієнти:

  • сало свиняче – 1-15 кг;

  • вода – 1-15 л;

  • сіль велика – 3-5 ст. ложок;

  • цукор – 2 ч. ложки;

  • оцет столовий 5-9% – 4-5 ст. ложок (якщо оцет фруктовий натуральний – 6 ст. ложок);

  • мелені спеції (лавровий лист, перець горошком, гвоздика, насіння коріандру, кмину і фенхелю);

  • часник – 8-15 зубчиків;

  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;

  • перець червоний пекучий – 1 шт.;

  • ароматна зелень (петрушка, кріп, кінза).


  • Приготування
    Сало нарізаємо прямокутними шматками зразковим розміром з сигаретну пачку.
    У киплячу в каструлі воду закладаємо спеції, розчиняємо сіль і цукор. Проварюємо протягом 3 хвилин і охолодити хоча б протягом 20 хвилин. Чи можна остудити маринад до кімнатної температури. Вливаємо оцет.
    Шматки сала, кільця ріпчастої цибулі, очищені зубчики часнику і перчик, компактно і тісно закладаємо в контейнер або іншу робочу ємність, (найбільше підходять емальовані лотки або каструльки, а також скляний або керамічний посуд).
    Заливаємо сало маринадом так, щоб покривало повністю. Накриваємо кришкою і ставимо в прохолодне місце. Якщо маринад гарячий, сало можна їсти вже через 3 години, якщо холодний – через добу. Сало не слід тримати в такому маринаді понад 3 доби, у цьому випадку, його краще витягти і, загорнувши в чистий папір, зберігати в холодильнику.
    Для тих, хто може знайти або приготувати чисте несульфитированное домашнє виноградне вино (або інше фруктове або ягідне) пропонуємо наступний простий і оригінальний рецепт.

    Сало в маринаді з вина по-домашньому


    Інгредієнти:

  • сало – 1 кг;

  • вино світле домашнє (біле або рожеве) – 1 літр;

  • гвоздика – 5 суцвіть;

  • перець горошком – 8 шт.;

  • лавровий лист – 3 шт.;

  • крупнолистовий чай (зелений або чорний) – 1-2 ч. ложки;

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • сіль – 1-3 ст. ложки.


  • Приготування
    Як замаринувати сало?

    Беремо малу частину вина (1/5 тобто, 1 склянка), додаємо сіль, цукор, чай та спеції, проварюємо протягом 3 хвилин. Цукор і сіль треба розчинити повністю. Доливаємо залишилося вино, перемішуємо, трохи охолоджуємо цей оригінальний пряний маринад і заливаємо їм шматки сала в робочій ємності. Закриваємо кришкою і ставимо ємність у прохолодне місце. Готове буде через добу. Щоб таке сало нарізати тонко, попередньо витягаємо його, а коли стече, загортаємо в папір – і в морозилку.
    Подаємо мариноване сало з грубим зерновим хлібом (краще чорним), з кільцями цибулі з часником і зеленню, можна з гірчичним соусом або з хріном.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як солити сало в розсолі?
    Як солити сало в розсолі?
    Для пристрасних любителів сала - ніжного, з м'ясним прошарком, тоненько нарізаного, в компанії з чорним грубим ароматним хлібом далі описаний рецепт,
    Як смачно посолити сало в домашніх умовах?
    Як смачно посолити сало в домашніх умовах?
    Звичайно можна купити готове солоне сало на ринку, проте ви напевно не будете впевнені в якості продукту. Тому розповімо, як засолити його
    Сало в маринаді - дуже смачний рецепт
    Сало в маринаді - дуже смачний рецепт
    З безлічі способів засолювання сала, необхідно виділити метод маринування. Таким чином продукт виходить повністю просоленным і неймовірно смачним,
    Мариноване сало
    Мариноване сало
    Якщо ви любите сало в різних його варіантах приготування, то наш рецепт однозначно заслуговує вашої уваги. Мариноване сало - чудова закуска, яка не
    Як солити сало з часником?
    Як солити сало з часником?
    Сало з чорним хлібцем і зеленим цибулею - незамінна закуска під міцні алкогольні напої в дружній компанії. Готувати таке сало краще в домашніх
    Сало по-українськи - рецепти
    Сало по-українськи - рецепти
    Українська кухня славиться рецептами заготівлі сала. Найчастіше сало солять в розсолі або сухим способом. Смачне виходить у будь-якому випадку. Ми