Вернуться назад Распечатать

Паска без дріжджів

Паска без дріжджів
Рецепт паски без дріжджів - ще одне рішення в скарбничку ваших великодніх рецептів. Приготувати таке буде трохи складніше, але результат буде нічим не відрізнятиметься від звичного дріжджового рецепта. До того ж, відсутність дріжджів в рецепті не тільки вбереже ваш кишеню від зайвих витрат, але і допоможе нормалізувати метаболізм.

Рецепт паски без дріжджів і яєць


Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст.;

  • кефір - 300 мл;

  • цукор - 200 г;

  • розпушувач для тіста - 4 ч. ложки4

  • родзинки - жменя;

  • вершкове масло - 100 г;

  • цедра лимона, чи апельсина.


  • Приготування
    Борошно просіваємо для того, щоб наші паски не осіли в процесі або після випічки. У сотейнику розтоплюємо масло і додаємо до нього цукор і цедру. Тримаємо суміш на вогні до тих пір, поки кристали цукру повністю розчиняться.
    Окремо змішуємо теплий домашній кефір з розпушувачем для тесту і вливаємо отриману суміш до теплого масла з цукром. Додаємо до інгредієнтів родзинки і замішуємо тісто, поступово підсипаючи до молочно-масляної суміші борошно.
    Форми для випікання злегка змащуємо рослинним маслом і заповнюємо тістом на 2/3 об'єму. Ставимо паски в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо близько півгодини або до тих пір, поки паличка, встромлена в центр паски не буде виходити абсолютно сухою.

    Фруктовий паска без дріжджів і молока


    Інгредієнти:

  • вода - 180 мл;

  • борошно - 250 г;

  • цукор - 1/2 ст.;

  • розпушувач для тіста - 2 ч. ложки;

  • родзинки або цукати - жменя;

  • сік ананаса - 2 ст. ложки;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • банан - 1 шт.


  • Приготування
    Стиглий банан очищаємо і пюрируем. Змішати отримане пюре з маслом, водою та соком ананаса. Готову суміш ставимо на плиту і засипаємо цукор. Як тільки кристали цукру розчиняться, рідину можна знімати з плити і залишити остигати.
    Борошно просіваємо разом з розпушувачем, щоб наситити його киснем і прибрати можливі наявні грудочки. Змішуємо рідкі інгредієнти з борошном. готове тісто повинно бути липким і тягучим. Відразу ж після замішування тісто можна переливати у форми, заповнюючи їх на 2/3. Випікати блюдо коштує близько години, при цьому першу половину часу в духовці повинна бути температура 220 градусів, а потім її слід знизити до 200 градусів.
    Готові паски можна прикрасити цукровою глазур'ю, попередньо остудивши, полити розтопленим шоколадом, або посипати цукровою пудрою.

    Рецепт сирного паски без дріжджів і цукру


    Білий цукор несе непоправної шкоди нашому здоров'ю, тому замінити фруктозою, коричневим цукром або простим медом варто якомога частіше. Прихильникам подібної техніки готування рекомендуємо випробувати рецепт паски, описаний нижче.
    Інгредієнти:

  • сир - 500 г;

  • борошно - 500 г;

  • яйця - 5 шт.;

  • мед - 2-3 ст. ложки;

  • цукати - 2 жмені;

  • розпушувач для тіста - 1 1/2 пакетика;

  • сік 1/2 лимона;

  • вершкове масло - 250 г;

  • сіль - щіпка.


  • Паска без дріжджів
    Приготування
    На плиту ставимо сотейник і розтоплюємо в ньому вершкове масло. Додаємо до маслу мед і щіпку солі. Варимо суміш на малому вогні, постійно помішуючи, поки мед не розчиниться. Тепер до масляної суміші можна додати лимонний сік і сир. Збиваємо суміш з допомогою блендера і, поступово підсипаючи попередньо просіяне з розпушувачем борошно, починаємо замішувати тісто. У готове тісто додаємо цукати, знову все ретельно перемішуємо і розподіляємо по змазаним олією формами.
    Час приготування пасок буде залежати від їх розміру. На пасочки середнього розміру піде близько 50-60 хвилин при 180 градусах. Готові паски повинні охолонути під рушником, після чого їх можна буде прикрашати білкової глазур'ю, або простий цукровою пудрою.