Куряче філе з брокколі і болгарським перцем
І куряче філе, і капуста броколі є надзвичайно корисними продуктами і чудово доповнюють один одного спільних кулінарних стравах. Рекомендуємо доповнити дует болгарським перцем, що вельми позитивно позначиться і на смак, і аромат страв.
Інгредієнти:
відварене або обсмажене куряче філе – 190 г;
суцвіття брокколі – 160 г;
свіжі помідори – 160 г;
солодкі болгарські перці – 140 г;
зубець часниковий – 1 шт.;
майонез легкий – 65 г;
мелений перець (суміш декількох видів) – за смаком;
кухонна сіль велика – за смаком.
Приготування
Для приготування салату з курячого філе і брокколі по даному рецепту м'ясо можна відварити до готовності в підсоленій воді з додаванням спецій, так буде корисніше. Але смачніше все ж виходить якщо обсмажити курятину цілим шматком на олії, попередньо кусень посоливши і поперчив.
Готову м'якоть птиці нарізаємо невеликими брусочками і укладаємо в миску.
Відварюємо також протягом п'яти хвилин і суцвіття броколі, не забуваючи при цьому воду посолити.
Вимиті і обсушені томати і м'якоть болгарського перцю шаткуємо часточками і соломкою відповідно, а часниковий зубчик рубаємо ножем як можна дрібніше.
Змішуємо підготовлені складові салату в миску, додаємо майонез легкий, сіль і перець за смаком і перемішуємо.
Інгредієнти:
свіже куряче філе – 520 г;
суцвіття брокколі – 390 г;
свіжі помідори – 340 г;
солодкі болгарські перці – 390 г;
ріпчасті цибулини – 220 г;
соняшникова або оливкова без аромату масло – 80 мл;
мелений перець (суміш декількох видів) – за смаком;
кухонна сіль велика – за смаком.
Приготування
Спочатку шаткуємо кубиками або чвертькільцями очищені цибулини і викладаємо отриману масу в прогріте у глибокій сковороді або сотейнику соняшникова або оливкова олія.
Поки смажиться цибуля, м'якоть нарізаємо соломкою болгарського перцю і відправляємо її в посудину до цибулі.
Через хвилин п'ять закладаємо перетерті на тертці свіжі томати і припускаємо вміст ємності ще пару хвилин.
Підсолюємо піджарку, перчимо і додаємо до неї нарізане брусочками невеликими куряче філе і суцвіття брокколі.
Даємо страви закипіти, перемішуємо його дбайливо, прикриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні хвилин п'ятнадцять. При бажанні можна додати за пару хвилин до завершення приготування подрібнений часниковий зубчик і посічену свіжу зелень.
Інгредієнти:
свіже куряче філе – 420 г;
суцвіття брокколі – 390 г;
солодкі болгарські перці – 220 г;
часникові великі зубки – 2 шт.;
вершкове селянське масло – 75 г;
соняшникова або оливкова без аромату масло – 35 мл;
молоко – 120 мл;
борошно – 60 г;
сир твердий – 120 г;
мелений перець (суміш декількох видів) – за смаком;
кухонна сіль велика – за смаком.
Приготування
Для початку відварюємо протягом п'яти хвилин розібрану на суцвіття брокколі і обсмажуємо розрізану на невеликі скибочки курячу грудку на рослинному маслі, не забуваючи м'ясо попередньо посолити і поперчити.
В кінці смаження додаємо в сковороду до птиці очищені і дрібненько нарубані часникові зубці.
Окремо також обсмажуємо на соняшниковій олії нарізану соломкою м'якоть болгарського перцю.
Тепер готуємо в окремому сотейнику соус. Розтоплюємо масло селянське вершкове масло й обсмажуємо в ньому пару столових ложок борошна пшеничного.
Коли пассеровка придбає гарний кремовий колір, вливаємо молоко, інтенсивно при цьому розмішуючи вміст сковороди.
Підсолюємо соус, перчимо і при бажанні додаємо спеції і прянощі на свій смак. Можна підмішати в вершкову масу трохи свіжої зелені.
На завершальному етапі приготування страви викладаємо у форму упереміж куряче м'ясо, брокколі і болгарський перець, заливаємо все приготованим соусом і присипаємо перетертим твердим сиром.
Відправляємо кулінарну композицію в прогріту до 200 градусів духовку і даємо підрум'янитися протягом п'ятнадцяти хвилин.
Салат з брокколі з куркою і болгарським перцем
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе з брокколі і болгарським перцем на сковороді – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе з брокколі і болгарським перцем – рецепт в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат з оливками
Особливу пікантну нотку додадуть оливки, якими ви вирішите наповнити простий рецепт звичного салатику. Далі підкажемо кілька цікавих варіацій

Вечеря швидко і смачно
Скористайтеся цікавими ідеями приготування оригінального блюда, відповідного саме для вечері. Далі ви дізнаєтеся, як створити незвичайне частування з

Брокколі - рецепти приготування
У цій статті зібрані прості і досить цікаві рецепти смачних страв на основі броколі, які безсумнівно сподобаються прихильникам здорового харчування.

Капуста брокколі - як приготувати?
З популярної сьогодні брокколі готують безліч різноманітних смачних і, безсумнівно, корисних страв. І далі опишемо два неймовірно оригінальних

Макарони з брокколі
Макаронні вироби займають одне з почесних місць в нашому повсякденному раціоні. З них готують гарніри, салати, супи і запіканки. І сьогодні ми

Броколі в духовці
Брокколі - одна з різновидів цвітної капусти, яку використовують у приготуванні багатьох дієтичних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як її