Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пісне тісто для вареників

Пісне тісто для вареників

18-04-2016, 21:40
729
Пісне тісто для вареників
Класичне тісто для вареників і є пісним, яйця і молочні продукти в нього не додають з метою збереження необхідної текстури: не занадто густим, але й не пухкого, легко разваривающегося тіста, здатного утримати будь-яку начинку і при цьому доповнювати її смак. Незважаючи на те, що тісто пісне, у нього все ж існують різні варіації рецептів, яким ми присвятимо цей матеріал.

Пісне тісто для вареників з картоплею


Як ми писали раніше, на ділі немає різниці, яку з начинок ви вирішите використовувати для тесту, але вареники з картоплею потребують особливої уваги, оскільки пюрированная начинка погано утримується в надмірно м'якому тісті. Раз дані вареники готуються конкретно з картоплею, то в якості рідини в тісто піде сам картопляний відвар.
Інгредієнти:

  • борошно - 320 г;

  • картопляний відвар - 190 мл;

  • рослинне масло - 35 мл


  • Приготування
    Якщо ви повністю не впевнені в якості використовуваної борошна, то попередньо просіяти її, щоб позбутися від будь-яких великих часток. До просіяної муки додайте дрібку солі і перемішайте всі разом. Відвар краще брати теплий, оскільки він дасть розбухнути глютеновым ниткам, що в свою чергу забезпечить досить щільне, але не гумове тісто. Слідом за відваром і вливають олію. Перемішавши, тісто залишають полежати на час підготовки начинки, а лише потім приступають до розкочуванні і формуванні.

    Пісне заварне тісто на вареники


    Заварним називається таке тісто з-за того, що під час його приготування борошно заливається не простою водою, а окропом. Сама борошно в цьому випадку моментально вбирає вологу і набухає, в результаті тісто виходить податливим і зручним в роботі, при цьому добре утримуючи форму.
    Інгредієнти:

  • борошно - 220 г;

  • рослинне масло - 45 мл;

  • окріп - 230 мл


  • Приготування
    Просіяти борошно, змішати її з дрібкою солі і влити окріп. Слідом за окропом і додайте рослинне масло, після чого перемішайте всі компоненти дерев'яною лопаткою, поки не отримаєте грудки різного розміру. На цій стадії тісто залишають охолонути, поки з ним не стане комфортно працювати. Потім усі грудки збирають разом і добре вимішують.

    Пісне тісто для вареників з капустою – рецепт


    Якщо ви любите парові вареники , то приготуйте тісто по цьому рецепту, доповнивши його дріжджами. Під час ошпарювання на пару, тісто значно збільшиться в об'ємі і стане набагато легшим.
    Інгредієнти:

  • вода - 275 мл;

  • оливкова олія - 45 мл;

  • свіжі дріжджі - 20 г;

  • борошно – 215 г;

  • цукор - 5 р.


  • Приготування
    Підігрійте Воду до теплого і розведіть в ній цукор. Розведіть дріжджі в підсолодженому розчині і залиште активуватися (поки на поверхні не з'явиться пінна шапка). Далі влийте дріжджовий розчин до 100 г борошна і залишити опару підійти на годину. Підійшла опару перекладіть на щедро подспыленный борошном стіл, посипте борошно і зверху. Далі почніть вимішування, підсипаючи борошно в тісто, якщо воно буде липковатым. Кількість борошна може різнитися в залежності від її вологості, тому керуватися в даному процесі слід принципом «скільки візьме». Готове тісто залишають на повторну расстойку ще на годину.
    Якщо ви вирішите пустити це пісне тісто на вареники з вишнею, сиром або будь-якими іншими солодкими начинками, то збільште кількість цукру в рецепті.

    Пісне тісто для вареників на мінеральній воді

    Пісне тісто для вареників

    Інгредієнти:

  • газована вода - 110 мл;

  • рослинне масло - 35 мл;

  • борошно - 190 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати пісне тісто для вареників, просійте борошно і з'єднайте її з сіллю. Влийте до борошні рослинне масло і додайте холодну газовану мінералку. Замісивши тісто, залиште його в холоді на годину, а потім розкочуйте.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вареники з картоплею на кефірі
    Вареники з картоплею на кефірі
    Тісто для вареників з картоплею має бути м'яким, однак досить щільним, щоб не розвариться в процесі приготування. Такого ідеального результату можна
    Тісто для вареників з сиром
    Тісто для вареників з сиром
    Найпоширеніша начинка для вареників - це сир. Їх напевно роблять в кожному будинку. Далі в статті розкриємо декілька секретів пишного тесту для цієї
    Як зробити тісто для вареників?
    Як зробити тісто для вареників?
    Приготувати смачні вареники - дуже відповідальне заняття. Підібрати наповнення для страви нескладно - все залежить лише від ваших побажань. А з
    Вареники з сиром
    Вареники з сиром
    Вареники - улюблене блюдо з дитинства. Це простий і ситний обід або вечерю. Їх роблять з сиром, вишнею, полуницею, картоплею і т. д. Але сьогодні ми
    Рецепт тіста для вареників
    Рецепт тіста для вареників
    Вареники - це досить популярне блюдо в українській і російській кухнях. Його подають як у будні дні, так і свята. Варіантів приготування тіста і
    Заварне тісто для вареників
    Заварне тісто для вареників
    Вареники роблять з різними начинками: сиром, картоплею, сиром, капустою, рибою, ягодами. І сьогодні ми детально розберемо, як приготувати заварне