Куряче м'ясо дивно гармонійно поєднується з часником, купуючи спокусливу пікантність і неймовірний смак. Пропонуємо рецепти приготування курки з часником в духовці. Для вас варіанти запікання цілої тушки з лимоном і нарубаної птиці з цибулею в сметані.
Курка, запечена цілком в майонезі з часником і лимоном в духовці
Інгредієнти: куряча тушка – 1 шт.; великий лимон – 1 шт.; майонез (в ідеалі домашній) – 165 г; велика часникова головка – 1 шт.; ароматні трави сухі і прянощі на свій вибір – за смаком; сіль кухонна кам'яна велика і мелений перець (суміш декількох видів) – за смаком. Приготування Запекти курку з часником нескладно, а результат просто приголомшливий. Для початку замаринуем птицю за кілька годин до приготування. Для цього натираємо промиту і обсушену тушку сіллю, перцем (сумішшю кількох видів), а також ароматними травами і прянощами на свій вибір і смак. Можна використовувати спеціальний мікс для запікання птиці або просто взяти потроху сушеного базиліка, орегано, майоран, куркуми або каррі і натерти отриманою сумішшю куру. Лимон в даному випадку ми не будемо нарізати, а цілком спочатку відваримо його протягом п'яти хвилин у воді і зробимо по всьому периметру проколи зубочисткою. Тепер зрізаємо у цитруса краю і поміщаємо плід куряче черевце. Часникові зубці очищаємо, парочку з них подрібнюємо або видавлюємо через прес і змішати з майонезом, а іншими нашпиговываем курку в районі грудки, стегон і ніжок. Тепер укладаємо птицю у форму для запікання, щедро змащуємо часниковим майонезом і відправляємо запікатися в прогріту до 195 градусів духовку приблизно на годину. Курка в духовці зі сметаною і часником – рецепт
Інгредієнти: курка – 12-16 кг; сметана – 165 г; сир твердий (за бажанням) – за смаком; часникові зубки – 4-6 шт.; карі і суміш італійських трав – за смаком; розмарин (за бажанням) – за смаком; рослинне або вершкове масло – 45 г; сіль кухонна кам'яна велика і мелений перець (суміш декількох видів) – за смаком. Приготування В даному випадку приготуємо курку не цілою тушкою, а разрежем її на порційні шматки або ж візьмемо відразу тільки ніжки або стегна. Приправляємо промите і обсушенное м'ясо сіллю, каррі і ароматною сумішшю трав і мелених перців і залишаємо мінімум на пару годин промаринуватися. Тепер укладаємо куряче м'ясо у форму, промазану маслом, і заливаємо сумішшю сметани і нарубаного часнику, посоливши і поперчив також її за смаком. Відправляємо страва для подальшого приготування в прогріту до 195 градусів духовку і готуємо протягом сорока хвилин. Хвилин за десять до завершення процесу за бажанням притрушиваем страва перетертим сиром.