Омлет з брокколі
Омлет – просте в приготуванні, швидке і дуже популярне блюдо в харчовій практиці багатьох народів Світу. Найчастіше, омлет їдять вранці або під час ланчу, хоча, можливі варіанти. Відомо безліч різних рецептів омлетів, однак основний компонент завжди один – це злегка збиті яйця. У різних національно-регіональних версіях в омлети додають і деякі інші продукти, а саме: молоко (або молочнокислі напої), іноді, воду, пиво, борошно, інші.
Смачні, корисні і поживні омлети можна готувати зі свіжими овочами: з брокколі, помідорами, солодким перцем і зеленню.
Готувати омлети краще всього на вершковому маслі, принаймні, так готують у Франції, яку, в певному сенсі, можна вважати батьківщиною класичного омлету.
Якщо на кухні з ранку не виявилося вершкового масла, краще використовуйте перетоплений свинячий або курячий жир, так вийде смачніше і корисніше. Можна також використовувати мелконарезанного жирну свинячу грудинку або бекон – буде ще смачніше.
Розрахунок продуктів на 2 порції
Інгредієнти:
яйця курячі – 3-4 шт.;
молоко або йогурт несолодкий – 50-30 мл;
свинячий бекон жирний або грудинка – 3-4 невеликих скибочки;
брокколі – 150 г;
перець солодкий червоний – 1 шт.;
стиглий помідор червоний щільний – 1 шт. (середнього розміру);
зелень свіжа (цибуля, петрушка, кінза);
сир твердий тертий – 100 р.
Приготування
Суцвіття брокколі розламуємо на окремі качанчики як можна більш дрібні, або подрібнюємо ножем і бланшируем окропом (тобто, заливаємо на 5 хвилин в окремій мисці, потім воду зіллємо).
Бекон наріжемо або грудинку дрібними кубиками (фактично як сало ріжуть на шкварки), закладаємо їх у сковороду і ставимо на слабкий вогонь. Накриваємо сковородою, іноді перемішуємо лопаткою і чекаємо, поки шкварки зменшаться в розмірах (вони обсмажаться, і з них витопиться жир). Помідори нарізаємо невеликими тонкими скибочками, солодкий перець – дрібними квадратиками. Зелень дрібно рубаємо.
Можна додати в сковороду шматочок натурального вершкового масла – отак грамів 25 – для смаку. Закладаємо в сковороду подрібнені солодкий перець, брокколі і скибочки помідорів.
Збиваємо яйця з додаванням молока віночком або вилкою. Якщо хочете ситніше, можна додати не більше 1 ст. ложки пшеничного борошна.
Перемішуємо обсмажені овочі лопаткою і заливаємо все збитими яйцями. Рівномірно посипаємо рубаною зеленню, а зверху тертим сиром. Накриваємо кришкою. Приблизно через 5-8 хвилин омлет буде готовий. Сегментируем його ножем або лопаткою на 4 частини і викладаємо на тарілки або подаємо на стіл в сковороді.
До такого омлету добре подати чіабату, ламаний свіжий пшеничний багет, або іспанські пшеничні тортильї .
В іншому варіанті, якщо ви готуєте в сковороді зі знімною ручкою після початкового смаження бекону можна закласти в сковороду овочі, залити збитої яєчно-молочною сумішшю, присипати тертим сиром і овочами і приготувати омлет з брокколі в заздалегідь розігрітій духовці протягом 20 хвилин, краще під кришкою.
Смачні, корисні і поживні омлети можна готувати зі свіжими овочами: з брокколі, помідорами, солодким перцем і зеленню.
Готувати омлети краще всього на вершковому маслі, принаймні, так готують у Франції, яку, в певному сенсі, можна вважати батьківщиною класичного омлету.
Якщо на кухні з ранку не виявилося вершкового масла, краще використовуйте перетоплений свинячий або курячий жир, так вийде смачніше і корисніше. Можна також використовувати мелконарезанного жирну свинячу грудинку або бекон – буде ще смачніше.
Рецепт омлету на сковороді з помідорами, брокколі і зеленню
Розрахунок продуктів на 2 порції
Інгредієнти:
Приготування
Суцвіття брокколі розламуємо на окремі качанчики як можна більш дрібні, або подрібнюємо ножем і бланшируем окропом (тобто, заливаємо на 5 хвилин в окремій мисці, потім воду зіллємо).
Бекон наріжемо або грудинку дрібними кубиками (фактично як сало ріжуть на шкварки), закладаємо їх у сковороду і ставимо на слабкий вогонь. Накриваємо сковородою, іноді перемішуємо лопаткою і чекаємо, поки шкварки зменшаться в розмірах (вони обсмажаться, і з них витопиться жир). Помідори нарізаємо невеликими тонкими скибочками, солодкий перець – дрібними квадратиками. Зелень дрібно рубаємо.
Можна додати в сковороду шматочок натурального вершкового масла – отак грамів 25 – для смаку. Закладаємо в сковороду подрібнені солодкий перець, брокколі і скибочки помідорів.
Збиваємо яйця з додаванням молока віночком або вилкою. Якщо хочете ситніше, можна додати не більше 1 ст. ложки пшеничного борошна.
Перемішуємо обсмажені овочі лопаткою і заливаємо все збитими яйцями. Рівномірно посипаємо рубаною зеленню, а зверху тертим сиром. Накриваємо кришкою. Приблизно через 5-8 хвилин омлет буде готовий. Сегментируем його ножем або лопаткою на 4 частини і викладаємо на тарілки або подаємо на стіл в сковороді.
До такого омлету добре подати чіабату, ламаний свіжий пшеничний багет, або іспанські пшеничні тортильї .
В іншому варіанті, якщо ви готуєте в сковороді зі знімною ручкою після початкового смаження бекону можна закласти в сковороду овочі, залити збитої яєчно-молочною сумішшю, присипати тертим сиром і овочами і приготувати омлет з брокколі в заздалегідь розігрітій духовці протягом 20 хвилин, краще під кришкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Омлет з помідорами і сиром
Любите омлети з помідорами? Тоді вам варто спробувати прикрасити їх смак додатковим інгредієнтом - сиром. Рецепти такої страви ви можете придумати
Омлет з сиром - рецепт
Омлет - традиційне блюдо для сніданку. Готувати його просто, швидко, а на смак воно просто чудово. Головні інгредієнти омлету яйця і сир, все інше
Омлет з куркою
Ніжний і дуже смачний омлет з куркою чудово підійде не тільки для сніданку, але і для розвантажувального легкого вечері. Тут можна використовувати
Омлет з начинкою
Омлет - просте і швидке в приготуванні блюдо, але недостатньо поживне. Щоб воно вийшло більш ситним, давайте зробимо його з начинкою. Пропонуємо
Омлет зі шпинатом
Шпинат - корисна рослина, багата мінеральними солями і залізом. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих варіантів створення омлету зі шпинатом.
Омлет без молока
Якщо ви вирішили зробити омлет на сніданок, але молока під рукою не виявилося, не біда, його можна замінити іншим кисломолочним продуктом або взагалі