Як швидко зварити буряк?
Єдиний недолік буряків – її щільність, завдяки якій коренеплід може варитися буквально годинами, в залежності від розміру. Благо, у нас є кілька секретів того, як швидко зварити буряк цілком, і саме ними ми поділимося в цьому матеріалі.
Якщо ви хочете отримати в міру розварений коренеплід, то процес його приготування в прискореному варіанті займе близько 40 хвилин. Підготовка до варінні проста: буряк не чистять, а просто добре промивають, видаляючи будь-які залишки зовнішніх забруднень, і кладуть в наповнену водою каструлю. Після закипання рідини слід засікти 30-40 хвилин. По закінченні часу гарячу воду з коренеплодів зливають, а замість неї вливають крижану воду (чим холодніше, тим краще). Температура холодної води повинна бути постійною, тому бажано і зовсім залишити каструльку під невеликий струменем води хвилин на 15 або ж зливати і мене воду кожну хвилину-дві.
Ще один швидкий спосіб зварити буряк займає і зовсім 15-20 хвилин, але підходить лише для тих, хто хоче зберегти текстуру овоча. Промиті коренеплоди заливаються великою кількістю води і залишають на сильному вогні до закипання. Після початку кипіння необхідно засікти 15-20 хвилин, а після закінчення часу, знову ж, моментально залити буряк крижаною водою. Перепад температур доведе овоч до готовності.
Як не крути, а велику буряк завжди доведеться варити довше, ніж її родичів середніх і невеликих розмірів. Покладіть промиті коренеплоди в киплячу воду так, щоб рідина повністю покривала, і тут же зменшіть жар до середнього. Проваріть буряк близько 40 хвилин, потім зменшіть жар до мінімального і залиште ще хвилин на 15. Неодмінно відразу ж обдайте коренеплоди крижаною водою – цей трюк допоможе зробити їх м'якше і полегшить очищення.
Альтернатива варіння буряків у воді – варіння на пару. Багато господинь стверджують, що коренеплоди на пару готуються швидше, а дієтологи доповнюють, що при такому способі приготування зберігається максимальний вміст вітамінів.
Відварити буряк на пару просто: якщо варіть на плиті, то просто помістіть промиті коренеплоди в чашу, додайте її над киплячою водою, накрийте і перевіряйте готовність через півгодини. Володарки мультиварки можуть використовувати з цією метою кухонний гаджет, вибравши режим «Варка на пару» і встановивши таймер на 40 хвилин.
Швидше варяться певні сорти буряка особливо «Бордо» – невеликі сплюснуті коренеплоди з тонкою шкіркою. Правда знайти певний сорт овочу буває непросто, бо навіть на випадок, якщо вам дісталася стара товстошкіра буряк, прискорити приготування допоможе мікрохвильовка.
Найшвидший спосіб передбачає попередню нарізку коренеплоду, в даному випадку на максимумі потужності приготування займе не більше 10 хвилин.
Запікати в СВЧ цілий овоч доведеться від 14 хвилин. Попередньо вимивши буряк, її поміщають в ємність, придатну для приготування в мікрохвильовій печі, вливають туди ж 100 мл води, накривають і ставлять готуватися на 7 хвилин з одного боку. Після, перевертають і продовжують приготування ще 7 хвилин. По завершенні приготування буряк залишають дійти ще на 10 хвилин, не відкриваючи піч.
Як швидко зварити буряк цілком в каструлі?
Якщо ви хочете отримати в міру розварений коренеплід, то процес його приготування в прискореному варіанті займе близько 40 хвилин. Підготовка до варінні проста: буряк не чистять, а просто добре промивають, видаляючи будь-які залишки зовнішніх забруднень, і кладуть в наповнену водою каструлю. Після закипання рідини слід засікти 30-40 хвилин. По закінченні часу гарячу воду з коренеплодів зливають, а замість неї вливають крижану воду (чим холодніше, тим краще). Температура холодної води повинна бути постійною, тому бажано і зовсім залишити каструльку під невеликий струменем води хвилин на 15 або ж зливати і мене воду кожну хвилину-дві.
Ще один швидкий спосіб зварити буряк займає і зовсім 15-20 хвилин, але підходить лише для тих, хто хоче зберегти текстуру овоча. Промиті коренеплоди заливаються великою кількістю води і залишають на сильному вогні до закипання. Після початку кипіння необхідно засікти 15-20 хвилин, а після закінчення часу, знову ж, моментально залити буряк крижаною водою. Перепад температур доведе овоч до готовності.
Як зварити велику буряк швидко?
Як не крути, а велику буряк завжди доведеться варити довше, ніж її родичів середніх і невеликих розмірів. Покладіть промиті коренеплоди в киплячу воду так, щоб рідина повністю покривала, і тут же зменшіть жар до середнього. Проваріть буряк близько 40 хвилин, потім зменшіть жар до мінімального і залиште ще хвилин на 15. Неодмінно відразу ж обдайте коренеплоди крижаною водою – цей трюк допоможе зробити їх м'якше і полегшить очищення.
Як правильно і швидко зварити буряк на пару?
Альтернатива варіння буряків у воді – варіння на пару. Багато господинь стверджують, що коренеплоди на пару готуються швидше, а дієтологи доповнюють, що при такому способі приготування зберігається максимальний вміст вітамінів.
Відварити буряк на пару просто: якщо варіть на плиті, то просто помістіть промиті коренеплоди в чашу, додайте її над киплячою водою, накрийте і перевіряйте готовність через півгодини. Володарки мультиварки можуть використовувати з цією метою кухонний гаджет, вибравши режим «Варка на пару» і встановивши таймер на 40 хвилин.
Як швидко зварити буряк в мікрохвильовці?
Швидше варяться певні сорти буряка особливо «Бордо» – невеликі сплюснуті коренеплоди з тонкою шкіркою. Правда знайти певний сорт овочу буває непросто, бо навіть на випадок, якщо вам дісталася стара товстошкіра буряк, прискорити приготування допоможе мікрохвильовка.
Найшвидший спосіб передбачає попередню нарізку коренеплоду, в даному випадку на максимумі потужності приготування займе не більше 10 хвилин.
Запікати в СВЧ цілий овоч доведеться від 14 хвилин. Попередньо вимивши буряк, її поміщають в ємність, придатну для приготування в мікрохвильовій печі, вливають туди ж 100 мл води, накривають і ставлять готуватися на 7 хвилин з одного боку. Після, перевертають і продовжують приготування ще 7 хвилин. По завершенні приготування буряк залишають дійти ще на 10 хвилин, не відкриваючи піч.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як швидко зварити буряк в каструлі?
Варений буряк часто використовують в різноманітних стравах, але у цього чудового овочу є істотний недолік - довгий, стомлюючий процес варіння. Однак,
Як швидко зварити буряк в мікрохвильовці?
Підготувати головний інгредієнт для вінегрету або і борщів зелених максимально швидко можна лише використовуючи мікрохвильову піч. Розповімо, як
Як зварити буряк в пакеті в мікрохвильовці?
Найбільш швидким способом підготувати буряки для вінегрету або холодника є варіння її у мікрохвильовці і для більшого ефекту краще використовувати
Як запекти буряк в духовці у фользі?
Напевно багато господинь для приготування «Шуби», вінегрету чи інших страв на основі буряків довго і млосно відварюють цей овоч. Хоча можна поступити
Маринований буряк - рецепт
Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
Буряк в скороварці
Новітня кулінарна техніка суттєво полегшує життя нашим домогосподаркам. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати буряк в скороварці. Читайте