Курка з часником в духовці
Куряче м'ясо дивно гармонійно поєднується з часником, купуючи спокусливу пікантність і неймовірний смак. Пропонуємо рецепти приготування курки з часником в духовці. Для вас варіанти запікання цілої тушки з лимоном і нарубаної птиці з цибулею в сметані.
Інгредієнти:
куряча тушка – 1 шт.;
великий лимон – 1 шт.;
майонез (в ідеалі домашній) – 165 г;
велика часникова головка – 1 шт.;
ароматні трави сухі і прянощі на свій вибір – за смаком;
сіль кухонна кам'яна велика і мелений перець (суміш декількох видів) – за смаком.
Приготування
Запекти курку з часником нескладно, а результат просто приголомшливий. Для початку замаринуем птицю за кілька годин до приготування. Для цього натираємо промиту і обсушену тушку сіллю, перцем (сумішшю кількох видів), а також ароматними травами і прянощами на свій вибір і смак. Можна використовувати спеціальний мікс для запікання птиці або просто взяти потроху сушеного базиліка, орегано, майоран, куркуми або каррі і натерти отриманою сумішшю куру.
Лимон в даному випадку ми не будемо нарізати, а цілком спочатку відваримо його протягом п'яти хвилин у воді і зробимо по всьому периметру проколи зубочисткою.
Тепер зрізаємо у цитруса краю і поміщаємо плід куряче черевце.
Часникові зубці очищаємо, парочку з них подрібнюємо або видавлюємо через прес і змішати з майонезом, а іншими нашпиговываем курку в районі грудки, стегон і ніжок.
Тепер укладаємо птицю у форму для запікання, щедро змащуємо часниковим майонезом і відправляємо запікатися в прогріту до 195 градусів духовку приблизно на годину.
Інгредієнти:
курка – 12-16 кг;
сметана – 165 г;
сир твердий (за бажанням) – за смаком;
часникові зубки – 4-6 шт.;
карі і суміш італійських трав – за смаком;
розмарин (за бажанням) – за смаком;
рослинне або вершкове масло – 45 г;
сіль кухонна кам'яна велика і мелений перець (суміш декількох видів) – за смаком.
Приготування
В даному випадку приготуємо курку не цілою тушкою, а разрежем її на порційні шматки або ж візьмемо відразу тільки ніжки або стегна.
Приправляємо промите і обсушенное м'ясо сіллю, каррі і ароматною сумішшю трав і мелених перців і залишаємо мінімум на пару годин промаринуватися.
Тепер укладаємо куряче м'ясо у форму, промазану маслом, і заливаємо сумішшю сметани і нарубаного часнику, посоливши і поперчив також її за смаком.
Відправляємо страва для подальшого приготування в прогріту до 195 градусів духовку і готуємо протягом сорока хвилин.
Хвилин за десять до завершення процесу за бажанням притрушиваем страва перетертим сиром.
Курка, запечена цілком в майонезі з часником і лимоном в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Курка в духовці зі сметаною і часником – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Філе тілапії в духовці
Перетворити в незвичайне частування суховатое філе тілапії допоможуть наші нехитрі рецепти. Далі розповімо, як по-новому оригінально запекти рибу і
Курка з апельсинами в духовці – рецепт
Нейтральний смак курятини дозволяє фантазувати з різними наповненнями страви, часом навіть самими незвичайними. Так, наприклад, куряче м'ясо чудово
Качка, запечена в рукаві
Якщо у вас виникли сумніви, як цікаво приготувати качку, щоб страва вийшла м'яким, ніжним і смачним - безпрограшним варіантом стане запікання птиці в
Курка з хрусткою скоринкою цілком у духовці
Безсумнівно всі люблять запечену ароматну курочку з запаморочливо хрусткою скоринкою. Але у всіх вона виходить ідеальною? Не сумнівайтеся і
Як смачно замаринувати курку?
Приготувавши найпростіший маринад, по кожному із запропонованих далі рецептів ви забезпечуєте собі чудовий результат у створенні відмінного страви з
Курка в майонезі
Куряче м'ясо є дієтичним і низькокалорійним і тому буває сухуватим. І сьогодні ми поговоримо про те, як його приготувати швидко і смачно в майонезі.