Як правильно їсти авокадо?
Екзотичні авокадо стали загально доступними відносно недавно, а тому питання про те, як їсти авокадо правильно, до цих пір не втратив своєї актуальності. Детальніше і з картинками про всі подробиці і правила поїдання цього плоду, ми поговоримо в цьому матеріалі.
Безпосередньо перед трапезою плід авокадо слід очистити і нарізати. Існує відразу два способи того, як можна зробити це.
В рамках першого, і найпоширенішого способу, авокадо ділять навпіл, видаляють кісточку, нарубав її ножем, а потім розрізають м'якоть на четвертинки і знімають шкірочку з кожною з них. Очищену м'якоть ділять на часточки.
В рамках другого, і самого простого, способу авокадо також розрізають навпіл і видаляють кісточку. Не знімаючи шкірки, м'якоть розрізають на смужки або квадрати, а потім отримують з шкірки за допомогою ложки.
Якщо крім сервірування та процесу поїдання вас ще цікавить те, як часто можна їсти авокадо, то відповідаємо – є його можна хоч кожен день. Зрозуміло, в сирому вигляді плід найбільш корисний, а тому з його поїдання і почнемо.
Найпростіший спосіб сервірувати свіжий авокадо – красиво нарізати його. Зараз в інтернеті можна зустріти фото красивих закусок з авокадо, у рамках яких плід викладений у вигляді квітки. Зробити такий квітка самому до смішного просто: достатньо просто розділити половинки очищеного плода на максимально тонкі скибочки, обережно видавити їх в ряд, а потім згорнути спіраллю. Такий авокадо стане прикрасою будь-якого салату і гарячого блюда.
Якщо немає часу замислюватися про ефектною сервіровці, то приготуйте модний нині тост з авокадо, що складається зі шматочка прожареного хліба, скибочки авокадо і будь-якої іншої всячини: від яєць до слабосоленої риби.
Досить стиглі і навіть перестиглі плоди добре використовувати для приготування соусів начебто класичного гуакамоле . Крім того, авокадо може стати основою мусу, який може зіграти роль наповнення для тарти або заправки для салату.
Якщо ви не любите сніданки і не бажаєте приділяти занадто багато часу їхнього приготування, то ідеальним варіантом стануть легкі смузі. Авокадо в якості основи для густого, смачного і корисного напою стають як не можна краще. Завдяки нейтральному смаку, в рамках ранкового смузі авокадо добре поєднується з фруктами, так і з овочами.
Якщо ви не шанувальник текстури та смаку свіжого авокадо, то зупиніться на цікавих варіантах гарячих страв.
Простіше всього «заховати» авокадо в десертах. Завдяки жирності і в'язкості м'якоті авокадо, з нього виходять чудові сирі десерти. Нейтральний смак авокадо складе відмінну компанію шоколаду в рецептах тарти, трюфеля, морозива і пудингів.
М'якоть авокадо на диво добре поєднується з м'ясом, причому як з курятиною, так і зі свининою. Шматочками екзотичного плоду можна фарширувати курячі грудки, свинячі відбивні і навіть тефтелі.
Якщо ви віддаєте перевагу стравам, що займає мінімум часу в приготуванні, то зробіть зелений соус для пасти, збивши авокадо з невеликою кількістю вершків, часником, лимонним соком і зеленню за смаком. Заправте соусом гарячу пасту і готово!
Останній варіант – запіканки з авокадо. Шматочки зеленої м'якоті підійдуть для запіканок з крупами, лазаньї та інших страв з пасти, виступаючи в якості соусу для страви.
Як потрібно їсти авокадо?
Безпосередньо перед трапезою плід авокадо слід очистити і нарізати. Існує відразу два способи того, як можна зробити це.
В рамках першого, і найпоширенішого способу, авокадо ділять навпіл, видаляють кісточку, нарубав її ножем, а потім розрізають м'якоть на четвертинки і знімають шкірочку з кожною з них. Очищену м'якоть ділять на часточки.
В рамках другого, і самого простого, способу авокадо також розрізають навпіл і видаляють кісточку. Не знімаючи шкірки, м'якоть розрізають на смужки або квадрати, а потім отримують з шкірки за допомогою ложки.
Як можна їсти авокадо в сирому вигляді?
Якщо крім сервірування та процесу поїдання вас ще цікавить те, як часто можна їсти авокадо, то відповідаємо – є його можна хоч кожен день. Зрозуміло, в сирому вигляді плід найбільш корисний, а тому з його поїдання і почнемо.
Найпростіший спосіб сервірувати свіжий авокадо – красиво нарізати його. Зараз в інтернеті можна зустріти фото красивих закусок з авокадо, у рамках яких плід викладений у вигляді квітки. Зробити такий квітка самому до смішного просто: достатньо просто розділити половинки очищеного плода на максимально тонкі скибочки, обережно видавити їх в ряд, а потім згорнути спіраллю. Такий авокадо стане прикрасою будь-якого салату і гарячого блюда.
Якщо немає часу замислюватися про ефектною сервіровці, то приготуйте модний нині тост з авокадо, що складається зі шматочка прожареного хліба, скибочки авокадо і будь-якої іншої всячини: від яєць до слабосоленої риби.
Досить стиглі і навіть перестиглі плоди добре використовувати для приготування соусів начебто класичного гуакамоле . Крім того, авокадо може стати основою мусу, який може зіграти роль наповнення для тарти або заправки для салату.
Якщо ви не любите сніданки і не бажаєте приділяти занадто багато часу їхнього приготування, то ідеальним варіантом стануть легкі смузі. Авокадо в якості основи для густого, смачного і корисного напою стають як не можна краще. Завдяки нейтральному смаку, в рамках ранкового смузі авокадо добре поєднується з фруктами, так і з овочами.
Як краще з'їсти авокадо, щоб було смачно?
Якщо ви не шанувальник текстури та смаку свіжого авокадо, то зупиніться на цікавих варіантах гарячих страв.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як вибрати стиглий авокадо?
Якщо ви вирішили ввести в раціон нові і цікаві страви, потрібно знати, як вибирати деякі продукти, які неодмінно різноманітять ваше меню. Далі
Як їсти авокадо в сирому вигляді?
Якщо ви не знаєте, як з'їсти авокадо правильно і щоб смачно було, то неодмінно скористайтеся нашими рекомендаціями, детально описаними в статті.
Салат з тунцем і авокадо
Приготувати легкий і корисний рибний салат - завдання не легке, але здійсненне. Ідеальне сусідство тунця і авокадо - гідний приклад. Далі підкажемо