Як солити червону ікру в домашніх умовах?
Для щасливих володарів непомітних на перший погляд мішечків (ястиків) з червоною ікрою, ми розповімо, як правильно засолити їх вміст і отримати в підсумку улюблений багатьма коштовний делікатес.
Інгредієнти:
ікра горбуші;
сіль крупна не йодована – 65 г;
очищена вода – 255 мл;
цукор-пісок – 25 г;
олія соняшникова або оливкова олія без запаху – 10 мл
Приготування
Якщо куплена в магазині горбуша виявилася з «багатим приданим» і порадувала вас при розтині черевця наявністю двох ястиків з червоною ікрою, озброюємося рецептом і приступаємо до засолюванні ласощі.
Найскладніше у всьому процесі заготівлі – це правильно зняти плівки (ястики), які надійно оберігають ікру від пошкоджень, зберігши при цьому цілісність ікринок. Для цього можна просто запастися терпінням і вискрібати ікру потроху, крок за кроком відокремлюючи її від плівок, або ж скористатися більш швидким, але вимагає деяких навичок і вправності способом. В останньому випадку додатково знадобиться сито з великими поділками (крупніше, ніж ікра) або ж просто ракетка для гри в бадмінтон. Спочатку потрібно порушити цілісність плівки з одного боку, а потім видавлювати ікринки, притискаючи ястика до сітки.
Коли найвідповідальніший етап підготовки ікри горбуші буде виконаний, приступаємо безпосередньо до її засолюванні. Кип'ятимо воду, розчиняємо в ній сіль та цукровий пісок, остуджуємо і заливаємо нею червону ікру. Хвилин через сім зливаємо ікру на дрібне сито і залишаємо на пару годин стікати. На завершення перекладаємо ікру в баночку, наливаємо туди ж трохи масла, перемішуємо делікатес акуратно і можемо приступати до дегустації.
Інгредієнти:
ікра кети;
сіль крупна не йодована – 75 г;
олія соняшникова або оливкова без аромату – за смаком;
очищена вода – 2 л.
Приготування
Якщо джерелом червоної ікри у вашому випадку є кета, після вилучення ястиків з черевця їх необхідно сполоснути в теплому сольовому розчині, приготовленому з літра води і половини чайної ложечки кам'яної не йодованої солі. Після цього плівку необхідно підчепити вилочкою і звільнити ікринки, скориставшись одним з описаних вище способів.
Тепер для засолювання ікринки опускаємо в теплий розчин солі, поклавши її дві столових ложки на літр води. Через сім-десять хвилин ікру зливаємо на сито і перекладаємо на кухонне рушник для вбирання вологи. Укладаємо готовий продукт у підготовлену стерильну ємність, додаємо трохи масла, перемішуємо акуратно, щоб не пошкодити цілісність ікринок, наливаємо ще трохи олії і зверху і розташовуємо на полиці холодильника на тривалий зберігання .
Як ви вже встигли помітити, цукор при заготівлі ікри для тривалого зберігання ми не додаємо.
Інгредієнти:
ікра червона заморожена;
сіль крупна не йодована – 65-75 г;
очищена вода – 995 мл;
цукор-пісок – 25-35 р;
олія соняшникова або оливкова олія без запаху – за смаком.
Приготування
Перш ніж приступати до засолюванні замороженої червоної ікри, її потрібно розморозити в щадному режимі, переклавши ястики на нижню полицю в холодильне відділення. За кілька годин продукт відтане, і тепер сполоснем його трохи підсоленою теплою водою (40-45 градусів). Після такої водної процедури плівка з ястыком відійде простіше і легше, а допомогти їй у цьому, можна за допомогою використання великої сита або ракетки, як і у випадках вище.
Підготовлену ікру заливаємо тепер перекипяченным і остившім розсолом, в якому витримані пропорції солі, цукру і води в кількості 65 г, 25 г і 1 л відповідно або за смаком трохи більше.
Через двадцять хвилин ікру зливаємо на сито, даємо їй пару годин стекти, а потім змішуємо з олією соняшниковою або оливковою без запаху, укладаємо в суху стерильну банку, закриваємо кришкою і ставимо на полицю холодильника до вживання.
Як правильно солити свіжу червону ікру горбуші в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Якщо куплена в магазині горбуша виявилася з «багатим приданим» і порадувала вас при розтині черевця наявністю двох ястиків з червоною ікрою, озброюємося рецептом і приступаємо до засолюванні ласощі.
Найскладніше у всьому процесі заготівлі – це правильно зняти плівки (ястики), які надійно оберігають ікру від пошкоджень, зберігши при цьому цілісність ікринок. Для цього можна просто запастися терпінням і вискрібати ікру потроху, крок за кроком відокремлюючи її від плівок, або ж скористатися більш швидким, але вимагає деяких навичок і вправності способом. В останньому випадку додатково знадобиться сито з великими поділками (крупніше, ніж ікра) або ж просто ракетка для гри в бадмінтон. Спочатку потрібно порушити цілісність плівки з одного боку, а потім видавлювати ікринки, притискаючи ястика до сітки.
Коли найвідповідальніший етап підготовки ікри горбуші буде виконаний, приступаємо безпосередньо до її засолюванні. Кип'ятимо воду, розчиняємо в ній сіль та цукровий пісок, остуджуємо і заливаємо нею червону ікру. Хвилин через сім зливаємо ікру на дрібне сито і залишаємо на пару годин стікати. На завершення перекладаємо ікру в баночку, наливаємо туди ж трохи масла, перемішуємо делікатес акуратно і можемо приступати до дегустації.
Як солити будинку червону ікру кети на тривале зберігання?
Інгредієнти:
Приготування
Якщо джерелом червоної ікри у вашому випадку є кета, після вилучення ястиків з черевця їх необхідно сполоснути в теплому сольовому розчині, приготовленому з літра води і половини чайної ложечки кам'яної не йодованої солі. Після цього плівку необхідно підчепити вилочкою і звільнити ікринки, скориставшись одним з описаних вище способів.
Тепер для засолювання ікринки опускаємо в теплий розчин солі, поклавши її дві столових ложки на літр води. Через сім-десять хвилин ікру зливаємо на сито і перекладаємо на кухонне рушник для вбирання вологи. Укладаємо готовий продукт у підготовлену стерильну ємність, додаємо трохи масла, перемішуємо акуратно, щоб не пошкодити цілісність ікринок, наливаємо ще трохи олії і зверху і розташовуємо на полиці холодильника на тривалий зберігання .
Як ви вже встигли помітити, цукор при заготівлі ікри для тривалого зберігання ми не додаємо.
Як солити заморожену червону ікру?
Інгредієнти:
Приготування
Перш ніж приступати до засолюванні замороженої червоної ікри, її потрібно розморозити в щадному режимі, переклавши ястики на нижню полицю в холодильне відділення. За кілька годин продукт відтане, і тепер сполоснем його трохи підсоленою теплою водою (40-45 градусів). Після такої водної процедури плівка з ястыком відійде простіше і легше, а допомогти їй у цьому, можна за допомогою використання великої сита або ракетки, як і у випадках вище.
Підготовлену ікру заливаємо тепер перекипяченным і остившім розсолом, в якому витримані пропорції солі, цукру і води в кількості 65 г, 25 г і 1 л відповідно або за смаком трохи більше.
Через двадцять хвилин ікру зливаємо на сито, даємо їй пару годин стекти, а потім змішуємо з олією соняшниковою або оливковою без запаху, укладаємо в суху стерильну банку, закриваємо кришкою і ставимо на полицю холодильника до вживання.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Як посолити ікру кети?](/uploads/posts/2016-11/thumbs/yak-posoliti-kru-keti_151.jpeg)
Як посолити ікру кети?
Рецепти, детально описані далі, підкажуть вам, як правильно, максимально швидко і, головне, смачно посолити власноруч ікру кети. Така закуска дійсно
![Ікра горбуші - як солити будинку?](/uploads/posts/2016-11/thumbs/kra-gorbush-yak-soliti-budinku_861.jpeg)
Ікра горбуші - як солити будинку?
Якщо вас можна віднести до числа шанувальників червоної ікри, то має сенс навчитися її засолюванні власноруч. Далі підкажемо базові способи
![Як солити ікру кети в домашніх умовах?](/uploads/posts/2016-11/thumbs/yak-soliti-kru-keti-v-domashnh-umovah_691.jpeg)
Як солити ікру кети в домашніх умовах?
Як і всі лососеві, кета дуже цінна не тільки своїй живильній м'якоттю, але і неймовірно смачною червоною ікрою. Про те, як створити чудовий делікатес
![Ікра «П'ятихвилинка» - рецепт](/uploads/posts/2016-11/thumbs/kra-pyatihvilinka-recept_711.jpeg)
Ікра «П'ятихвилинка» - рецепт
Напевно багато хто, купивши в маркеті баночку червоної ікри, стикалися з неякісним, часом зовсім не смачним продуктом. Тому, якщо є така можливість,
![Як засолити ікру горбуші?](/uploads/posts/2016-09/yak-zasoliti-kru-gorbush_381.jpeg)
Як засолити ікру горбуші?
Ідеальний спосіб уникнути обману при купівлі червоної ікри - це зробити власноруч! Пропонуємо чудовий і простий рецепт засолки ікри горбуші. Також
![Як солити ікру?](/uploads/posts/2015-03/yak-soliti-kru_161.jpeg)
Як солити ікру?
Ікра - це делікатесний продукт, який можна купити в магазині. Але набагато корисніше і смачніше, якщо її приготувати в домашніх умовах. Давайте