Армійські галети
Армійські галети являють собою живильний продукт, який військові в польових умовах вживають як альтернативу хліба. Крім того, їх часто використовують у морських плаваннях, експедиціях, туристичних походах. Такий продукт завдяки відсутності в його складі жирів і яєць може зберігатися роками, не міняючи своїх смакових якостей.
Ми сьогодні розповімо, як зробити такі галети власноруч, запропонуємо класичний рецепт продукту і розповімо про можливості приготування інших страв.
Інгредієнти:
просеянная борошно – 4 склянки;
очищена вода – 250 мл;
ванілін – 1 щіпка;
кам'яна сіль – 25 р.
Приготування
Як правило, армійські галети роблять з пшеничного борошна 1 сорту, але при необхідності її можна замінити продуктом вищого сорту або сумішшю пшеничного та житнього борошна, а також додати толокно або висівки. Крім борошна до складу армійських галет входить сіль і вода, а для додання більш цікавого смаку додається ванілін, рідше кмин, коріандр та інші прянощі.
Борошно перед замісом тесту необхідно просіяти і змішати її з сіллю і ваніліном. Продовжуючи приготування галет, підливаємо воду і ретельно вимішуємо масу, домагаючись не липкою її текстури і однорідності. Тепер розкачуємо тісто до отримання шару товщиною до п'яти міліметрів, розрізаємо його на прямокутники або квадрати, які в свою чергу наколюємо по всьому периметру сірником.
Для випікання армійських галет викладаємо заготовки на деко і відправляємо їх в прогріту до 185
градусів духовку хвилин на тридцять. У процесі приготування один раз вироби перевертаємо та інший бік. Галети повинні вийти рум'яними з двох сторін і добре підсушеними.
Армійські галети можна використовувати як основу під бутерброди до чаю або кави, доповнивши їх плавленим сиром , паштетом, варенням, згущеним молоком або іншими добавками. Але для тих, кому такі ласощі не по зубах, можна зробити з нього панірувальні сухарі, які в кулінарії завжди затребувані або ж використовувати його в якості компонента інших страв. Наприклад, якщо замінити галетами пісочне печиво в рецепті приготування шоколадної ковбаски, то ласощі вийде менш калорійним. Також армійські галети стануть прекрасною основою тортика без випічки. Але, в даному випадку, враховуючи надмірну щільність продукту, його необхідно розмочити додатково в молоці і тільки тоді використовувати для просочування улюбленим кремом або просто згущеним молоком.
Ми сьогодні розповімо, як зробити такі галети власноруч, запропонуємо класичний рецепт продукту і розповімо про можливості приготування інших страв.
Галети армійські - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Як правило, армійські галети роблять з пшеничного борошна 1 сорту, але при необхідності її можна замінити продуктом вищого сорту або сумішшю пшеничного та житнього борошна, а також додати толокно або висівки. Крім борошна до складу армійських галет входить сіль і вода, а для додання більш цікавого смаку додається ванілін, рідше кмин, коріандр та інші прянощі.
Борошно перед замісом тесту необхідно просіяти і змішати її з сіллю і ваніліном. Продовжуючи приготування галет, підливаємо воду і ретельно вимішуємо масу, домагаючись не липкою її текстури і однорідності. Тепер розкачуємо тісто до отримання шару товщиною до п'яти міліметрів, розрізаємо його на прямокутники або квадрати, які в свою чергу наколюємо по всьому периметру сірником.
Для випікання армійських галет викладаємо заготовки на деко і відправляємо їх в прогріту до 185
![Армійські галети Армійські галети](/uploads/posts/2016-09/armysk-galeti_872.jpeg)
Що приготувати з армійських галет?
Армійські галети можна використовувати як основу під бутерброди до чаю або кави, доповнивши їх плавленим сиром , паштетом, варенням, згущеним молоком або іншими добавками. Але для тих, кому такі ласощі не по зубах, можна зробити з нього панірувальні сухарі, які в кулінарії завжди затребувані або ж використовувати його в якості компонента інших страв. Наприклад, якщо замінити галетами пісочне печиво в рецепті приготування шоколадної ковбаски, то ласощі вийде менш калорійним. Також армійські галети стануть прекрасною основою тортика без випічки. Але, в даному випадку, враховуючи надмірну щільність продукту, його необхідно розмочити додатково в молоці і тільки тоді використовувати для просочування улюбленим кремом або просто згущеним молоком.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Річкові мідії - рецепт приготування](/uploads/posts/2016-09/thumbs/rchkov-mdyi-recept-prigotuvannya_371.jpeg)
Річкові мідії - рецепт приготування
Спробуйте здивувати рідних і гостей справжнім делікатесом, приготуйте річкові мідії якимось цікавим способом. Кілька ідей створення дивного
![Галетне печиво](/uploads/posts/2015-07/galetne-pechivo_581.jpeg)
Галетне печиво
Галетне печиво в широкому асортименті представлено в магазині, але набагато корисніше його приготувати вдома, самостійно. До того ж рецептів його
![Шоколадні галети](/uploads/posts/2015-07/shokoladn-galeti_201.jpeg)
Шоколадні галети
Ми звикли вважати галети дієтичним печивом, однак це зовсім так. Але в будь-якому випадку, таке печиво буде набагато смачніше і корисніше
![Галети з сиром](/uploads/posts/2015-03/galeti-z-sirom_811.jpeg)
Галети з сиром
Якщо вам набридло харчуватися бутербродами в перервах на роботі чи навчанні, спробуйте приготувати галети. Галети можна спекти з сиром, а можна з
![Рецепт галетів](/uploads/posts/2015-01/recept-galetv_601.jpeg)
Рецепт галетів
Галета - це ситний і легкий сніданок, поживна заміна хліба і взагалі вкрай зручний перекус. Різноманітними рецептами цієї перевіреної часом закуски
![Галети: рецепт](/uploads/posts/2015-01/galeti-recept_571.jpeg)
Галети: рецепт
Галети - блюдо, яке сподобається ледачим або дуже зайнятим господиням, адже приготувати його дуже просто, а виходить воно досить ситним. Є кілька