Як правильно смажити котлети?

Звичайно котлети смажать хоча, звичайно ж, смажити – не самий здоровий спосіб приготування. Але для жителів практично всього пострадянського простору смажені котлети – один з культово-побутових символів сімейного затишку та благополуччя. Тому навчимося смажити котлети правильно і будемо смажити, але не занадто часто (відомі і альтернативні способи приготування котлет).
Розповімо, як смажити котлети правильно.
Загальне правило смаження
Смажити треба швидко на легенях тварин або очищених рослинних жирах. З тваринних жирів кращі для смаження – курячий або свинячий, а також топлене натуральне вершкове масло. З рослинних жирів для цієї мети найбільше підходять оливкова або рапсова олія. Соняшникова олія (навіть очищене) під впливом високих температур швидко починає підгоряти і в ній утворюються канцерогени.
Спочатку варіант для ледачих або тих, хто поспішає
Іноді котлети купують у вигляді заморожених напівфабрикатів, кожна така котлета робиться з грудки фаршу, обвалянного в панірувальних сухарях, іноді з додаванням спецій.
Як правильно і як довго смажити готові заморожені котлети в сухарях?
Приготування
Розігріваємо в сковороді жир або масло. Котлети обсмажуємо на середньому вогні, не розморожуючи, спочатку з одного боку протягом 5-8 хвилин, потім перевертаємо, обсмажуємо з другої сторони і накриваємо кришкою. Зменшуємо вогонь і доводимо до готовності (загальний час приготування 20-25 хвилин).
Але, звичайно, краще приготувати домашні котлети з м'ясного фаршу з подрібненою цибулею, яйцем, хлібним м'якушем і спеціями.
Як смажити домашні котлети з м'ясного фаршу?
Інгредієнти:
Приготування
Хлібний м'якуш без скоринки замочуємо в молоці або воді. Цибулину подрібнюємо на м'ясорубці або блендером. Змішуємо в мисці м'ясний фарш, цибулю, яйця і злегка віджатий розмочений хліб. Приправляємо спеціями, ретельно промешиваем. Якщо фарш занадто рідкий, додаємо трохи пшеничного борошна чи крохмалю. Формуємо котлети мокрими руками і обсмажуємо з обох боків до золотисто-коричневої скоринки на середньому вогні. Потім зменшуємо вогонь і доводимо до готовності під кришкою (це займе ще хвилин 10-15). Подаємо котлети з соусами, з будь-яким гарніром, а краще просто з овочевими салатами (хліб не потрібен, він входить до складу котлет).
Смачні котлети виходять і з рибного фаршу, для цього добре підходять тріска, пікша, хек, щука, товстолоб, судак та ін
Як смажити рибні котлети ?
Інгредієнти:
Приготування

Рибу разом з цибулею і злегка віджатою розмоченим хлібним м'якушкою пропускаємо через м'ясорубку. Приправляємо спеціями, додаємо яйця, трохи додаємо сіль. Густоту фаршу коригуємо крохмалем або борошном. Можна додати тертий на дрібній тертці сиру картоплю (1 шт. середнього розміру). Формуємо котлети мокрими руками, смажитися вони будуть практично так само, як м'ясні, тільки трохи швидше, і все ж, особливо якщо готуєте з річкової нехищной риби, треба прожарити їх до повної готовності.
Але, звичайно ж, будь-які котлети, як м'ясні, так і рибні, краще не смажити, а готувати в духовці, тобто запікати, це більш здоровий спосіб приготування.
Рекомендуємо добрі рецепти

Курячі котлети з кабачком
Сьогодні пропонуємо вам рецепт незвичайних оригінальних котлет з курячого фаршу з додаванням кабачка. Котлети, приготовані за цим рецептом, за

Рибні котлети з пікші
Рибні котлети з пікші - відмінну страву для сімейного вечері. Готуються вони дуже просто, швидко. Якщо ж ви дотримуєтеся здорового харчування, то

Котлети з рисом
Рис - досить універсальний продукт, який чудово поєднується з м'ясом і рибою. І сьогодні ми поговоримо про рибних і м'ясних котлети з рисом.

Свиняча котлета на кісточці
Ми звикли до того, що котлети готуються з фаршу. Але споконвіку котлетою називали м'ясо на кісточці, підсмажене на сильному вогні. Давайте ж

Котлети з яловичого фаршу
Котлети - страва, яку обожнюють і дорослі, і діти. Вони прекрасно підходять до різноманітних гарнірів. І сьогодні мова піде про ніжних і соковитих

Котлети в мікрохвильовці
У дитинстві мені здавалося, що найстрашніша кулінарна мудрість полягає в приготуванні котлет - адже потрібно виконати стільки різних операцій, які