Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тісто без яєць і дріжджів

Тісто без яєць і дріжджів

28-04-2016, 21:31
767
Тісто без яєць і дріжджів
Є необхідність у випічки з тіста без яєць і дріжджів? Тоді запропоновані рецепти саме те, що вам потрібно. Серед них варіант основи для піци, пиріжків, а також пісного пирога на воді.

Тісто для піци без яєць і дріжджів на кефірі


Інгредієнти:

  • кефір середньої жирності – 130 мл;

  • олія оливкова – 70 мл;

  • борошно пшеничне – 240-320 г;

  • цукровий пісок – 40 г;

  • сода харчова – одна щіпка;

  • кухонна сіль – одна щіпка.


  • Приготування
    Почнемо приготування тіста для піци з того, що погасимо соду. Для цього додамо її в миску з кефіром і залишимо на десять хвилин. Після цього закладаємо в суміш цукровий пісок, сіль і оливкове масло і гарненько розмішуємо масу до повного розчинення всіх кристалів. Тепер просіваємо до суміші борошно невеликими порціями і кожен раз ретельно вимішуємо. Припиняємо заміс після того, як отримаємо м'яку, еластичну і не липку текстуру тесту. Окутываем борошняний ком плівкою і маємо для визрівання при кімнатних умовах хвилин на сорок, після чого можемо приступати до оформлення піци.

    Тісто для пиріжків без яєць і дріжджів


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – скільки буде потрібно;

  • кислий кефір або сметана – 495 мл;

  • олія рослинна без аромату – 245 мл;

  • цукровий пісок – 35 г;

  • сода харчова – 2 щіпки;

  • кухонна сіль – 2 щіпки.


  • Приготування
    Щоб завести бездріжджове тісто без яєць для пиріжків, змішуємо кислу сметану або кефір із содою і залишаємо при кімнатних умовах хвилин на десять. Після цього додаємо цукровий пісок і сіль, розмішуємо і слідом просіваємо борошно. Виробляємо поступово заміс, підливаючи в процесі рослинне масло без аромату і продовжуючи підсипати муку. Домігшись м'якою, еластичною і не липкою його текстури, обволікає борошняний куля плівкою і даємо підійти і визріти протягом сорока хвилин. По закінченні часу тісто буде придатне до подальшого застосування. З нього виходять чудові смажені пиріжки, відкриті і закриті пироги в духовці , а також піца.

    Як зробити тісто без дріжджів та яєць на воді - рецепт для пирога


    Інгредієнти:

  • борошно цільнозернові (шпалерна) – 550 г;
  • Тісто без яєць і дріжджів

  • олія рослинна без аромату – 130 мл;

  • вода фільтрована – 245 мл;

  • кухонна сіль – 2 щіпки.


  • Приготування
    Готується таке тісто в лічені хвилини. Досить змішати воду з сіллю і рослинним маслом і, додаючи потроху борошно, зробити заміс до отримання не липкою підсумкової текстури тіста. Перед застосуванням його необхідно витримати під плівкою протягом півгодини, а тільки тоді приступати до оформлення пісного пирога. В якості начинки можна взяти капустяне наповнення або картоплю з грибами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пісочне тісто без яєць
    Пісочне тісто без яєць
    Не секрет, що в пісочне тісто яйця можна не додавати - випічка абсолютно не постраждає. Вироби з такої основи виходять ніжними, смачними і більш
    Дріжджове тісто без яєць
    Дріжджове тісто без яєць
    З дріжджового тіста завжди виходить чудова випічка, навіть якщо ви не додасте в основний склад яйця. Ваші вироби неодмінно вийдуть пишними, смачними
    Тісто для піци на кефірі
    Тісто для піци на кефірі
    Важливим моментом у приготуванні піци є гарне, вдале тісто, рецептів якого існує неймовірне безліч, і в цій статті зібрані його варіанти на кефірі.
    Сметанне тісто
    Сметанне тісто
    Дуже універсальний продукт в кулінарії - це сметана. Її досить часто використовують в основі приготування всіляких варіантів домашнього тесту. Далі
    Тісто на сметані для пиріжків
    Тісто на сметані для пиріжків
    Приготування пиріжків - справа досить клопітка. Однак, знаючи деякі хитрощі, процес може займати менше часу. Одним з найбільш вдалих рецептів, є
    Тісто для піци без яєць
    Тісто для піци без яєць
    Використовуючи тісто для піци без яєць, можна приготувати чудовий вечерю для всієї родини або ж порадувати домашніх на вихідних. Рецепт приготування