Екзотичні авокадо стали загально доступними відносно недавно, а тому питання про те, як їсти авокадо правильно, до цих пір не втратив своєї актуальності. Детальніше і з картинками про всі подробиці і правила поїдання цього плоду, ми поговоримо в цьому матеріалі.
Як потрібно їсти авокадо?
Безпосередньо перед трапезою плід авокадо слід очистити і нарізати. Існує відразу два способи того, як можна зробити це.
В рамках першого, і найпоширенішого способу, авокадо ділять навпіл, видаляють кісточку, нарубав її ножем, а потім розрізають м'якоть на четвертинки і знімають шкірочку з кожною з них. Очищену м'якоть ділять на часточки.
В рамках другого, і самого простого, способу авокадо також розрізають навпіл і видаляють кісточку. Не знімаючи шкірки, м'якоть розрізають на смужки або квадрати, а потім отримують з шкірки за допомогою ложки.
Як можна їсти авокадо в сирому вигляді?
Якщо крім сервірування та процесу поїдання вас ще цікавить те, як часто можна їсти авокадо, то відповідаємо – є його можна хоч кожен день. Зрозуміло, в сирому вигляді плід найбільш корисний, а тому з його поїдання і почнемо.
Найпростіший спосіб сервірувати свіжий авокадо – красиво нарізати його. Зараз в інтернеті можна зустріти фото красивих закусок з авокадо, у рамках яких плід викладений у вигляді квітки. Зробити такий квітка самому до смішного просто: достатньо просто розділити половинки очищеного плода на максимально тонкі скибочки, обережно видавити їх в ряд, а потім згорнути спіраллю. Такий авокадо стане прикрасою будь-якого салату і гарячого блюда.
Якщо немає часу замислюватися про ефектною сервіровці, то приготуйте модний нині тост з авокадо, що складається зі шматочка прожареного хліба, скибочки авокадо і будь-якої іншої всячини: від яєць до слабосоленої риби.
Досить стиглі і навіть перестиглі плоди добре використовувати для приготування соусів начебто класичного гуакамоле . Крім того, авокадо може стати основою мусу, який може зіграти роль наповнення для тарти або заправки для салату.
Якщо ви не любите сніданки і не бажаєте приділяти занадто багато часу їхнього приготування, то ідеальним варіантом стануть легкі смузі. Авокадо в якості основи для густого, смачного і корисного напою стають як не можна краще. Завдяки нейтральному смаку, в рамках ранкового смузі авокадо добре поєднується з фруктами, так і з овочами.
Як краще з'їсти авокадо, щоб було смачно?
Якщо ви не шанувальник текстури та смаку свіжого авокадо, то зупиніться на цікавих варіантах гарячих страв.
Простіше всього «заховати» авокадо в десертах. Завдяки жирності і в'язкості м'якоті авокадо, з нього виходять чудові сирі десерти. Нейтральний смак авокадо складе відмінну компанію шоколаду в рецептах тарти, трюфеля, морозива і пудингів.
М'якоть авокадо на диво добре поєднується з м'ясом, причому як з курятиною, так і зі свининою. Шматочками екзотичного плоду можна фарширувати курячі грудки, свинячі відбивні і навіть тефтелі.
Якщо ви віддаєте перевагу стравам, що займає мінімум часу в приготуванні, то зробіть зелений соус для пасти, збивши авокадо з невеликою кількістю вершків, часником, лимонним соком і зеленню за смаком. Заправте соусом гарячу пасту і готово! Останній варіант – запіканки з авокадо. Шматочки зеленої м'якоті підійдуть для запіканок з крупами, лазаньї та інших страв з пасти, виступаючи в якості соусу для страви.