Котлети з лосятини
Перед тим, як смачно приготувати котлети з лосятини, її необхідно правильно вибрати. Так як саме від вибору м'яса буде залежати наскільки смачними вийдуть котлети. Лосятину легше вибирати, звертаючи увагу саме на колір, якщо її колір рожевий і волокон практично не помітно, значить це саме те м'ясо, яке вам потрібно. Якщо колір лосятини як у переспелого граната і добре видно волокна, краще відразу відмовтеся від такого м'яса, воно дуже важко піддається пережовування і подрібненню, а також буде сильно пахнути і запах цей не вимочити навіть в маринаді.
Інгредієнти:
лосятина – 1 кг;
цибуля – 3 цибулини;
картопля – 1 шт.;
сало – 200 г;
яйця – 3 шт.;
хлібний м'якуш – 1/2 батона;
молоко – 200 г;
бульйон м'ясний – 60 г;
сметана 25% – 400 г;
масло рослинне – 100 г;
панірувальні сухарі;
перець;
сіль.
Приготування
М'ясо поріжте на дрібні шматки і подрібніть м'ясорубкою. Замочіть м'якуш половини батона в молоці, після чого відіжміть молоко. Цибулю, сало і картоплю також підготуйте для подрібнення м'ясорубкою або будь-який інший кухонною технікою. І тепер пропустіть через м'ясорубку, фарш з іншими підготовленими інгредієнтами. Тепер фарш можна посолити і додати перець, влити м'ясний бульйон і вбити два яйця, після чого добре вимішайте і залиште відпочити на півгодини. У мисці збийте яйце, воно знадобиться для панірування. Котлети ліпіть все відразу, так як вони повинні бути однакового розміру, після чого умочіть кожну котлетку в яйці і обваляйте в сухарях. Тепер необхідно їх обсмажити з двох сторін, але не до готовності, а лише для отримання скоринки. Після викладіть їх у форму і залийте сметаною, при 190 градусах в духовці вони приготуються за 45 хвилин. Через брак духовки ви можете довести до готовності такі котлети з лосятини в мультиварці, виставивши режим «Гасіння» на 30-40 хвилин.
Інгредієнти:
лосятина вирізка – 700 г;
яйця – 2 шт.;
часник – 6 зубчиків;
цибуля – 1 цибулина;
масло рослинне – 500 г;
сухарі панірувальні – 50 г;
кінза – 1/4 пучка;
кріп – 1/4 пучка;
зіра (кумин);
паприка;
перець;
сіль.
Приготування
М'ясо наріжте невеликими шматками і сформуйте з нього корж на обробній дошці. Після чого рубайте його великим ножем для м'яса або ж маленьким сокиркою. Потім не сильно дрібно наріжте цибулю, зелень і часник, знову сформуйте з м'яса корж і на одну її половину викладіть подрібнені овочі та зелень, а потім накрийте їх другою половиною м'ясної коржі і знову рубайте. Після перекладіть отриманий фарш в миску, посоліть, додайте спеції, вбийте яйця і всипте панірувальні сухарі, добре вимішайте і залиште на півгодини. Тепер сформуйте кульки не більше 4 сантиметрів у діаметрі і обсмажуйте в киплячому маслі використовуючи вок або фритюрницю.
Рецепт приготування котлет з лосятини в духовці
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо поріжте на дрібні шматки і подрібніть м'ясорубкою. Замочіть м'якуш половини батона в молоці, після чого відіжміть молоко. Цибулю, сало і картоплю також підготуйте для подрібнення м'ясорубкою або будь-який інший кухонною технікою. І тепер пропустіть через м'ясорубку, фарш з іншими підготовленими інгредієнтами. Тепер фарш можна посолити і додати перець, влити м'ясний бульйон і вбити два яйця, після чого добре вимішайте і залиште відпочити на півгодини. У мисці збийте яйце, воно знадобиться для панірування. Котлети ліпіть все відразу, так як вони повинні бути однакового розміру, після чого умочіть кожну котлетку в яйці і обваляйте в сухарях. Тепер необхідно їх обсмажити з двох сторін, але не до готовності, а лише для отримання скоринки. Після викладіть їх у форму і залийте сметаною, при 190 градусах в духовці вони приготуються за 45 хвилин. Через брак духовки ви можете довести до готовності такі котлети з лосятини в мультиварці, виставивши режим «Гасіння» на 30-40 хвилин.
Рубані котлетки з лосятини
Інгредієнти:
Приготування

М'ясо наріжте невеликими шматками і сформуйте з нього корж на обробній дошці. Після чого рубайте його великим ножем для м'яса або ж маленьким сокиркою. Потім не сильно дрібно наріжте цибулю, зелень і часник, знову сформуйте з м'яса корж і на одну її половину викладіть подрібнені овочі та зелень, а потім накрийте їх другою половиною м'ясної коржі і знову рубайте. Після перекладіть отриманий фарш в миску, посоліть, додайте спеції, вбийте яйця і всипте панірувальні сухарі, добре вимішайте і залиште на півгодини. Тепер сформуйте кульки не більше 4 сантиметрів у діаметрі і обсмажуйте в киплячому маслі використовуючи вок або фритюрницю.
Рекомендуємо добрі рецепти

Котлети по-албанськи
Котлети по-албанськи - шалено смачне блюдо, яке дуже схоже на звичні для нас рубані котлети. Тільки роблять їх виключно з курячого філе і наповнюють

Рибні котлети з щуки
Блюда з річкової рибки завжди вражають своїм насиченим смаком і неповторним ароматом. Наприклад щуки можна приготувати чудові ніжні котлетки, склад

Як приготувати рибні котлети в домашніх умовах?
У цій статті розкриємо основні секрети приготування ніжних, ароматних, смачних котлет, використовуючи в основі фарш з дрібної річковий рибки.

Рецепт котлет з курячого фаршу
Котлети з курячого фаршу приготувати дуже просто, адже в морозилці завжди є курочка, половинку якої можна пустити на фарш. Всі інші продукти для цієї

Котлети з індички в духовці
Якщо ви хочете приготувати що-небудь легке, але смачне, то придивіться до даних рецептами котлет з індички. Готуються вони в духовці, а тому мають

Як зробити смачні котлети?
У наш час існує безліч рецептів котлет: овочевих, рибних, м'ясних. А от як зробити так, що б вони вийшли смачними і соковитими? У цьому вам допоможе