Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Паска без дріжджів

Паска без дріжджів

16-03-2015, 14:02
3 657
Паска без дріжджів
Рецепт паски без дріжджів - ще одне рішення в скарбничку ваших великодніх рецептів. Приготувати таке буде трохи складніше, але результат буде нічим не відрізнятиметься від звичного дріжджового рецепта. До того ж, відсутність дріжджів в рецепті не тільки вбереже ваш кишеню від зайвих витрат, але і допоможе нормалізувати метаболізм.

Рецепт паски без дріжджів і яєць


Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст.;

  • кефір - 300 мл;

  • цукор - 200 г;

  • розпушувач для тіста - 4 ч. ложки4

  • родзинки - жменя;

  • вершкове масло - 100 г;

  • цедра лимона, чи апельсина.


  • Приготування
    Борошно просіваємо для того, щоб наші паски не осіли в процесі або після випічки. У сотейнику розтоплюємо масло і додаємо до нього цукор і цедру. Тримаємо суміш на вогні до тих пір, поки кристали цукру повністю розчиняться.
    Окремо змішуємо теплий домашній кефір з розпушувачем для тесту і вливаємо отриману суміш до теплого масла з цукром. Додаємо до інгредієнтів родзинки і замішуємо тісто, поступово підсипаючи до молочно-масляної суміші борошно.
    Форми для випікання злегка змащуємо рослинним маслом і заповнюємо тістом на 2/3 об'єму. Ставимо паски в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо близько півгодини або до тих пір, поки паличка, встромлена в центр паски не буде виходити абсолютно сухою.

    Фруктовий паска без дріжджів і молока


    Інгредієнти:

  • вода - 180 мл;

  • борошно - 250 г;

  • цукор - 1/2 ст.;

  • розпушувач для тіста - 2 ч. ложки;

  • родзинки або цукати - жменя;

  • сік ананаса - 2 ст. ложки;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • банан - 1 шт.


  • Приготування
    Стиглий банан очищаємо і пюрируем. Змішати отримане пюре з маслом, водою та соком ананаса. Готову суміш ставимо на плиту і засипаємо цукор. Як тільки кристали цукру розчиняться, рідину можна знімати з плити і залишити остигати.
    Борошно просіваємо разом з розпушувачем, щоб наситити його киснем і прибрати можливі наявні грудочки. Змішуємо рідкі інгредієнти з борошном. готове тісто повинно бути липким і тягучим. Відразу ж після замішування тісто можна переливати у форми, заповнюючи їх на 2/3. Випікати блюдо коштує близько години, при цьому першу половину часу в духовці повинна бути температура 220 градусів, а потім її слід знизити до 200 градусів.
    Готові паски можна прикрасити цукровою глазур'ю, попередньо остудивши, полити розтопленим шоколадом, або посипати цукровою пудрою.

    Рецепт сирного паски без дріжджів і цукру


    Білий цукор несе непоправної шкоди нашому здоров'ю, тому замінити фруктозою, коричневим цукром або простим медом варто якомога частіше. Прихильникам подібної техніки готування рекомендуємо випробувати рецепт паски, описаний нижче.
    Інгредієнти:

  • сир - 500 г;

  • борошно - 500 г;

  • яйця - 5 шт.;

  • мед - 2-3 ст. ложки;

  • цукати - 2 жмені;

  • розпушувач для тіста - 1 1/2 пакетика;

  • сік 1/2 лимона;

  • вершкове масло - 250 г;

  • сіль - щіпка.


  • Паска без дріжджів
    Приготування
    На плиту ставимо сотейник і розтоплюємо в ньому вершкове масло. Додаємо до маслу мед і щіпку солі. Варимо суміш на малому вогні, постійно помішуючи, поки мед не розчиниться. Тепер до масляної суміші можна додати лимонний сік і сир. Збиваємо суміш з допомогою блендера і, поступово підсипаючи попередньо просіяне з розпушувачем борошно, починаємо замішувати тісто. У готове тісто додаємо цукати, знову все ретельно перемішуємо і розподіляємо по змазаним олією формами.
    Час приготування пасок буде залежати від їх розміру. На пасочки середнього розміру піде близько 50-60 хвилин при 180 градусах. Готові паски повинні охолонути під рушником, після чого їх можна буде прикрашати білкової глазур'ю, або простий цукровою пудрою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт паски
    Рецепт паски
    Пекти паски - традиція. А тому ми взяли за правило щороку радувати вас новими рецептами цих ласощів. Ось і на цей раз ми знайшли найрізноманітніші
    Паска в мультиварці
    Паска в мультиварці
    Скоро настане день Пасхи, головними стравами якого є паски, фарбовані яйця, паски. Варто відзначити, що великодні паски можна пекти не лише у
    Глазур для паски
    Глазур для паски
    Паска - це солодкий пряний хліб, який зазвичай печуть на Великдень. Його поверхня зазвичай прикрашають глазур'ю. Ось про те, як зробити глазур для
    Тісто для пасок
    Тісто для пасок
    Паски - це традиційне російське блюдо, яке випікають на свято Пасхи і покривають білкової глазур'ю. І сьогодні ми розповімо, як правильно і смачно
    Паска з родзинками
    Паска з родзинками
    Паска - чудова випічка, яку зазвичай печуть на свято Пасхи, але можна зробити і на будь-яке інше торжество. Його можна подати з гарячим чаєм або
    Італійська паска панеттоне - рецепт
    Італійська паска панеттоне - рецепт
    Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю