Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Картопля по-французьки - рецепт

Картопля по-французьки - рецепт

5-01-2015, 10:32
1 096
Картопля по-французьки - рецепт
Запечена картопля з ароматною скоринкою з розплавленого сиру або гратен - це справжній кулінарний шедевр, хоча рецепт приготування картоплі по-французьки досить простий. Це блюдо так популярно, як і лазанья . Сьогодні існує декілька десятків варіантів на тему цієї страви, проте базові інгредієнти і принципи приготування незмінні. Обов'язково знадобиться великий картопля, сир твердих сортів, рослинне масло. Можна додавати м'ясо (шматочками або фарш), ріпчасту цибулю, томати, сметану, майонез. Готується картопля по-французьки в духовці: всі інгредієнти укладаються шарами, причому останній шар - завжди сир, і запікається на середньому вогні. Щоб визначити, скільки буде готуватися картопля по-французьки, потрібно врахувати сорт м'яса: для курки досить 40 хвилин, а свинину варто тушкувати близько години - і кількість шарів. Чим більше шарів, тим більше буде час запікання.

Картопля по-французьки, рецепт основний


Для цього рецепта використовується свинина реберна частина або корейка, також можна використовувати вирізку.
Інгредієнти:

  • свинина - 400 г;

  • картопля великий - 450 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сир «Пармезан» - 150 р.

  • сметана 20% - 200 г;

  • суміш «Прованські трави» - 1 ч. ложка;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • сіль - за смаком;


  • Приготування
    М'ясо промиємо, наріжемо тонкими скибочками упоперек волокон, як на відбивні, злегка відіб'ємо, посолимо. Картоплю очистимо й наріжемо тонкими кружечками. Цибуля нашинкуем кільцями або півкільцями. Форму для запікання змастимо рослинним маслом. Викладемо шарами половину м'яса, половину цибулі, половину картоплі. Повторимо шари. Сметану змішаємо з травами і розподілимо по всьому картоплі. Приготування картоплі по-французьки займе близько години. За 10 хвилин до готовності натремо сир на крупній тертці і посиплемо їм запіканку.
    Картопля по-французьки, вегетаріанський рецепт
    Смачна картопля по-французьки вийде, якщо додати стиглі помідори, а м'ясо виключити. Цю страву можна готувати у піст, воно сподобається і тим, хто вирішив просто відпочити від м'ясної їжі.
    Інгредієнти:
    Картопля по-французьки - рецепт


  • картопля-500 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • соєвий сир - 100 г;

  • томати - 200 г;

  • рослинна олія - 4 ст. ложки;

  • чорний перець - на кінчику ножа;

  • петрушка - 1/2 пучка.


  • Приготування
    Відразу розігріємо духовку до 180 градусів. Вогнетривку Форму змажемо половиною олії, чистимо картоплю і цибулю. Наріжемо всі овочі кільцями. У форму викладаємо шарами: половину картоплі, цибулю, томати, залишився картоплю. Приправимо чорним перцем, поллємо залишилися рослинним маслом і будемо запікати приблизно півгодини. Готовність картоплі перевіримо виделкою. Соєвий сир наріжемо тонкими скибочками, розкладемо їх поверх запіканки і приберемо в духовку ще на 5-7 хвилин. Готову страву посиплемо подрібненою петрушкою і подамо гарячим.
    Картопля по-французьки з куркою
    Рецепт цієї страви відрізняється певною вишуканістю, наведемо кілька порад, як зробити картоплю по-французьки незвичайно ніжною і ароматною.
    Інгредієнти:

  • куряче філе - 400 г;

  • картопля - 4 шт.;

  • вершки - 1/2 склянки;

  • суміш спецій Для курки» - 1/2 ч. ложки;

  • біле вино - 150 мл;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • печериці - 100 г;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • петрушка - 1 пучок;

  • сир «Грюйер» - 100 р.


  • Приготування
    Щоб приготувати картоплю по-французьки в духовці з курячим м'ясом знадобиться трохи більше часу, ніж в попередніх варіантах. Замаринуем м'ясо. Для цього куряче філе промиємо, обсушим і наріжемо тонкими смужками поперек волокон, злегка присолим, додамо спеції і заллємо білим вином.
    Картопля по-французьки - рецепт
    Залишимо м'ясо на пару годин, потім зіллємо маринад. Гриби наріжемо дрібно і обсмажимо на вершковому маслі. Картоплю очистимо і нашинкуем тонкою довгою соломкою - для цього краще використовувати спеціальну терку. Злегка змастимо деко і почнемо викладати шарами: половину картоплі, половину м'яса, гриби, залишився м'ясо, картоплю. Кожен шар злегка додаємо сіль. Заливаємо все вершками і відправляємо в духовку на 40-50 хвилин. Сир тремо на тертці і посипаємо їм нашу смачну картоплю по-французький 5 хвилин до готовності. Коли запіканка трохи охолоне, посиплемо його дрібно нарізаною петрушкою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопля по-французьки
    Картопля по-французьки
    Картопля по-французьки може бути чудовим гарніром до м'ясних страв, а може бути і самостійною стравою. М'який ароматний картопля, запечена під сирною
    Свинина по-французьки
    Свинина по-французьки
    М'ясо по-французьки насправді має мало спільного з французькою кухнею. У нас же прийнято називати так м'ясо, запечене під шапкою майонезу і сиру, з
    М'ясо по-французьки з свинини
    М'ясо по-французьки з свинини
    Таке блюдо, як «м'ясо по-французьки» готують з курки, яловичини, але частіше всього використовують свинину при створенні цієї смакоти. Давайте
    М'ясо по-французьки з ананасами
    М'ясо по-французьки з ананасами
    М'ясо по-французьки - це споконвічно російська страва, що нагадує запіканку. Варіацій його створення досить багато. І сьогодні ми розповімо, як його
    Рецепт приготування м'яса по-французьки
    Рецепт приготування м'яса по-французьки
    М'ясо по-французьки в Парижі вважають страву російської кухні. Цьому є історичне пояснення - вперше його приготували при дворі для графа Орлова,
    Картопля по-французьки - рецепт
    Картопля по-французьки - рецепт
    Багато люблять картоплю і знають десятки різних способів його приготування. Ми хочемо розповісти вам, як приготувати картоплю по-французьки.